Rukomet

Kljaić: "Uz 60 minuta koncentracije, možemo pobijediti Bjeloruse", Gajić: "Dosta s emocijama"

Zvonka Keliš • petak, 18.01.2013.
Kljaić: "Uz 60 minuta koncentracije, možemo pobijediti Bjeloruse", Gajić: "Dosta s emocijama"
Foto: Simon Maljevac

Zanimljivo je bilo četvrtog dana natjecanja u Zaragozi u kojoj se za vrijeme Svjetskog rukometnog prvenstva smjestila skupina C. U prvom ogledu dana reprezentacija Slovenije u posljednji je čas ulovila pobjedu nad Bjelorusijom nakon čega su još jednu uzbudljivu utakmicu gledateljima u dvorani Princa Filipa priredili Saudijci i Korejci. Na koncu dana Poljaci su preokrenuli Srbe i učinili ovu skupinu još zanimljivijom.

Denič: "Slavili smo uz malo sreće i iskustva"

Junak susreta, Slovenac Dragan Gajić, čijih je osam pogodaka bilo ključnih u povratku njegove reprezentacije u dvoboj kratko je kazao: "Bio sam siguran da će ova utakmica biti predivna, baš za gledatelje. Ukoliko želimo biti na vrhu ove skupine ne smijemo više u susret ulaziti ovako emocionalno kao danas, protiv Srbije ćemo uistinu morati igrati kao danas u drugome poluvremenu. Nadam se da će u subotu na tribinama biti mnogo Slovenaca koji će nas bodriti."

Nakon što je njegovu momčad na putu prema četvrtoj pobjedi na svjetskoj smotri dobro namučila reprezentacija Bjelorusije, izbornik Slovenije Boris Denič kazao je: "Imali smo mnogo problema u prvom poluvremenu, naš nas je suparnik itekako iznenadio s novom taktikom u napadu. Uza sve to nismo imali dovoljno energije kao sve preostale dane. Međutim, u drugom smo dijelu igrali mnogo bolje u obrani te smo igrali u poznatom slovenskom stilu, s mnogo brzih kontri i napada. Na kraju smo utakmicu dobili s malo sreće, ali i iskustva."

S druge strane, Maxim Babičev nakon minimalnog je poraza Bjelorusije bio kratak i jasan: "Naše je prvo poluvrijeme bilo dobro, završili smo ga s prednošću od pet pogodaka. Međutim, u drugom su dijelu Slovenci iskoristili naše pogreške te su osigurali kako vodstvo tako i konačnu pobjedu."

Kljaić: "Ukoliko zadržimo koncentraciju svih 60 minuta imamo šansu za pobjedu protiv Bjelorusa"

Svoje prve bodove na turniru upisala je u četvrtom kolu i Saudijska Arabija koja je nakon zanimljivih 60 minuta bolja bila od Južne Koreje, a hrvatski je trener, ujedno izbornik Saudijaca, Nenad Kljaić, nakon dvoboja već bacio pogled u budućnost: "Naravno da je Bjelorusija glavni favorit u susretu s nama, no sve je moguće. U našim utakmicama s Poljskom, Srbijom i Slovenijom uspjeli smo vrlo dobro odigrati 30, 40 minuta nakon čega nam je uvijek pala koncentracija. Ukoliko nam se to ne dogodi protiv Bjelorusije imat ćemo šansu za pobjedu."

Najbolji strijelac Saudijaca, Mahdi Alsalem, nakon dvoboja je, pak, kazao: "Ovo je za nas bila izuzetno važna pobjeda na velikom natjecanju. Zadržali smo visok stupanj koncentracije tijekom cijelog susreta, igrali smo srčano i za našu zemlju te je ovo konačan rezultat."

Biegler: "Zaslužili smo pobjedu, trebali smo je"

"Poljska nije zaslužila pobjedu, remi bi bio najpravedniji"

Bartosz Jurecki sa stopostotnim je učinkom od devet pogodaka predvodio Poljake do važnog slavlja nad Srbima te stoga nakon 60 minuta igre nije krio svoju sreću: "Nakon posljednje smo utakmice bili izuzetno ljuti budući da smo imali velike šanse za pobjedu koju na kraju nismo uspjeli ostvariti. Današnja nam utakmica stoga mora bit nov početak na ovome prvenstvu, borili smo se do posljednje sekunde susreta te se nadam da ćemo isto učiniti i u subotu."

U redovima Srbije, zadovoljstva, dakako, nije moglo biti pa je tako Nenad Vuković izjavio: "Po mom mišljenju Poljska nije zaslužila ovu pobjedu budući da smo mi igrali mnogo bolje u prvom poluvremenu. Neriješen rezultat bi bio mnogo bolji za našu momčad, ali i na koncu pravedniji ishod ovog susreta. Sada slijedi dvoboj sa Slovenijom u kojem moramo uistinu dati sve od sebe, jer je u skupini sve još otvoreno."

Iako su Srbi na poluvrijeme otišli s prednošću od dva pogotka, Poljaci su u nastavku promijenili tijek susreta te su na koncu slavili pogotkom Orzechowskog u posljednjim trenucima ogleda, stoga je poljski izbornik nakon slavlja svoje ekipe imao ponešto za reći: "Smatram da smo trebali i zaslužili pobjedu nakon naše posljednje utakmice koja je izgubljena golom razlike. Ovaj je dvoboj uistinu bio kao cijela naša situacija, mijenjanje sustava igre, mijenjanje igrača, prekid rutine...", započeo je Michael Biegler te je dodao: "Danas smo igrali 5-1 obranu pa s flasterom na Nenadiću, pa 6-0 da bi se na kraju vratili ponovno na 5-1. Vjerujem da ipak možemo napredovati kao ekipa te da ćemo to činiti iz utakmice u utakmicu."

Srpski izbornik Veselin Vuković je, pak, čestitao Poljacima na osiguranoj pobjedi te je nadodao: "Ovo je bila izuzetno teška utakmica, sve do posljednje sekunde. Mi smo imali velike šanse za stvaranje značajnije prednosti tijekom prvoga dijela, no počeli smo igrati pomalo neobično. U drugom je dijelu bolje igrala Poljska, pogotovo u obrani za koju smo mi teško nalazili rješenja. Na koncu ogleda također nismo imali sreće da postavimo našu dobru obranu te je to još jedna stavka na kojoj moramo poraditi", zaključio je Vuković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.01.2013. u 15:09
    Za nas itekako zanimljiva skupina
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.01.2013. u 14:33
    Prođe li Kljajić ovu skupinu napravit će pravo čudo
    Obrisan korisnik