Rukomet

Kastratović: "Francuska je stroj, u svakom trenutku zna što želi"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 13.01.2013.
Kastratović: "Francuska je stroj, u svakom trenutku zna što želi"
Foto: EPA

Drugo kolo skupine A Svjetskog rukometnog prvenstva zaključeno je pobjedama Francuske, Tunisa i Argentine. Nakon takvog raspleta Francuzi su jedina reprezentacija s četiri boda na kontu, dok debitant Crna Gora i dalje čeka pomak s nule. I prije početka današnjih utakmica najzanimljivijom je proglašena ona između Tunisa i Njemačke, a pretrpljeni poraz Nijemci su doživjeli kao sramotu...

Karaboue: "Ovo mi je zadnje natjecanje, želim uživati"

U treće kolo koje je na rasporedu u utorak nakon dana odmora, rukometaši Francuske ući će kao jedina momčad koja je u svojoj skupini oba puta slavila. Iako je nakon dvoboja s Tunisom objasnio kako nije bilo razloga za paniku jer je unaprijed očekivao težak posao, francuski izbornik Claude Onesta nakon Crne Gore bio je zadovoljan zbog ozbiljnosti svoje momčadi. "Nakon teškog susreta večer prije moji su igrači ozbiljno shvatili i drugog protivnika. Ipak, od trenutka kada samo osjetili protivničku igru pokazali smo razliku u kvaliteti te sam mogao rotirati i odmarati koje god sam igrače želio."

I u ovoj utakmici Omeyer i Karaboue podijelili su minutažu, a potonji je u svojih pola sata skupio 11 obrana. Tunižani su u nastavku dvoboja postigli tek devet pogodaka, na prvi su čekali punih sedam minuta. "Ovo je moje zadnje natjecanje i bez obzira na protivnika i bez obzira na rezultat želim uživati u trenucima provedenim u igri. Ovo su moji zadnji trenuci s dugogodišnjim suigračima pa mi je svaka obrana, svaki lijepi trenutak s njima dvostruko draži. A večeras, doživjeti podršku s tribina i takve reakcije kod mojih obrana bio je pravi užitak."

Iako je nakon prvog dvoboja izrazio želju da bez obzira na renome protivnika njegovi izabranici protiv Francuske pruže bolju predstavu, Zoran Kastratović nakon posljednjeg susreta dana u ovoj skupini očekivani poraz prokomentirao je riječima: "Ovo je u svakom slučaju manje bolan poraz u odnosu na onaj prvi. Zadovoljan sam igrom u napadu u prvom dijelu, bila je ona tečnija i konkretnija. Francuska je stroj koji u svakom trenutku zna što hoće, a nama predstoji dan odmora i priprema za Tunis."

Groetzki: "Ovaj poraz je naša sramota"

Nakon prvog kola njemačka je reprezentacija zahvaljujući gol razlici držala prvo mjesto, no prvo poluvrijeme protiv Brazila trebalo im je donijeti oprez pred dvoboj s nezgodnim Tunisom. Njemački izbornik u toj prvoj utakmici nije bio zadovoljan tek realizacijom, a promašaji, posebno nekoliko vezanih u trenucima kada se lomio današnji dvoboj, stajali su njegovu momčad novih bodova.

"Velika je šteta to što nismo nagrađeni barem bodom. Bod bi bio zaslužen ishod", kratko je komentirao Martin Heuberger nakon susreta uz dodatak: "U prvom poluvremenu primili smo velik broj pogodaka iz daljine jer nismo bili dovoljno dosljedni u izlascima na protivnika. Nakon odmora smo zaigrali bolje, ali smo u napadu promašili ono što se u tim trenucima ne bi smjelo." Svoje viđenje susreta dao je i Patrick Groetzki. "Sami smo od vratara Tunisa napravili vratara svjetske klase. Osim toga, u situacijama jedan na jedan nismo bili dobri. Ovaj poraz je naša sramota, ali Tunis je zaslužio slaviti."

Za najboljeg pojedinca susreta izabran je već spomenuti vratar Tunisa Marouane Maegaiez koji je u ovo važno slavlje ugradio 16 obrana. "Danas smo uspjeli u završnici sačuvati prednost za razliku od prethodnog dvoboja. Odigrali smo čitav susret bez velikih crnih rupa. Ispred sebe imao sam dobru obranu, mogli smo se osloniti jedni na druge i to nam je pomoglo da stignemo do ovih bodova. Nakon kvalitetne predstave protiv Francuske ova pobjeda je dobar znak za buduće utakmice."

Ribera: "Odlučivali su sitni detalji"

Poslije poraza od Njemačke Jordi Ribera, izbornik Brazila zadovoljan je mogao napustiti dvoranu u Granollersu. Kako je zacrtao prije dolaska u Španjolsku, u susretu s Argentinom njegova je vrsta stigla do punog plijena. Iako proglašavani autsajderima skupine nakon dobrog poluvremena protiv Njemačke uspjeli su stići i do prvih bodova. "Bila je ovo utakmica dviju obrana i kao uvijek u takvom susretu odlučivali su sitni detalji. Posebno u posljednjim minutama kada je ishod bio neizvjestan."

Na igru posljednjih linija osvrnuo se i njegov kolega Eduardo Gallardo koji nije propustio čestitati brazilskim rukometašima na ovoj pobjedi. "Slažem se da su u ovoj utakmici oba sastava igrala vrlo dobru obranu. Ono što mi nismo mogli riješiti su problemi u napadu. U ključnim trenucima imali smo nekoliko kikseva, dok je naš protivnik napravio u pravo vrijeme upravo ono što je trebalo kako bi se izvukla pobjeda iz ovakve utakmice."

Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Brazil24:20Argentina
Tunis25:23Njemačka
Crna Gora20:32Francuska
1Njemačka 5148:126+228
2Francuska 5154:124+308
3Tunis 5123:12306
4Brazil 5122:127-56
5Argentina 5116:138-222
6Crna Gora 5117:142-250

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2013.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Brazil24:20Argentina
Tunis25:23Njemačka
Crna Gora20:32Francuska
1Njemačka 5148:126+228
2Francuska 5154:124+308
3Tunis 5123:12306
4Brazil 5122:127-56
5Argentina 5116:138-222
6Crna Gora 5117:142-250

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.01.2013. u 09:44
    što sam rekao za švabe....prosječna momčad! imat će oni velikih problema plasirati se dalje! jer francuzi će ih razmontirai, a protiv CG i argentine se neće moći 'prošetati'!
    Obrisan korisnik