Zimski sportovi

Gojanović: "Ako bude kvalitetan, to bi trebao biti naš boom za doigravanje"

Ana Legradi • subota, 02.02.2013.
Gojanović: "Ako bude kvalitetan, to bi trebao biti naš boom za doigravanje"
Foto: Davor Sajko

Pred zagrebačkim Medveščakom je reprezentativna pauza, a sljedeće kolo EBEL-a se igra 13. veljače. Medvjedi su prvi dio međurunde završili na trećoj poziciji te osvrt na nedostatke u momčadi i dojmove sa Šalate je ponudio predsjednik kluba Damir Gojanović.

Trenutno najvažniji problem i pitanje oko Medveščaka je dovođenje pojačanja za doigravanje. Pad forme, pogreške i nemogućnost realizacije pogotka s igračem više su u velikoj mjeri odlučivali o rezultatima u pet kola međurunde. "Trudimo se svim vezama da dovedemo igrača, vidi se da nam u igri nedostaje Jeffrey i jedan pravi bek. Pokušat ćemo dovesti novog igrača za vrijeme pauze, na treninge, kako bi zaigrao za momčad već u prvoj utakmici nakon pauze."

O porazu od Vienne 1:2

"Vienna je u ovom trenutku bolja momčad i definitivno u boljoj formi. S Jeffreyjem smo im mogli parirati, ali ovaj puta u njihovoj momčadi netko radi razliku. Bili smo ravnopravni cijelo vrijeme, čak smo mogli i dobiti utakmicu, ali jedna greška nam je oduzela tu prednost."

"Ne postoji mogućnost da nikoga ne dovedemo, ne bismo htjeli dovesti jednu kategoriju koja ne bi dovela do razlike u momčadi već nekoga tko će biti kvalitetan na ledu. Imamo vremena dovesti nekoga tko će doći na dva mjeseca, a dalje ćemo pregovarati. Ne možemo si priuštiti igrača s visokom cijenom," smatra Gojanović.

Igrači će iskoristiti nekoliko dana za odmor, a potom se vraćaju na treninge, dok za to vrijeme vodstvo kluba traži kvalitetno pojačanje. "Od ponedjeljka ćemo se intenzivnije baciti na potragu i raditi na tome. Do sada smo bili uspješni pa se nadam da će nam i ovaj puta poći od ruke dovesti nekoga u sljedeća dva tjedna".

"Zapravo, nije mi bitno kada će taj igrač doći, možemo ga registrirati 15., a da zaigra 18., najvažnije je da bude top, to je naravno moja želja. Ako bude kvalitetan to bi trebao biti naš boom za doigravanje, igrač koji se ne treba puno privikavati na igru."

Medvjedi na Šalati

Bivšeg hokejaša Gojanovića utakmice na Šalati vraćaju u djetinjstvo, a momčad koju danas predvodi vrlo rado igra na otvorenom. "Poslije Arene utakmica na Šalati je pravo osvježenje. Svaka utakmica je posebna kada navijači naprave dobru atmosferu. Kada bi igrali KHL jedna utakmica bi svakako morala biti na Šalati. U kabini su igrači komentirali kako je ovo ona prava utakmica."

Unatoč lošoj igri Medvjedi su uspjeli zadržati treću poziciju sa šest bodova koliko nosi i Graz. Ako ostanu u top tri momčadi mogu si birati protivnika u četvrtfinalu. "Nisam previše o tome razmišljao, naravno da bi bilo bolje da smo među prvih troje. Ako ćemo imati priliku birati neka to bude što bliži protivnik. Neću se miješati u odluku trenera. S obzirom na iskustvo od prošle godine, najbolje bi bilo da kabina o tome zajednički odluči skupa s trenerom."

Gojanović se osvrnuo i na igrača koji je momčadi dao svježinu ove sezone, 24-godišnji napadač Pittsburgh Penguinsa Dustin Jeffrey. "Jeffrey se trudi i bori u NHL-u, teško je to za njega, ugovor mu ističe ove sezone. Hoće li ostati u Pittsburghu ovisi o njegovoj igri."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!