Tenis

Veger ostvario uspjeh karijere, prvi nositelj zaustavio Marcana

Iz Doma sportova:Ivor Krapac • ponedjeljak, 04.02.2013.
Veger ostvario uspjeh karijere, prvi nositelj zaustavio Marcana
Foto: FaH

Hrvatska je dobila još jednog, sveukupno sedmog predstavnika u glavnom ždrijebu osmog izdanja PBZ Zagreb Indoorsa. Mladi Slatinjanin Filip Veger, koji dosad nije igrao glavni turnir ni na Challengerima, došao je do najboljeg rezultata u još kratkoj seniorskoj karijeri pobjedom u hrvatskom ogledu s Antom Pavićem na posljednjoj kvalifikacijskoj prepreci. Završno kolo na putu do glavnog turnira odigrao je i Dino Marcan, koji nije uspio iznenaditi prvog nositelja Michaela Berrera...

Uz Marina Čilića, Ivana Dodiga i Ivu Karlovića, kao i trojac s pozivnicama, Antonija Veića, Nikolu Mektića i Matu Pavića, hrvatski tenis dobio je i sedmog aduta u glavnom turniru zagrebačkog Indoorsa. Filip Veger, 18-godišnjak iz Slatine, započeo je svoj kvalifikacijski put bez velikih očekivanja. Kako je sam otkrio, nadao se da može dobiti barem jedan meč - no, dobio ih je tri, zaključivši posao u kvalifikacijama sa 6:1, 3:6 i 6:4 u trećem kolu protiv sunarodnjaka Ante Pavića.

Veger, trenutno 836. na ATP ljestvici, vratio se na pravi put i izveo preokret nakon breaka zaostatka u trećem setu. Prije toga, mladi Slatinjanin propustio je break prednosti u drugoj dionici.

U ponedjeljak je svoj meč posljednjeg kola kvalifikacija odigrao i Dino Marcan. Prvi nositelj Michael Berrer, 125. na svijetu, pokazao se kao previsoka prepreka za 21-godišnjeg Riječanina, koji je pao sa 7:5 i 6:3.

Ljevoruki Nijemac će, tako, još jednom zaigrati u glavnom ždrijeba turnira na kojem uživa. Na Indoorsu je 2010. i '11. bio finalist, s porazima od Marina Čilića, odnosno Ivana Dodiga na posljednjoj prepreci, dok je lani došao do polufinala i izgubio od kasnijeg pobjednika Mihaila Južnog.

Marcan je imao bolju priliku u prvom setu. Nakon što je Berrer bio s breakom prednosti, s vodstvom od 4:1, Riječanin je s dva uzastopna breaka i četiri osvojena gema zaredom okrenuo na 5:4, servirao za set, ali nije napravio završni korak u tom dijelu meča. Nijemac je s tri gema zaredom zaključio prvi set, dok mu je u drugom bio dovoljan jedan break, kod 4:3.

Na kraju dana na terenu Ledene dvorane Doma sportova bio je i Franko Škugor, koji je izgubio od Nijemca Philippa Petzschnera, drugog nositelja.

PBZ Zagreb Indoors, kvalifikacije, treće kolo:
Berrer (Njemačka, 1) - Marcan (Hrvatska) 7:5, 6:3
Bozoljac (Srbija) - Viola (Italija, 3) 3:6, 6:3, 6:2
Veger (Hrvatska, WC) - A. Pavić (Hrvatska) 6:1, 3:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Kojot_5004.02.2013. u 18:27
    BRAVO!!!
    Kojot_50