Košarka

Lutz: "Očigledno je ovo za nas težak trenutak, ne samo zbog poraza"

Ante Zovko • četvrtak, 29.11.2012.
Lutz: "Očigledno je ovo za nas težak trenutak, ne samo zbog poraza"
Foto: Kristijan Komarica

Četvrti poraz ove sezone u Eurokupu, sedmi ukupno, 21. u europskim natjecanjima u nizu. Cibona je nikad lakše ove sezone izgubila u Choletu u četvrtom kolu Eurokupa. Privremeni trener Danijel Lutz kaže da su Vukovi pustili domaće da se opuste, a onda su kola, ponovno, krenula nizbrdo.

Francuska momčad pobijedila je 79:59 i s boljim izgledima nastavlja borbu za barem drugu poziciju jer se Spartak čini nedodirljiv nakon pobjede u Ulmu.

Kriza Zagrepčana, s čije je klupe otišao Veljko Mršić, nikako da se okonča. Danijel Lutz opet je privremeno dobio momčad u ruke, ali u kratkom razdoblju nije mogao mnogo učiniti.

"Očigledno je ovo za nas težak trenutak, ne samo zbog poraza", komentirao je. "Pokazali smo dobre stvari, ali smo izgubili sedmu uzastopnu utakmicu. Sad smo u teškoj situaciji."

"Iznimno poštujemo Cholet. Igrali su jako dobro, pogotovo šutirali. Pustili smo ih da se opuste, a kad igrači igraju opušteno, postižu trice, lopta je protočna. Čestitke Choletu, želimo mu sve najbolje u nastavku Eurokupa."

Puno toga opet nije bilo dobro u redovima Cibone. Strawberry i Anderson izgubili su po pet lopti, Kus je ostao bez ubačaja, a Cholet je pogodio devet trica. Dovoljno za zadovoljstvo trenera Jean Manuela Souse:

"Možemo reći da je utakmica bila dobra za nas. Nismo im dopustili da igraju s lakoćom. Nažalost, na kraju nismo igrali dovoljno dobro i dobili su četvrtinu. Sada moramo pobijediti u preostale dvije utakmice i nadamo se da možemo proći u Top 16."

Derrick Obasohan otkrio je da se nije baš držao trenerovih uputa. Ali to mu Sousa sigurno neće zamjeriti nakon 19 poena i šuta 4/6 za tricu.

"Iz utakmice u utakmicu smo bolji. Trener je imao sjajan plan i upalio je. Vjerovali smo u njega, a i on u nas. Meni je rekao da pokušam uhvatiti što je više moguće skokova. Odradio sam dobar posao s njih sedam. Kad mi se otvori prilika, šutirat ću, ali moram se koncentrirati na obranu i skokove", rekao je Obasohan.

Eurokup, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Cholet79:59Cibona
Ratiopharm Ulm74:77Zenit St. Peterburg
1Zenit St. Peterburg 60+79
2Ratiopharm Ulm 33+19
3Cholet 33-12
4Cibona 06-86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Cholet79:59Cibona
Ratiopharm Ulm74:77Zenit St. Peterburg
1Zenit St. Peterburg 60+79
2Ratiopharm Ulm 33+19
3Cholet 33-12
4Cibona 06-86

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.11.2012. u 13:33
    ajde lutz i ti za mršićem, nakon godina "pomaganja" na klupi vidi se da ništa nisi naučio i da nisi kapacitet nizašta. biž ća iz cibone
    Obrisan korisnik