Rukomet

Video: Vuković ljut i nezadovoljan nakon poraza od Slovenije: "Igrali smo jako loše u obrani"

Ivan Dominik • nedjelja, 20.01.2013.
Video: Vuković ljut i nezadovoljan nakon poraza od Slovenije: "Igrali smo jako loše u obrani"
Foto: Dario Dodić

Nakon završetka skupine C bilo je vrlo zanimljivo u redovima reprezentacije Srbije, u kojoj su gotov svi igrači, pa i trener Veselin Vuković, bili jako ljuti na suce zbog poraza od Slovenaca. S dostojanstvom su se pak od prvenstva oprostili hrvatski trener Saudijske Arabije Nenad Kljaić i simpatični mladi Južnokorejci...

Poraz od Slovenaca Srbiju je jako pogodio i stajao prvog mjesta u skupini C, koje ga ne bi, kao sada, vodilo utakmici protiv Španjolske već u osmini finala. A upravo je zbog toga Veselin Vuković, izbornik Srbije, bio vrlo nezadovoljan poslije dvoboja sa Slovencima: "Igrali smo jako loše u obrani tijekom prvog poluvremena, ali smo kasnije uspjeli promijeniti brojne stvari i u obrani i u napadu", počeo je Vuković i nastavio:

"Imali smo prilika da odlučimo susret u našu korist već za vrijeme sredine drugog poluvremena, kada je moja momčad igrala u izvrsnoj formi. No, tada smo promašili nekoliko odličnih i ključnih šansi, a Slovenija se uspjela vratiti. Nažalost, sada nam slijedi osmina finala i utakmica protiv Španjolaca, a znamo da će to biti mnogo teža utakmice od ove protiv Slovenaca", dodao je, između ostalog, srbijanski strateg na službenoj konferenciji za novinare nakon susreta, a nije se mogao pomiriti i s po njegovom mišljenju vrlo lošim suđenjem, iako nije želio detaljnije argumentirati svoje stajalište i mišljenje po tom pitanju.

Boris Denič, pak, bio je vrlo ponosan i zadovoljan ostvarenim rezultatom svojih rukometaša: "Nismo baš dobro počeli i ušli u utakmicu, međutim, ubrzo smo se popravili i naposljetku odnijeli prednost od tri gola razlike na odmor. Nakon lošeg početka i ulaska i u drugo poluvrijeme, promijenili smo obranu i Srbi više nisu znali što napraviti. To je bio ključ našeg uspjeha", samouvjereno je komentirao Slovenac.

Srbi se nisu lako pomirili s porazom, a mnogi su krivili i suđenje. Posebno je ljut bio reprezentativac Nenad Vučković, koji je za Balkan Handball ispričao sve svoje frustracije:

Biegler: "Ovaj je rezultat apsolutno dobar za nas."

Poljska je teže od očekivanog i uz mnogo oscilacija pobijedila "fenjeraša" skupine, Južnu Koreju. No, to nije previše obradovalo njihova izbornika, Michael Biegler, koji je ipak ostvario zacrtani cilj: "Nisam bio zadovoljan s našom obranom. Zbog toga smo morali u ostalim segmentima igre vrlo jako i mukotrpno raditi kako bismo 'zaradili' naše golove. No, nakon što smo se našli u osjetnijem vodstvu, promijenili smo nekoliko igrača u drugom dijelu i zbog toga je ovaj rezultat apsolutno dobar za nas. Sada čekamo dalje da vidimo što će se dogoditi", izjavio je poljski strateg.

Na drugoj strani je pomoćnik izbornika Južne Koreje, Han Kwung Tea zaključio o natjecanju svojih momaka riječima: "Barem smo pokušali sve i dali sve od sebe da dođemo do naša prva dva boda na ovom prvenstvu, no opet nismo uspjeli u tomu. Moji mlađi igrači igrali su posebno dobro danas, ali bez obzira na sve to i na sve pozitivnosti, mi imamo za poraditi na mnogo stvari u budućnosti", realan je bio Han.

Čevtsov: "Uopće nam nije važno s kim ćemo igrati u osmini finala, s Hrvatskom ili Španjolskom, jer ćemo se boriti u svakom slučaju."

Pomoćni trener Bjelorusije i bivša rukometna legenda SSSR-a, Juri Čevtsov, prokomentirao je jako zadovoljno pobjedu protiv Arapa u posljednjem kolu skupine C, a pritom je najavio i dvoboj osmine finala svoje ekipe: "Vrlo sam zadovoljan", počeo je Bjelorus rođen u prijestolnici Minsku te dodao:

"Igrali smo jako koncentrirano jer smo danas imali vrlo važnu utakmicu. Naporno smo radili kako bismo dosegnuli drugi krug natjecanja i sada nam uopće nije važno s kim ćemo igrati u osmini finala, s Hrvatskom ili Španjolskom, jer ćemo se boriti u svakom slučaju".

S druge je strane pak trener poraženih Saudijaca, Hrvat Nenad Kljaić, kratko poručio: "U prvih je deset minuta naša igra i predstava bila vrlo dobra. No, nakon završetka prvog poluvremena, meč je za nas bio gotov. Međutim, bilo je ovo vrlo dobro i lijepo iskustvo za nas i za momčad koja je igrala sve ove utakmice u skupini", rezonirao je Kljun.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov21.01.2013. u 14:03
    ma zajebancija, dragi, nemoj sve tako ozbiljno svaćat...
    irilov
  • Obrisan korisnik20.01.2013. u 19:35
    Juce kad ste pobijedili, cestito sam vam na zasluzenoj pobjedi a vi za nas govorite pizdurine, toliko o vasoj kulturi, srbi su ovakvi,onakvi a nevidite sebe.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2013. u 16:18
    Ne bi htio biti prost ali moram kazat,pizdurine i dalje ostale pizdurine!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2013. u 14:10
    Vuković je odličan izbornik. Napravio je momčad od svih tih pizdurina. Svaka mu čast!
    Obrisan korisnik
  • narada10820.01.2013. u 13:53
    Neću puno fantazirati i izmišljati tekme u završnici, ali po meni utakmica Srbije sa Španjolcima je daleko od rješene. Srbi će imati i te kako vazan motiv za popravak dojma (već će ih Vuković na to opomenuti, ali znaju igrači sami), plus ako Stanić ude u seriju obrana (osim Omeyera ne znam golmana... [više na forumu]
    narada108