Zimski sportovi

Raymond: "Naglić je uvijek bio pametan igrač, ali ovo mu je najbolji hokej u karijeri"

Iz Doma sportova:Ivan Dominik • utorak, 23.10.2012.
Raymond: "Naglić je uvijek bio pametan igrač, ali ovo mu je najbolji hokej u karijeri"
Foto: Kristijan Komarica

Još jedna predivna zagrebačka večer zaključena je pobjedom hokejaša Medveščaka nad svojim protivnikom. Za izbijanje na treće mjesto EBEL-a Medvjedi su četvrti put u nizu u ligi te ujedno drugi put u ovoj sezoni slavili nad mađarskom Albom Volan i to rezultatom 5:3. Stoga je i pun lijepih dojmova bio i trener Zagrepčana, Marty Raymond...

Trener Medveščaka Marty Raymond bio je i više nego zadovoljan pobjedom svoje ekipe nad Albom Volan, što mu je bilo vidljivo i na izrazu lica. No, nakon utakmice se više orijentirao na junaka susreta, Adama Naglića, o kojemu je govorio u superlativima:

"Naglić je odigrao sjajno, dovodio nas je u šanse, i defenzivno i ofenzivno je večeras bio briljantan, a u igri s igračem manje i više također nije zakazao", počeo je dvostrukog strijelca dvoboja hvaliti Raymond.

Nastavio je strateg zagrebačkih "oklopnika" u istom tonu: "Poznajem ga već godinama, uvijek sam znao da je odličan igrač, međutim, uvjeren sam i siguran da je ovo najbolji hokej koji igra u karijeri. Uvijek je bio pametan igrač i može vrhunski odigrati svaku utakmicu", govorio je kanadski stručnjak te dodao: "Ne mogu se sjetiti utakmice koju je odigrao toliko loše da bih rekao 'O moj Bože ovo je katastrofalno'."

Marty Raymond o susretu protiv Linza i očekivanjima od svoje ekipe u Austriji: "Čekat će nas i sigurno nas tamo očekuje ozbiljna i teška utakmica, za koju ćemo se morati pripremiti najbolje što znamo, i u kojoj ćemo morati igrati naš najbolji hokej."

Raymond je rekao i kako ga odlične igre Naglića u posljednje vrijeme uopće ne iznenađuju: "Očekivao sam to od njega, naravno. Uvijek imam visoka očekivanja od Adama jer znam da je on dobar hokejaš. Ako me pitate jesam li iznenađen njegovim partijama, odgovor je ne, ali sam jako sretan zbog njega i njegovih igara jer mislim da ovo što sada doživljava, da to i zaslužuje", hvalio je svog sunarodnjaka trener Medveščaka.

Osvrnuo se Raymond i na napredak u igri svoje ekipe, osobito na ofenzivu: "Da, počeli smo zabijati, kližemo vrlo dobro i to iz utakmice u utakmicu. Osjećamo se dobro na ledu, momci napokon surađuju jedni s drugima na pravi način i time radimo razliku", kazao je Kanađanin i otkrio dio svoje "čarolije": "Znate, ako ne zabijate pogotke onda vam ništa ne vrijedi dobra igra, međutim, sada sve više napredujemo i na tom polju, gladni smo pobjeda, gladni smo golova te radimo vrlo često velike gužve pred golom, čime si osiguravamo šanse za pogotke."

Za kraj je zagrebački strateg najavio i nedjeljni okršaj svoje momčadi i Black Wingsa u Linzu: "Bit će to teška utakmica. Mislim da oni igraju dobar hokej, imaju samopouzdanja i ne znam kako će i na koji način igrati protiv nas, no, znam da će se sigurno jako dobro spremiti za taj dvoboj", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.10.2012. u 03:21
    Zig zag Medvescak,Vi ste nas Stenli kap.
    Obrisan korisnik