Košarka

Najgora Cibonina europska utakmica, Cholet prošetao do pobjede

Ivor Krapac • srijeda, 28.11.2012.
Najgora Cibonina europska utakmica, Cholet prošetao do pobjede
Foto: Davor Sajko

Cibona je pretrpjela i četvrti ovosezonski poraz u Eurokupu, a u srijedu navečer u Choletu, to se dogodilo uz najgoru igru Vukova u četiri dosadašnja nastupa u sezoni u ovom natjecanju. Cibosi ni u prvom poluvremenu nisu držali priključak, tih 20 minuta završili su s 10 poena zaostatka, a još slabija treća četvrtina samo je potvrdila da neće biti sreće za momčad koju privremeno vodi Danijel Lutz...

Košarkaši Cibone i dalje su bez pobjede i u trećoj uzastopnoj sezoni u glavnom dijelu nekog europskog natjecanja, a sveukupno gledano, već 21 utakmicu u nizu. Novi poraz dogodio se u četvrtom kolu skupine G ovosezonskog Eurokupa, sa 79:59 na gostovanju u Choletu, u prvom susretu otkako je klupu Vukova napustio Veljko Mršić.

Cibose je ovog puta vodio Danijel Lutz, privremeni trener, ali nije bilo jako puno pozitivnog pomaka. Sva nada nestala je bijegom domaćina do 29 poena prednosti uoči završnih 10 minuta.

Atraktivni i efikasni

Cholet je u rezultatskom bijegu u trećoj četvrtini izveo i najljepšu akciju utakmice. Sve je krenulo u obrani, Gobertovom blokadom na Kusu, a na drugom kraju parketa, Terrell Everett asistirao je za alley-oop zakucavanje Rudyja Jombyja, za povećanje domaćih na 48:32.

Početkom utakmice Cibosi su u nešto više od pola minute primili dvije trice, zabio ih je Derrick Obasohan, a između toga, dogodila se i izgubljena lopta u nesporazumu Zubčića i Kusa. No, nastavak je donio bolje vijesti iz kuta gledanja Lutzove momčadi, barem na nekoliko minuta. Sa serijom od 7:0, uz tricu Strawberryja i četiri poena Hamiltona, Cibona je na ulasku u petu minutu stigla do 10:8, svojeg prvog vodstva na utakmici.

Prednost na strani Vukova trajala je do sredine prve četvrtine, kada je Hamilton ubacio dva slobodna bacanja za vodstvo od 12:10. U nastavku su stvari krenule u drugom smjeru, a sve je započelo s novom tricom Obasohana, trećom u ranoj fazi susreta, za Choletovih 13:12. Malo kasnije, s četiri Gobertova poena i tricom i polaganjem One Emba nakon što je prošao kraj Kusa, na semaforu je zasvijetlilo dotad najvećih 22:13 za domaće u pretposljednjoj minuti prve četvrtine.

Poslije prvih 10 minuta, Cholet je imao 26:15 na svojoj strani, da bi rano u drugoj dionici Cibona propustila priliku za priključak s dvije izgubljene lopte Jermainea Andersona, koji je tada dobio svoje prve minute, a jednom Pavla Marčinkovića. Domaćima je to pomoglo da se nekoliko minuta drže na desetak poena prednosti.

Choletov novi nalet započeo je zahvaljujući i novim izgubljenim loptama Vukova, ovog puta s koracima Žižića i Hamiltona. Na drugom kraju parketa, to je s dvije trice kaznio Jomby, za odmak domaćina do 36:21 četiri minute do kraja druge četvrtine.

Kus bez poena

Puno toga u ovom susretu nije bilo kakvo je trebalo biti u Ciboninoj igri, a u to se uklopio i učinak Davora Kusa, koji je završio bez poena za 29 minuta na parketu, s 0/3 za dvicu i 0/1 za tri poena. No, barem je imao pet asistencija.

Andrija Žižić je za sedam poena pucao 3/9 iz igre, DJ Strawberry je na putu do osam poena bio sa šutom 3/10, uz pet izgubljenih lopti, a kao pozitivno, osam skokova, dok je Jermaine Anderson završio s pet izgubljenih lopti. Nije imao poena, a ubilježio je samo jednu asistenciju.

Potkraj prvog poluvremena, Marčinković je sa svojih pet poena predvodio Ciboninu seriju od 7:0 za smanjenje na 36:28, a na predah u svlačionicama otišlo se s 38:28 za Cholet.

Prve dvije četvrtine nisu bile dobre, ali ne idu u istu rečenicu s onime što su Cibonini igrači pružili u trećoj dionici.

Sve je počelo s tricom i dodatnim bacanjem Obasohana za povećanje na 46:32 u 22. minuti, nakon što ga je Rozić faulirao na dalekometnom šutu, ali pokazalo se da je to bila samo najava onoga što slijedi. Poslije dvije izgubljene lopte Jermainea Andersona, čiju igru u ovom susretu uopće nije bilo lako razumijeti, domaći su nastavili svoju seriju, zaustavivši se na velikih 14:0, sa zaključkom tricom Slaughtera za 56:32 nešto više od četiri minute do kraja četvrtine.

Danijel Lutz tada je probao sa zonom, koja nije izgledala dobro, a osim na kraju serije od 14:0, domaći su je kaznili i mini-serijom od 5:0 u završnici treće dionice, za dolazak nadomak 30 razlike (65:36).

U posljednju četvrtinu ušlo se sa 67:38 za Cholet, utakmica je, jasno, bila riješena, a preostalo je tek vidjeti hoće li Cibona uspjeti zaustaviti pad. Barem to pošlo im je za rukom, istina, dogodilo se protiv domaćina koji se tada već prilično opustio, ali pisat će se da je završilo s nešto pristojnijih 20 poena zaostatka.

Domaće je s 19 poena i sedam skokova vodio Obasohan. Gobert je dodao 11, a Jomby i Bryant po 10 poena, Bryant uz pet skokova.

Justin Hamilton ubilježio je 12 poena za Cibonu, a dvoznamenkasti broj zabio je i Hrvoje Kovačević, 11, uz pet osvojenih lopti.

Eurokup, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Cholet79:59Cibona
Ratiopharm Ulm74:77Zenit St. Peterburg
1Zenit St. Peterburg 60+79
2Ratiopharm Ulm 33+19
3Cholet 33-12
4Cibona 06-86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Cholet79:59Cibona
Ratiopharm Ulm74:77Zenit St. Peterburg
1Zenit St. Peterburg 60+79
2Ratiopharm Ulm 33+19
3Cholet 33-12
4Cibona 06-86

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.11.2012. u 12:05
    tezak trenutak za cibonu, do kraja prvog dela aba lige raspored je surov. olimpija i igokea na strani i cedevita kuci. trener jos uvek u magli. jako tuzni dani za prvaka hrvatske. mozda ce saric uneti nesto pozitivno, mada smatram da ce njemu biti potrebno vremena da udje u ritam. jedno je trening... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • litleben29.11.2012. u 10:29
    Po kojim kriterijima je taj Lutz, zaposlenik Cibone. Već je par godina u klubu, a veze sa košarkom nema. Nekoga plaćati kao trenera ili pomočnog trenera, a u stanju je jedino skupljati lopte i dodavati ručnike.
    litleben
  • Obrisan korisnik29.11.2012. u 09:42
    preloše je to jučer izgledalo....pogotovo 3. četvrtina! od andersona koji je došao prije par dana se nemre ništa očekivati sljedećih 2 tjedna, kao niti od malog šarića. treba strpljenja. vidjet ćemo tko će biti novi trener. nisu ovi igrači toliko loši, koliko su pogubljeni na terenu, jer... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.11.2012. u 07:54
    sve,al apsolutno sve igrače bi poslal na burzu, nek se jebu. i stručni stožer. radije nek roster bude od kadeta,juniora i šarića neg ovih debila. nevjerovatno da jedan takav debil poput kusa već 10ak godina svako malo igra za cibonu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.11.2012. u 00:44
    cibona i dinamo se natječu ko će više osramotit hrvatsku, treba njihovim igračima i trenerima oduzet putovnice
    Obrisan korisnik