Automoto

Huff: "Proći još neko vrijeme dok ne shvatim da sam postao svjetski prvak"

Josip Piršljin • ponedjeljak, 19.11.2012.
Huff: "Proći još neko vrijeme dok ne shvatim da sam postao svjetski prvak"

Sezona WTCC-a je završila dramatičnim utrkama u Makau gdje je novim svjetskim prvakom postao Robert Huff u Chevroletu. To mu je prva vozačka titula, a Britanac je izjavio kako još uvijek nije svjestan svog uspjeha.

U posljednje dvije utrke sezone Robert Huff je ušao kao vodeći u poretku i osiguravši pole position. No, u prvoj utrci napravio je veliku grešku izletivši sa staze što ga je moglo koštati naslova. Ipak, oprezniji je bio u drugoj utrci i tako naslijedio momčadskog kolegu Yvana Mullera na mjestu svjetskog prvaka.

"Proći još neko vrijeme dok ne shvatim da sam postao svjetski prvak. To je nešto što će mi dolaziti polako. Na fantastičan sam način završio jednu epizodu. Prije osam godina Chevrolet i RML su se kockali kada su me priključili momčadi i nadam se da im se isplatilo", rekao je novi prvak nakon utrka u Maku.

Huff je prokomentirao i dramatičnu situaciju nakon prve utrke: "Zaista sam si izuzetno otežao stvari kada sam naletio na zid. Valjda sam htio da se napetost održi do samog kraja. Bila je to glupa pogreška koje me mogla stajati titule", kazao je.

"Ipak, momci su napravili sjajan posao popravivši automobil prije druge utrke i moram zahvaliti mehaničarima, uključujući Mullerove i Menuove, koji su mi puno pomogli. To je dokaz odlične atmosfere u momčadi Chevroleta", istaknuo je britanski vozač.

U prvoj utrci slavio je Muller, dok je u drugoj najbrži bio Alain Menu. No, to im nije pomoglo da s trona maknu Huffa koji je kroz cijelu sezonu bio na visokom nivou.

"Vrijeme između dviju utrka je bilo zaista dugo i napeto. Htio sam ostati u automobilu i razmišljati o svojim pogreškama. Srećom, sve mi je išlo na ruku u drugoj utrci", zaključio je Huff.

Još jedna sezona Svjetskog prvenstva turističkih automobila (WTCC) tako je privedena kraju, a za 2013. godinu najavljene su brojne promjene. Ono što će zasigurno pridonijeti popularnosti ovog natjecanja je dolazak Sebastiana Loeba, višestrukog prvaka u reliju. No, zasad nije poznato hoće li se Francuz priključiti 2013. godine ili sezonu kasnije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!