Rukomet

Oleg Kulešov: "Imali smo prilike, no Danci su imali Landina"

Igor Šestak • ponedjeljak, 14.01.2013.
Oleg Kulešov: "Imali smo prilike, no Danci su imali Landina"

U nedjelju su odigrane utakmice drugog kola Svjetskog rukometnog prvenstva u skupini B. Island i Makedonija očekivano su svladali Čile i Katar, a te pobjede napunile su ih samopouzdanjem nakon slabijih predstava prvog dana. Derbi skupine odigrali su Danska i Rusija, a do pobjede su došli Skandinavci uz važnu ulogu svog vratara Landina, koji je proglašen igračem utakmice te dobio brojne pohvale iz suparničkog tabora.

Danska rukometna reprezentacija u nedjelju je upisala i drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Španjolskoj. Nakon subotnjeg zagrijavanja protiv Katara (41:27), Danci su u drugom kolu s 31:27 slavili protiv neugodne i "probuđene" Rusije, koja je prvog dana slavila protiv Islanda. Junaci danske pobjede bili su vratar Niklas Landin s 12 obrana te Nikolaj Markussen, strijelac šest pogodaka. Sve to dalo je dosta razloga za zadovoljstvo izborniku Ulriku Wilbeku.

"Zadovoljan sam našim ulaskom u utakmicu, no kasnije smo imali dosta problema. Obrana je funkcionirala dobro, ali napad je mogao biti bolji, posebno u završnici prvog poluvremena. Rusija ima odličnu momčad, koja će u nastavku natjecanja svima biti tvrd orah. Sretan sam što smo pobijedili, no moramo se odmah okrenuti idućim utakmicama. Slijedi nam Čile, utakmica koju moramo dobiti, a nakon toga Island i Makedonija. S njima će nam biti vrlo teško", izjavio je Wilbek nakon dvoboja s Rusima.

Rusi su odigrali vrlo dobru obranu na najboljem danskom igraču, Mikkelu Hansenu (iz igre 2/7), što je Dancima otežalo igru u napadu: "Mikkel je odigrao dobro. Očekivao sam od njega nešto više šuteva, ali mora se priznati da su ga odlično čuvali i zbog toga nam je patila napadačka igra. Od mojih igrača pohvalio bih Henrika Mollgaarda, koji je danas na parketu bio fantastičan, a veliki posao odradili su još Nikolaj Markussen i Kasper Sondergaard."

Iz ruskog su tabora pak stizale pohvale na račun danskog vratara Niklasa Landina. "Mislim da smo svjedočili sjajnoj rukometnoj predstavi. Žao mi je što nismo pobijedili jer smo imali svoje prilike, ali Danci su imali senzacionalnog Landina. Imaju oni mnogo dobrih igrača, ali danas im je vratar donio pobjedu", izjavio je ruski izbornik Oleg Kulešov, a s njim se složio i Aleksej Šindin: "Potpuno se slažem s izbornikom. Landin je bio nevjerojatan. Njegovom zaslugom Danska je dobila ovu utakmicu."

Lazarov pohvalio Mačeka, Islanđani zadovoljni kontranapadima

Island je gorak okus poraza od Rusije isprao uvjerljivom pobjedom protiv nedoraslog Čilea. Pobjedu rezultatom 38:22 ovako je prokomentirao islandski izbornik Aron Kristjansson: "Jučerašnji poraz motivirao nas je da prikažemo ovakvu igru. Bili smo vrlo agresivni i odlično smo razvijali kontranapade. Bili smo vrlo efektni." Njegov kolega, čileanski izbornik Fernando Capurro nije imao previše razloga za zadovoljstvo, a nakon utakmice kratko je obrazložio: "Na početku utakmice smo igrali pametno, u prvih dvadesetak minuta. Kasnije smo pali u zaostatak i dozvolili Islanđanima mnogo kontranapada, a to je ono u čemu su oni najbolji."

Makedonci su Svjetsko prvenstvo otvorili s dvije pobjede. Nakon teško izborenih bodova protiv Čilea, nešto su lakše izašli na kraj s Katarom. Konačni rezultat 34:30 nije pretjerano impresionirao izbornika Makedonije. "Danas smo bili dobri i hrabri, ali moramo još popraviti našu igru", izjavio je Zvonko Šundovski, a njegov oprez ne čudi s obzirom da Makedoncima tek sada slijede pravi ispiti. U utorak će igrati protiv Islanda, a onda ih očekuju dvoboji s Rusijom i Danskom.

Kiril Lazarov ponovno je bio vrlo raspoložen. Postigao je devet golova iz deset pokušaja, ali nakon utakmice je pohvalio suparničkog izbornika: "Čestitam Borutu Mačeku na odlično odrađenom poslu. Zadao nam je danas puno problema promjenom obrane. Što se naše igre tiče, bili smo bolji u prvom dijelu, dok smo u drugom napravili neke pogreške koje moramo ispraviti."

Ponedjeljak je za reprezentacije u skupini B dan odmora, a natjecanje nastavljaju u utorak. Najviše pažnje privlači dvoboj Makedonije i Islanda, dok Rusi i Danci ne bi smjeli imati previše problema s Katarom i Čileom.

Foto: ihf.info

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.01.2013. u 11:48
    lai su rposli sad je vreme za vracanje starih dugova EHF milenike Islandu da jednom shvate da nisu bolji
    Obrisan korisnik