Rukomet

Kavtičnik ipak otpao s popisa Borisa Deniča

Ivana Strahija • nedjelja, 23.12.2012.
Kavtičnik ipak otpao s popisa Borisa Deniča
Foto: Simon Maljevac

Slovenija se na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj nada ponoviti ako ne i popraviti poziciju koju je osvojila na prvenstvu Europe, no izbornik Boris Denič smatra da mu za to desni vanjski Montpelliera ne treba.

Boris Denič obavio je "rez" i od početnih 23 rukometaša, popis srezao na 16 onih koji će s njim u Španjolsku, na Svjetsko prvenstvo. Na popisu nema Vida Kavtičnika, jednog od najpoznatijih slovenskih rukometaša, a otpali su i Urban Lesjak, Simon Razgor, Borut Mačkovšek, Dean Bombač in Mario Šoštarič.

Popis Slovenaca nakon reza izgleda ovako:
Vratari: Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško), Gorazd Škof (Cimos Koper)
Krila: Jure Dobelšek (Cimos Koper), Dragan Gajić (Montpellier), Gašper Marguč, Luka Žvižej (oba Celje Pivovarna Laško)
Vanjski igrači: Marko Bezjak, Jure Dolenec, David Miklavčič (vsi Gorenje Velenje), Nenad Bilbija (Minden), Sebastian Skube (Celje Pivovarna Laško), David Špiler (Croatia osiguranje Zagreb), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce)
Pivoti: Uroš Bundalo (Cimos Koper), Matej Gaber (Gorenje Velenje), Miha Žvižej (Fenix Toulouse)

Kako piše RTV Slovenija, izbornik Denič ima i objašnjenje za svoj postupak: "Odluka je bila teška, svi koji su otpali s popisa su vrsni igrači, koji su se dokazali u klupskim i reprezentativnim redovima. Mi sada stvaramo reprezentaciju za 2016. i Rio." Tome je dodao: "Sva šestorica ostaju s nama i idu s nama na pripremni turnir u Dansku."

Slovenci prije odlaska u Dansku u Slovenj Gradcu igraju protiv hrvatskih protivnika Alžiraca, dok će u Danskoj, od 4. siječnja, brusiti formu protiv domaćina, Crne Gore i Tunisa.

U Španjolskoj su Slovenci smješteni u skupinu C, sa Srbima, Poljacima, Korejcima, Bjelorusima i Saudijcima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!