Zimski sportovi

Koren: "Ne znam zbog čega padamo u posljednjoj trećini, ne možemo tražiti ispriku u umoru"

Ivor Krapac • utorak, 19.02.2013.
Koren: "Ne znam zbog čega padamo u posljednjoj trećini, ne možemo tražiti ispriku u umoru"
Foto: Davor Sajko

Hokejaši Medveščaka u utorak će na gostovanju kod KAC-a u Klagenfurtu igrati novu utakmicu u međurundi EBEL-a, a u najavi tog susreta, Gal Koren osvrnuo se i na nastupe Medvjeda u dosadašnjim kolima. U razgovoru za službenu internetsku stranicu kluba, Koren je istaknuo kako se nada da će se Medveščak posložiti prije početka doigravanja...

U završnici međurunde EBEL-a, Medveščak će u utorak s početkom u 19:15 sati u Klagenfurtu igrati protiv KAC-a, a na službenoj web-stranici zagrebačkih Medvjeda taj je susret najavio Gal Koren. No, Koren se dotaknuo i drugih tema, spominjući ranije nastupe svoje momčadi, uključujući i onaj posljednji, pobjedu nad Graz 99ersima u nedjelju na povratku u Ledenu dvoranu zagrebačkog Doma sportova.

"S Grazom smo odigrali dvije jako dobre trećine. U posljednjoj smo, u drugih deset minuta, malo pali, dobili smo ona dva gola, ali na kraju je završilo onako kako smo htjeli. Uzeli smo dva boda koja su nam bila jako bitna", opisao je Koren za www.medvescak.com.

"Jednom je trebalo krenuti"

Koren je u posljednje vrijeme efikasan, s dva pogotka na prošlotjednim gostovanjima kod Vienna Capitalsa i Black Wingsa iz Linza, po jednim na svakoj utakmici: "Bit će super ako ću ovako i nastaviti. U Linzu je bila jedna super utakmica za četvrtu navalu u kojoj nam se sve poklopilo. Tada sam u četvrtoj igrao s Anthonyjem Yelovichem i novopridošlim Jakubom Gašparovičem i svi smo zabili po gol. Jednom je trebalo krenuti i četvrtu liniju."

Pad u posljednjoj trećini utakmice Medvjedima se nije dogodio prvi puta, ali Koren nije mogao pronaći točan razlog zbog kojega dolazi do toga.

"Ne znam zbog čega nam se to događa. Pusti nam koncentracija, možda nas uhvati i umor jer je svaki drugi dan utakmica, ali ne možemo u tome tražiti ispriku", istaknuo je: "Motivacija nije problem jer se vidi da dvije trećine i pol odigramo super i onda popustimo."

"Do doigravanja nam je ostalo još malo vremena i moramo to srediti dotad i krenuti punom parom bez popuštanja. Mislim da u doigravanju možemo ići do kraja ako ćemo igrati kako znamo igrati i kako trebamo, i ako ćemo se u svakoj utakmici boriti do posljednjih minuta", ustvrdio je Koren, koji smatra da će doigravanje biti sasvim otvoreno, sa šansama za naslov za sve koji će biti u konkurenciji.

Najavljujući gostovanje kod KAC-a, Koren je izdvojio što smatra ključnim za Medvjede: "U Klagenfurtu moramo igrati tvrd hokej od prve do posljednje minute, ne smijemo si priuštiti onih deset minuta opuštanja. Moram dobro odigrati obranu, a u napadu iskoristiti prilike koje će nam se ukazati. Vjerujem da tih prilika neće biti previše jer ih Klagenfurt neće dopustiti, zato i one najmanje moramo iskoristiti ako želimo pobijediti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.02.2013. u 16:24
    Samo neka dobro krene u plej offu i sve će biti dobro
    Obrisan korisnik