Košarka

Cibona bez šansi u Rusiji, blizu -30 već na poluvremenu

Ivor Krapac • srijeda, 05.12.2012.
Cibona bez šansi u Rusiji, blizu -30 već na poluvremenu
Foto: FaH

Košarkaši Cibone doživjeli su sveukupno deveti poraz zaredom, a 22. u nizu u glavnom dijelu natjecanja u Euroligi ili Eurokupu. Ovosezonska europska pustolovina Vukova, za koju je najbolja vijest da će uskoro završiti, u srijedu poslijepodne donijela je gostovanje u Sankt Peterburgu, gdje ih je sasvim nadigrao domaći Spartak...

Sudar legitimnog kandidata za dalek put u Eurokupu i momčadi u velikoj krizi prošao je kako se moglo i očekivati. S osam poraza u posljednjih osam susreta, Cibona je otišla na gostovanje u Sankt Peterburgu u petom kolu skupine G s malo nade, ali ni to malo nade nije trajalo dugo. Domaći Spartak je sve riješio već tijekom prvog poluvremena, a nakon što je poslije dvije četvrtine imao 51:23, jedino pitanje ostalo je kolika će razlika biti na kraju. Završilo je s 93:60 za momčad koju vodi Jure Zdovc.

Iz Ciboninog bljedila u prve dvije četvrtine, izdvajanje je zavrijedilo tek nekoliko minuta u prvoj dionici. Nakon što su domaći iskoristili nekoliko otvorenih vanjskih šuteva i sredinom prve dionice vodili sa 17:4, Mašić je uzvratio s dvije trice za Vukove u kratkom razdoblju za približavanje na 20:12. No, s tako kratkim pozitivnim razdobljem, nije bilo izgleda za držanje priključka s domaćima.

Prije nego je Justin Hamilton u završnici prvog poluvremena ubacio nekoliko poena pod košem, u momčadi Danijela Lutza se dugo nitko nije istaknuo po dobrom. Napadački, Cibonini igrači su se jako mučili s pritiskom suparnika na vanjskim pozicijama, dok je na drugom kraju parketa domaćima sve išlo lako. Kako je Spartak u napadu imao puno raspoloženih, a Vukovi nisu napravili previše da im otežaju posao, sve je išlo samo u jednom smjeru.

Na poluvrijeme se otišlo sa Spartakovih +28, bez rezultatske napetosti, a u završnici treće četvrtine Zdovčeva momčad otišla je i do najvećih 36 poena prednosti (73:37). Da sve ne krene u smjeru negativnog rekorda, na više od 40 razlike, pobrinuo se Hrvoje Kovačević, s tri trice s kojima su Vukovi bili i na -30, a domaći u nastavku više nisu pobjegli jako daleko.

Pobjedničku momčad vodio je Vasilij Zavorujev, s 15 poena, po tri skoka i asistencije, uz 3/5 za dvicu i 3/4 za tricu. Janis Strelnieks bio je prvi u pratnji, s 12 poena (4/7 za tricu), dok su Zack Wright i Vladimir Dragičević dodali po 11 poena, Dragičević uz pet skokova.

Hrvoje Kovačević, Justin Hamilton i Ante Mašić završili su s po 10 poena za Cibonu. Hamilton je imao i pet skokova, a Kovačević i Mašić po tri osvojene lopte.

Vukovi se sada vraćaju kući. U nedjelju u 17 sati ih u 12. kolu ABA lige čeka zagrebački ogled s Cedevitom.

Eurokup, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Zenit St. Peterburg93:60Cibona
Ratiopharm Ulm69:71Cholet
1Zenit St. Peterburg 60+79
2Ratiopharm Ulm 33+19
3Cholet 33-12
4Cibona 06-86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Zenit St. Peterburg93:60Cibona
Ratiopharm Ulm69:71Cholet
1Zenit St. Peterburg 60+79
2Ratiopharm Ulm 33+19
3Cholet 33-12
4Cibona 06-86

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.12.2012. u 15:36
    Več nakon prve četvrtine je bilo gotovo. Kad več gledamo takvo razbijanje bar da su na terenu Arapović i Mazalin. Rezultat nebi bio bitno drugačiji. Zdovc je dao priliku 13. i 14. igraču da se rastrče.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.12.2012. u 15:14
    Nekadašnji košarkaški gigant iz Zagreba je već duže vrijeme tim bez vizije i bilo kakve strukture, o finansijama da ne pričamo. Ok, potpisali su Darija Šarića koji ne igra već preko dva mjeseca i koji bi trebao da bude jedan od nosilaca igre(barem tako kažu), ali su to uradili tek uz pomoć... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Zdren06.12.2012. u 13:07
    dobro je, bar nismo na nuli s bodovima, hihihi
    Zdren
  • Obrisan korisnik06.12.2012. u 08:55
    prestrašno, odvratno, sramotno, negledljivo! kada se sjetim kako smo do prije 2-3 sezone ravnopravno igrali s najjačim euro klubovima u EL, a sada već drugu sezonu zaredom ne možemo pobijediti NIKOGA u eurocupu! sramota na što smo spali! spartak st.peterburg je po snazi tek 5-ta momčad rusije (iza... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.12.2012. u 22:30
    Coach Danny, nije uspio oživjeti ekipu :D Kada vam se možda glavni igrač zove DJ Jagoda, jasno je da ne možete napraviti nešto više od ovoga...Zvuči kao DJ za dječje rođendane
    Obrisan korisnik