Rukomet

Kljaić: "Nismo bili dovoljno pametni", Lee: "Imali smo veliku priliku"

Josip Tolić • nedjelja, 13.01.2013.
Kljaić: "Nismo bili dovoljno pametni", Lee: "Imali smo veliku priliku"
Foto: EPA

Reakcije nakon prvog kola skupine C Svjetskog rukometnog prvenstva mogu se svesti na to kako niti jedan izbornik nije bio potpuno zadovoljan prvom utakmicom u Španjolskoj. Slavenske reprezentacije imale su nervozan početak, no slavile su sve izuzev Bjelorusije. Azijske su, pak, propustile priliku iznenaditi.

Iako je reprezentacija Srbija ostvarila uvjerljivu pobjedu na startu Svjetskog rukometnog prvenstva protiv Južne Koreje (31:22), izbornik Veselin Vuković nije bio zadovoljan svim elementima igre.

Bjelorusi umalo do iznenađenja

U posljednjem susretu dana u Zaragozi Poljska je nadvisila Bjelorusiju 24:22, a sama završnica bila je uzbudljiva. Povratnici na velika natjecanja vratili su se nakon velikog zaostatka.

Michael Biegler, poljski izbornik: "Prve utakmice na prvenstvo vrlo su posebne. Kad smo bili u vodstvu od osam pogodaka, prestali smo igrati. Zbog toga je bilo tako napeto na kraju. Ne možete prestati igrati dok utakmica nije gotova."

Juri Čevcov, bjeloruski izbornik: "Počeli smo prenervozno. Pokušali smo se vratiti u utakmicu, no previše nam je trebalo. Jedino zbog čega mi je drago jest da smo popravili rezultat na kraju, no sada moramo gledati prema sljedećem susretu."

"Počeli smo pomalo nervozno jer smo mlada momčad i početak je prvenstva, no nakon nekoliko minuta počeli smo igrati mnogo bolje. U drugom smo poluvremenu bili vrlo ozbiljni, imali smo sreće što smo vodili sa šest-sedam pogodaka razlike pa smo mladim igračima pružili priliku da skupljaju iskustvo", izjavio je na konferenciji za novinare.

Izbornik azijskog prvaka Lee Sang-Sup smatra da su Korejci mogli iznenaditi i slaviti da su bili koncentriraniji u prvom poluvremenu. "Prije svega, čestitam Srbiji. U prvom poluvremenu imali smo veliku priliku. Promašili smo neke udarce, no mogli smo uspjeti. Nakon što nam se vratar ozlijedio, nekako smo se pogubili i naše su šanse za pobjedu nestale."

Niti reprezentacija Slovenije nije imala težak zadatak u prvom kolu - barem ne na papiru. Zapadni susjedi slavili su na kraju deset pogodaka razlike (32:22), no bilo je izjednačeno u prvom poluvremenu u kojem su Saudijci držali egal.

"Zaista nismo dobro igrali tijekom prvog poluvremena. Međutim, nakon predaha malo smo poboljšali nivo igre. Unatoč svemu, pobjeda je zaslužena", rekao je slovenski izbornik Boris Denič.

Na suparničkoj strani našao se hrvatski stručnjak Nenad Kljaić koji smatra da se iz ove utakmice moglo izvući i više. "U prvih 30 minuta nismo radili stvari koje smo se dogovorili. Na kraju je Slovenija pobijedila jer nismo bili dovoljno pametni. Izgubili smo moral i koncentraciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!