Rukomet

Španjolci u Madridu za zagrijavanje pregazili Čile

Damir Žbulj • petak, 04.01.2013.
Španjolci u Madridu za zagrijavanje pregazili Čile
Foto: EPA

Domaćin Svjetskog rukometnog prvenstva i suparnik Hrvatske u skupini D, Španjolska, odigrala je prvu od tri pripremne utakmice koje planiraju odigrati ovog vikenda. U madridskoj dvorani Caja Magica uvjerljivo su nadigrali Čile, dok ih u subotu i nedjelju očekuju dvoboji s Japanom i Brazilom...

Španjolska rukometna javnost ima velika očekivanja od svoje reprezentacije na nadolazećem Svjetskom prvenstvu koje se održava na njihovom terenu. Brončani iz Švedske s prošle smotre najboljih rukometnih reprezentacija planiraju napraviti još jedan korak prema vrhu, a na putu će im u madridskoj skupini D protivnici biti redom Alžir, Egipat, Australija, Mađarska te u posljednjem kolu Hrvatska.

I dok će Hrvati u sklopu svojih priprema u Istri odigrati dvije utakmice s Norvežanima, u nedjelju i ponedjeljak, španjolski se rukometaši za otvaranje koje je na rasporedu idućeg petka pripremaju protiv Čilea, Japana i Brazila.

"Ova utakmica je bila kamen temeljac. Odigrali smo punom snagom jer se važno dobro pripremiti za Svjetsko prvenstvo. Mislim da smo svi odigrali dobru utakmicu. Odigrali smo bolje u prvom dijelu, dok smo bili svježiji, a treba vidjeti kako ćemo reagirati sutra i u nedjelju" naglasio je vratar Sierra nakon utakmice za španjolski As.

U sva tri susreta su apsolutni favoriti, što su i dokazali u prvom susretu, onom protiv Čilea, koji se na Svjetskom prvenstvu nalazi u skupini B, zajedno s Danskom, Islandom, Rusijom, Makedonijom i Katarom. Čileanci ionako nisu neka svjetska rukometna velesila, ali bez usluga ozlijeđenog kapetana, glavnog igrača, pivota koji se godinama dokazivao u Barceloni, a koji je danas član mađarskog Veszprema, jednostavno nisu bili ravnopravan suparnik raspoloženim Španjolcima.

Utakmica je bila jednosmjerna od samo početka, praktički ekshibicijska, a samo osam postignutih pogodaka Čilea te 23 domaćina u prvih 30 minuta utakmice dovoljno govori o odnosu snaga na terenu. U nastavku je Španjoslka zabila još 17, za konačnih, uvjerljivih i dominantnih 40:17.

Izbornik Valero Rivera može biti zadovoljan partijom svojih igrača, a posebno vratarom PSG-a Sierrom, koji je imao 47 posto uspješnosti. Najefikasniji Čileanac bio je Rodrigo Salinas koji je zabio osam pogodaka.

Šapnjolce su predvodili Valero Rivera Folch i Rocas s pet te Victor Thomas sa četiri postignuta pogotka. Canellas, Aginagalde, Guardiola, García i Maqueda bili su precizni po tri puta. Alberto Entrerríos, Sarmiento, Ugalde, Viran Morros i Ruesga zabili su po dva, dok je Montoro postigao jedan pogodak. Arpad Šterbik odmarao je i nije bilo potrebe za njegovim doprinosom.

Na turniru su drugi susret dana odigrali Brazil i Japan, a uspješniji su bili Brazilci s uvjerljivih 42:24. U subotu Španjolska igra s Japanom, a Brazil s Čileom, dok je u nedjelju španjolski protivnik brazilska rukometna reprezentacija. Čile će odmjeriti snage s Japanom.

Pripremni turnir za SP 2013.:
Brazil - Japan 42:24
Španjolska - Čile 40:17 (23:8)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!