Rukomet

Vuković odabrao 16 igrača, Stanić i Ilić priključuju se u novoj godini

Damir Žbulj • petak, 28.12.2012.
Vuković odabrao 16 igrača, Stanić i Ilić priključuju se u novoj godini
Foto: EPA

Srpska rukometna reprezentacija odigrat će u petak prvi pripremni susret za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj. Protivnik im je Rumunjska, susret se igra u mađarskom Balatonfüredu, od 18 sati, dok će im u nedjelju u Veszpremu protivnik biti Mađarska. Izbornik tamošnje reprezentacije Veselin Vuković objavio je i popis od 16 igrača na koje računa za ove utakmice, a tako i za svjetsku smotru.

Srbija se na Svjetskom prvenstvu nalazi u skupini C, zajedno sa Slovenijom, Južnom Korejom, Poljskom, Bjelorusijom i Saudijskom Arabijom, a ukoliko prođu u osminu finala, križaju se s nekom od reprezentacija iz skupine D, gdje se nalaze i Hrvatska te Alžir, Australija, Egipat, Španjolska i Mađarska.

Upravo je Mađarska jedan od njihovih protivnika na pripremnim susretima, u nedjelju, nakon što danas u petak odrade dvoboj s Rumunjima.

Izbornik Veselin Vuković odredio je spisak od 16 rukometaša na koje računa za ove pripremne dvoboje pa prema tome i za odlazak u Španjolsku na SP.

Vuković ima problema s ozljedama Nikole Manojlovića, Momira Rnića i Nenada Vučkovića, dok će se kapetan Momir Ilić (Kiel) te vratar Darko Stanić (Metalurg) i Marko Krsmančić (HC Alpla Hard) reprezentaciji i 16 odabranih kandidata priključiti u Novoj godini, 1. siječnja 2013..

Na popisu srpskog izbornika tako su se našli Miloš Dragaš (Vardar), Žarko Šešum (Rhein-Neckar Löwen), Marko Vujin (Kiel), Ivan Nikčević, Petar Nenadić (oba Wisla Plock). Alem Toskić, Nemanja Zelanović (oba Celje Pivovarna Laško), Ivan Gajić (Gorenje Velenje), Rajko Prodanović (Pick Szeged), Ivan Stanković (US Créteil Handball), Nemanja Ilić, Uroš Mitrović, Mihailo Radovanović, Mijajlo Marsenić (Partizan), dok su kao debitanti u nacionalnom dresu priliku dobili i Bogdan Radivojević također iz Partizana te Draško Nenadić iz španjolske Guadalajare.

Na zadnja dva Svjetska prvenstva Srbija je zauzela osmu, odnosno desetu poziciju, na londonskim Olimpijskim igrama ove godine nije prošla skupinu te je završila na devetom mjestu, dok im je jedini značajniji rezultat posljednjih godina beogradsko europsko srebro, nakon što su u polufinalu slavili nad Hrvatskom da bi u finalu od njih bolja bila Danska.

Srbija svoje utakmice na SP u Španjolskoj igra u Zaragozi, a nastup otvaraju 12. siječnja, okršajem s Južnom Korejom.

Pripremne utakmice:
Srbija - Rumunjska, 28.12., Balatonfüred, 18 sati
Mađarska - Srbija, 30.12., Veszprem

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.12.2012. u 20:18
    Prije nego sto udjes na stranicu pise ti tamo hrvatski i svjetski sport. U pitanju je sport a ne politika ili medjusobna netrpeljivost. Ljudi bi htjeli da se informisu, nema veze o kome se radi.
    Obrisan korisnik
  • damac28.12.2012. u 15:42
    zašto se piše o njima? kog briga za njih
    damac