Rukomet

Horvat: "Alžirci nerijetko igraju prljavo"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 14.01.2013.
Horvat: "Alžirci nerijetko igraju prljavo"
Foto: Davor Sajko

Nakon dana odmora u nedjelju, u ponedjeljak novi izazovi za Hrvate u Madridu. U drugom kolu skupine D Svjetskog prvenstva očekuje ih sraz s Alžirom, momčadi koja nije bezopasna. No, Hrvatska je nesumnjivi favorit i rezultat ne bi trebao biti upitan...

Iz hrvatskog tabora u Madridu dobre vijesti, što se tiče ozljeda i boljetica koje su zadesile izabranike Slavka Goluže.

"Odmarali smo neke igrače protiv Australije, a isto će biti i u ovoj utakmici. U prvom redu tu mislim na Igora Vorija i Domagoja Duvnjaka, ali možda do utakmice odlučim odmoriti još nekoga. Zdravstveno stanje hrvatskih rukometaša je dobro. Čupić i Horvat sanirali su lakše ozljede, a i Lacković će zaigrati protiv Alžira", kazao je izbornik.

Sjajno se osjeća i Zlatko Horvat, kojeg je mučila ozljeda skočnog zgloba. "Nezgodno sam ozlijedio taj zglob još na pripremama kada sam stao na loptu, ali svakim danom situacija je bila sve bolja. Utakmica protiv Australije trebala je pokazati kakvo je realno stanje stvari i na moju sreću zglob je izdržao. Sada se već osjećam odlično i ozljeda je stvar prošlosti."

Horvat se osvrnuo i na zdravstveno stanje svojih kolega: "Mogu vam potvrditi da je ista situacija i sa Ivanom Čupićem koji je u prijateljskom susretu s Norvežanima nezgodno pao i natukao rame. Na sreću svih nas Ivan se sada osjeća odlično i ozljeda je iza njega. Što se tiče Blaženka Lackovića situacija se također odvija vrlo povoljno. On normalno trenira i vjerujem kako ćemo već do utakmice sa Španjolcima imati onog starog, opasnog Lackovića na lijevom vanjskom. Kada vidite kako Lac na svakom našem treningu izgara od želje i koliko je gladan golova sve vam je jasno."

Horvat je ponosan na svoje suigrače iz Zagreba, mlade rukometaše koji su tek protiv Australije ubilježili prve seniorske reprezentativne minute. "Mislim da nisu razočarali i da možemo od njih očekivati velike stvari u budućnosti. Dečki su ozbiljni na treninzima i vidi se da su shvatili kako ovo nije nikakav turistički izlet, već veliko natjecanje na koje su pozvani prema zaslugama i na kojemu se očekuje njihov veliki doprinos. Ovdje nitko nije pozvan da bi grijao klupu i ako mislimo napraviti dobar rezultat svaki od nas 17 morati će dati sve od sebe", kaže kapetan CO Zagreba za službenu internetsku stranicu Kluba.

Od 16.45 danas, Hrvatska će odmjeriti snage s Alžircima, a Horvat upozorava da to nije bezopasna momčad: "Gledali smo njihovu utakmicu sa Španjolcima. Premda su u prvom kolu glatko izgubili mislim da je riječ o potencijalno opasnom protivniku. Primijetio sam da su nezgodni, dosta čvrsti i da nerijetko znaju igrati i prljavo. Čini mi se da je to nekakva zajednička odlika svih afričkih momčadi, ali Alžir mi se doima kao da u tome prednjači. U svakom slučaju mi jesmo favoriti i moramo iz ove utakmice uzeti puni plijen."

Upravo je za takvi susret izbornik, i trener CO Zagreba, pripremao svoje odabranike: "Dobro smo se pripremili za susret s Alžirom. Riječ je o bitno kvalitetnijem, ali i drugačijem protivniku od Australije. Momcima sam objašnjavao kako moraju biti spremni na izrazito agresivnu 3-2-1 obranu koju će Alžirci igrati visoko, na deset metara. Oni će pokušati jednom agresivnom igrom i pokretljivom obranom doći do što više lakih pogodaka i moramo dobro paziti da nas ne iskontriraju", zaključio je Goluža.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis14.01.2013. u 15:12
    horvat je prije svega ispalio žešću glupost s time da tvrdi kako je navodna prljava igra element "svih afričkih momčadi" ... to je kao da ja tvrdim d je spora tranzicijska igra srbije odlika "svih europskih momčadi" ... natrag na klupu i obrazuj se malo, bit će bolje idući put!
    cameosis
  • Obrisan korisnik14.01.2013. u 14:06
    Bolero dobro rečeno, s tim da bi još htio nadodati da Čosić nema blage veze s rukometom, užasno dezinformiran i ne kuži igru, a da ne govorim koliko štiti Golužu/Gopca, vidjeli smo svi dok je bio Goluža proglašen trenerom godine. Što se tiće agresivnosti i tu se moram složiti, iako su Kopljar i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Luminarc14.01.2013. u 14:04
    Ne vidim po cemu je to smijurija od strane Sportneta. Svidjalo se to nama ili ne, a mislim da je ocito na kojoj je strani vecina navijaca, Slavko Goluza je trener CO Zagreba, a Sportnet se kao i uvijek drzi profesionalno i samo navodi cinjenicu.A Bolero, tu se moram slozit. Slicno je bilo i u... [više na forumu]
    Luminarc
  • Obrisan korisnik14.01.2013. u 13:33
    Ajde se vi više koncentrirajte na sebe nego na protivnike koji igraju ´´prljavo´´. Što me to živcira kada Drago Ćosić ili neki rukometaši počnu pričati kako pola naših protivnika igra prljavo i žestoko, pa ovo je rukomet i čvrsta igra je sastavni dio ovog sporta, to je i jedan od razloga što uvijek... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.01.2013. u 13:16
    čemu ovo, "i trener CO Zagreba"? ovo je reprezentacija, i svjetsko prvenstvo. ako već Gobac i Goluža rade smijuriju nekim svoji postupcima, mislim da to SportNetu nikako ne priliči.
    Obrisan korisnik