Rukomet

Kljaić: "Za nas tek sada počinje turnir utakmicom protiv Koreje". Lee: "Bili smo iznenađeni"

Ivan Dominik • srijeda, 16.01.2013.
Kljaić: "Za nas tek sada počinje turnir utakmicom protiv Koreje". Lee: "Bili smo iznenađeni"
Foto: Davor Sajko

U Zaragozi su nakon trećeg kola skupine C Svjetskog prvenstva u rukometu postala poznata dva sudionika druge faze natjecanja. To su Srbi i Slovenci, hrvatski susjedi, koji su pobijedili u sve tri utakmice skupine do sada, a njihovi su glavni akteri, kao i ostatak "ansambla" skupine uključujući hrvatskog trenera i izbornika Saudijske Arabije Nenada Kljaića, ponudili svoja razmišljanja nakon trećeg kola...

Poraz i od Srba ponovno je rastužio izbornika Saudijske Arabije, hrvatskog stratega Nenada Kljaića, koji je razočarano prokomentirao utakmicu: "Znali smo da ćemo jedinu priliku u ovoj utakmici imati ako budemo igrali duge napade s mnogo strpljenja. I to je funkcioniralo vrlo dobro tijekom prvog poluvremena, no u drugom smo poluvremenu ove utakmice izgubili koncentraciju i zato smo izgubili utakmicu."

Počeo je tako Kljaić objašnjavati i navoditi razloge poraza svojih Arapa, pa je donio i zaključak: "Čestitam stoga Srbiji na pobjedi. Oni su bili mnogo bolji od nas u drugom poluvremenu, a mi nismo igrali ni u obrani dobro, pogotovo u nastavku. Šutirali smo mnogo sa sredine, a to ne može prolaziti protiv Srbije. Ponavljam, nismo imali koncentraciju kakva je potrebna svih 60 minuta, a kada je Srbija povela sa pet, šest golova razlike, dvoboj je bio gotov", dodao je Kljun i poručio za kraj:

"No, za nas tek sada počinje turnir utakmicom protiv Koreje."

Žarko Šešum, reprezentativac Srbije nakon utakmice protiv Saudijaca za Balkan Handball: "U početku smo malo slabije igrali, pogotovo u obrani dok se nismo naviknuli na njih i njihove kretnje, pošto nam je velika nepoznanica Saudijska Arabija. Kad smo se navikli na njihove kretnje, malo smo se zgusnuli, popravili obranu i na kraju smo ostvarili visoku pobjedu. Sada nam slijede dvije najteže utakmice, protiv Poljske i Slovenije, ali mi idemo prema svom cilju koji je osvajanje jednog od prva dva mjesta u skupini kako smo i rekli".

Izbornik Srbije sa zadovoljstvom je dugo pričao i davao izjave za razne medije nakon dvoboja, a između ostalog je i rekao: "Napravili smo puno dobrih stvari u ovoj utakmici, ali smo u isto vrijeme i mnogo prilika promašili i zapucali. Pogotovo u prvom dijelu i tada nisam bio zadovoljan sa svojom ekipom. Međutim, sada se moramo okrenuti i okrećemo se teškim predstojećim utakmicama protiv Poljske i Slovenije", reći će Veselin Vuković.

Njegov igrač Petar Nenadić, pak, slaže se u principu sa svim izrečenim od strane svog trenera: "Igrali smo vrlo dobro u drugom poluvremenu, dok smo u prvom dosta toga promašivali. Utakmica je bila lakša nakon što smo napravili razliku, tada smo i u obrani zaigrali bolje, a počeli smo zabijati i lake golove. No, čekaju nas dvije teške i važne utakmice, mi smo spremni, a dosta toga ćemo znati o sebi i vidjet ćemo puno toga u tim utakmicama", završio je za Balkan Handball klupski suigrač hrvatskog vratara Marina Šege.

Biegler: "Nerazumljivo je kako smo uspjeli izgubiti kontrolu"

Sraz Poljske i Slovenije ponudio je fantastičan rukomet u ponajboljoj utakmici dana te minimalnu pobjedu Slovenije, koju je prokomentirao i izbornik Boris Denič riječima: "Tijekom prvog dijela imali smo nekoliko ozbiljnih problema s poljskim napadom. No, riješili smo ih u drugom poluvremenu kada smo promijenili obranu iz 3-2-1 u 6-0 i tada su stvari krenule na bolje, mnogo bolje. Time su stvari proradile za našu momčad te je sve prešlo pozitivno na našu stranu."

Michael Biegler, izbornik Poljske, nikako nije mogao preboljeti poraz: "Nisam sretan. Zato što smo imali prilično dobru obranu tijekom cijele utakmice i zato što smo odigralo odlično prvo poluvrijeme, a na kraju smo ipak izašli iz ovog susreta kao poražena momčad. Nerazumljivo je kako smo uspjeli izgubiti kontrolu nakon odmora, ali sada nažalost ne mogu to promijeniti", govorio je Biegler nakon susreta i završio s nekoliko pozitivnosti: "Pozitivan aspekt ovog dvoboja jest to što smo se uspjeli vratiti u utakmicu, a gotovo i u egal, nakon što smo bili u "minusu" od četiri zgoditka".

Sung Sup Lee: "Bili smo iznenađeni jakom i čvrstom obranom Bjelorusa"

Treći poraz u isto toliko nastupa upisala je i momčad Sung Sup Leeja, koji je ostao iznenađen nekim aspektima u igri Bjelorusije: "Danas smo pokazali želju za pobjedom. Međutim, bili smo iznenađeni jakom i čvrstom obranom Bjelorusa te fantastičnim branjenjem njihova prvog vratara. Pogotovo se to odnosi na drugo poluvrijeme, a kada je bilo tako, nama je bilo vrlo teško zabijati, što je i najveći uzrok našeg poraza u ovom okršaju", izjavio je izbornik Južne Koreje.

Pomoćnik bjeloruskog izbornika Juri Čevtsov nije mogao akriti sreću nakon uknjižavanja premijernih bodova za reprezentaciju s istoka Europe: "Mnogo smo uložili u ovaj susret i naša želja za pobjedom u ovom ogledu bila je jako velika, golema. Stoga sam nakon ovakvog završetka utakmice vrlo zadovoljan, pogotovo s disciplinom svoje momčadi i mogu reći da sam zaista sretan u ovom trenutku. Jer, bio je ovo težak dvoboj", rezonirao je Bjelorus.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!