Košarka

Lutz: "Sram me što smo u utakmici učili kako igrati protiv njihove obrane"

Ivor Krapac • srijeda, 05.12.2012.
Lutz: "Sram me što smo u utakmici učili kako igrati protiv njihove obrane"
Foto: Kristijan Komarica

Tražeći prvu pobjedu u više od mjesec dana, Cibona će je trebati uhvatiti u nekoj drugoj utakmici u rasporedu koji slijedi, a kako raspored u narednih 20-ak dana ne postaje lakši, Vukove bi prije Božića mogle čekati nove glavobolje. U Sankt Peterburgu je sve riješeno vrlo brzo. S druge strane bio je suparnik iz neke druge kategorije u odnosu na sadašnje izvedbe Vukova, a u svojem nezadovoljstvu, privremeni trener Danijel Lutz je poslije susreta doveo u pitanje želju momčadi koju vodi...

Ako je ogled s Union Olimpijom barem do završnice treće četvrtine donio pozitivne naznake, uz veliki problem što su Cibonini igrači brzo prosuli sve dobro što su napravili u ranijem dijelu utakmice, na gostovanju kod Spartaka u Sankt Peterburgu nije bilo ni toga u nastupu Vukova. Epilog loše predstave bilo je 28 poena prednosti za momčad Jure Zdovca već do poluvremena, s lakim završetkom posla u ostatku dvoboja, sve do 33 poena prednosti (93:60) na kraju susreta.

Cibona nije izgledala dobro ni obrambeno ni u napadu, ali u prvoj reakciji nakon utakmice, Danijel Lutz stavio je naglasak na probleme na napadačkom kraju.

"Spartak je ekipa koja igra možda najbolju obranu u ovom natjecanju u ovom trenutku", kazao je privremeni Cibonin trener, a prenosi službena internetska stranica kluba. No, nije sve bilo na suparniku, a Lutz nije zaobišao ni taj dio priče: "Sram me što smo učili kako igrati protiv njihove obrane u utakmici iako smo sve pripremili prije."

"Žao mi je što se nismo borili kako se treba boriti za svoj klub. Nije sramota izgubiti, ali svakako treba potrošiti svaki atom snage igrajući", zaključio je trener Vukova, koji i dalje vodi momčad s prefiksom vršitelja dužnosti.

Jure Zdovc otkrio je da nije bio sasvim miran u očekivanju ovog dvoboja. "Plašio sam se utakmice jer je Cibona bila opuštena i u tome je postojala opasnost", opisao je Slovenac na Spartakovoj klupi: "Znam neke njihove igrače i znam i da su dovoljno dobri, osobito u napadu."

"Srećom, obrambeno smo odigrali dobro i zbog toga smo pobijedili. Zadovoljan sam s pristupom koji su moji igrači imali u ovoj utakmici", zaključio je Zdovc.

Eurokup, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Zenit St. Peterburg93:60Cibona
Ratiopharm Ulm69:71Cholet
1Zenit St. Peterburg 60+79
2Ratiopharm Ulm 33+19
3Cholet 33-12
4Cibona 06-86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Zenit St. Peterburg93:60Cibona
Ratiopharm Ulm69:71Cholet
1Zenit St. Peterburg 60+79
2Ratiopharm Ulm 33+19
3Cholet 33-12
4Cibona 06-86

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • litleben06.12.2012. u 12:17
    koja jadna izjava. Žao mu je što se nije potrudio napraviti posao za koji je plaćen.
    litleben
  • Obrisan korisnik06.12.2012. u 08:51
    ako te sram podnesi ostavku.
    Obrisan korisnik
  • vlacng06.12.2012. u 07:09
    To su takvi igraci, ne mozes traziti nesto od njih sto nisu.
    vlacng
  • Gh0C05.12.2012. u 23:18
    nema para koje nadoknađuju nedostatak želje, motivacije, košarkaške i ljudske inteligencije
    Gh0C
  • Obrisan korisnik05.12.2012. u 22:04
    jel su uplatili pare nešt je komentator danas reko kao da su pare uplaćene
    Obrisan korisnik