Košarka

Lutz: "Odgovoran sam za ovu utakmicu, svjesno sam ušao u rotacije koje nisu uobičajene"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • srijeda, 12.12.2012.
Lutz: "Odgovoran sam za ovu utakmicu, svjesno sam ušao u rotacije koje nisu uobičajene"
Foto: FaH

Cibona je u srijedu navečer propustila odličnu priliku za uljepšavanje vlastite europske sezone barem jednom pobjedom u skupini G Eurokupa. Cibosi su u Domu Dražena Petrovića sve držali u svojim rukama sredinom treće četvrtine, s 24 poena prednosti protiv Ratiopharm Ulma, a nakon što su to ispustili, trener Danijel Lutz istaknuo je da je odgovornost za takav rasplet bila njegova...

Košarkaši Cibone pretrpjeli su 23. uzastopni poraz u glavnom dijelu Eurolige ili Eurokupa unatrag četiri sezone, a poslije završetka ovosezonskog puta u Eurokupu s 0-6 u skupini G, u društvu Spartaka iz Sankt Peterburga, Ratiopharm Ulma i Choleta, lov na prekid negativnog niza nastavit će se neke druge sezone. U srijedu navečer postojala je jako velika šansa, s +24 u 24. minuti ogleda s Ratiopharmom u Domu Dražena Petrovića, ali ni ovog puta nije završilo sretno za Vukove.

Poslije poraza, Danijel Lutz osvrnuo se na ispuštenu veliku prednost. "Ja sam odgovoran za ovu utakmicu, svjesno sam ušao u rotacije koje nisu uobičajene, a s obzirom na ono što nam slijedi. Vjerojatno sam previše razmišljao o Aleksandrovcu, no isto tako, kada se dogodi situacija s 24 razlike, onda treba privesti utakmicu kraju", kazao je trener Vukova.

Danijel Lutz: "Poveznica s porazom u Ljubljani je prije svega bila u organizaciji igre, poteškoće nastaju ako nemaš fluid u napadu, a mi smo na 24 razlike ušli u probleme s istekom napada, što apsolutno nema smisla. No, u Ljubljani se dogodilo nešto suprotno od ovoga jer smo ovog puta ušli u rotacije koje se inače ne bi događale, pa osim toga što je prokockana prednost, nema puno poveznica između te dvije utakmice."

"Još jednom se pokazalo da nam je organizacija igre veliki problem, dolazimo u situaciju da šutnemo jako veliki broj trica kada vodimo. Nakon što smo došli do velike prednosti, odustali smo od onoga što nam je donijelo 48 poena u prvom poluvremenu i što radimo na treningu, traženja igrača u boljoj poziciji i napadanja prodorom", dodao je Lutz, pojašnjavajući i zbog čega je u drugom poluvremenu "štedio" Andriju Žižića, koji je možda mogao dati ruku momčadi.

"U ponedjeljak i utorak smo imali dva treninga koji su više za 15. kolovoz, kada počinju pripreme, a s obzirom na svoje godine i na to kako je odradio te treninge i bio umoran, moja je odluka bila da umjesto Žižića igra Jagodić. Žižić će nam biti izuzetno bitan u subotu", opisao je Cibonin trener, gledajući unaprijed prema ogledu s Igokeom u Laktašima.

"Dvije stvari me razuvjeravaju da će nas ovo psihološki poljuljati. Na kraju utakmice, kada je bilo evidentno da ćemo izgubiti, a kasnije u svlačionici, igrači su bili svjesni što se dogodilo, ali i što ih je dovelo da budu na tako velikoj prednosti u 25. minuti. Zbog toga sam spokojan da se neće dogoditi nikakav psihološki pad", zaključio je Lutz.

Ratiopharmov trener Thorsten Leibenath zahvalio je Spartaku iz Sankt Peterburga što im je pomogao pobjedom u Choletu, potvrđujući dominaciju u skupini, a čestitao je i svojoj momčadi: "Sretan sam što je Spartak shvatio ozbiljno posljednje kolo, ali još sam sretniji zbog nas, pokazao se karakter ove momčadi. Iako smo gubili i s 24 razlike, vjerovao sam da možemo dobiti jer znam karakter svojih igrača."

"Ove sezone imali smo nekoliko utakmica kada smo vodili, pa padali, nedavno smo imali 18 razlike protiv prvaka Bamberga i izgubili u produžetku. Ovo nam je najveći ovosezonski povratak, poseban je osjećaj kada to uspijete", dodao je Leibenath: "Ponekada se dogodi da izgubiš fokus kada vodiš toliko puno, kao što je ovog puta bilo s Cibonom, momentum je prešao na našu stranu i zabili smo i neke teške šuteve. No, mislim da je Cibona vrlo dobra momčad."

Eurokup, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Cholet68:76Zenit St. Peterburg
Cibona81:86Ratiopharm Ulm
1Zenit St. Peterburg 60+79
2Ratiopharm Ulm 33+19
3Cholet 33-12
4Cibona 06-86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Cholet68:76Zenit St. Peterburg
Cibona81:86Ratiopharm Ulm
1Zenit St. Peterburg 60+79
2Ratiopharm Ulm 33+19
3Cholet 33-12
4Cibona 06-86

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.12.2012. u 13:13
    čovjek je htio odmoriti igrače za igokeu.. svašta.. više bi igračima značila pobjeda od 30 razlike nego li još pet dana odmora. čak i da su pobjedili nekim slučajem 1, 2 razlike bili bi umorniji nego da su ful igrali i shvatili da mogu odigrati 40 minuta pravu utakmicu..što je najgore, igokea se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.12.2012. u 12:46
    Nadam se da ce sada navijaci, kako su znali to napraviti Mrsicu, skandirati Lutce odlazi, malo je tesko to otpjevati ali pocmite vjezbati!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.12.2012. u 10:47
    Isto tako Šarić je puno bolji na trojci nego četvorki, najači potez mu je ulaz pod koš, to treba poticati....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.12.2012. u 10:45
    Zašto nije bilo akcija za Šarića, čovjek je samo trčao sa jednog na drugi kraj terena bez da bi mu itko dodao loptu. Treneru reagiraj i napravi akcije, zar ne vidiš što se događa na terenu? Čuvaj tog igrača, zar ne vidiš da ti je on svojom energijom i pristupom donio pobjedu protiv Cedevite?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.12.2012. u 09:55
    Sramota... momčad izgubi 29 razlike u 15 minuta, a on je spokojan...Sramota...
    Obrisan korisnik