Rukomet

Goluža: "Prvo mjesto u skupini nije imperativ, ali ćemo dati sve od sebe da ga osiguramo"

Zvonka Keliš • četvrtak, 18.07.2013.
Goluža: "Prvo mjesto u skupini nije imperativ, ali ćemo dati sve od sebe da ga osiguramo"
Foto: Duje Bonačić

Hrvatski juniori nastavili su u srijedu pobjednički niz na Svjetskom juniorskom prvenstvu u BiH te su svojom trećom pobjedom osigurali i svoje mjesto u osmini finala natjecanja. Razloga za zadovoljstvo, kako igrom protiv Alžira tako i plasmanom u daljnju fazu natjecanja, imao je stoga izbornik Slavko Goluža.

Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija upisala je i treću pobjedu na Svjetskome prvenstvu koje se ovih dana održava u BiH. Nakon slavlja nad Katarom i Nizozemskom vrijeme je bilo da hrvatski mladci pokažu što sve uistinu znaju i protiv Alžira koji je na koncu svladan s uvjerljivih devet pogodaka razlike (30:21). Nastavkom pobjedničkom niza te sakupljenih šest bodova Hrvatska je osigurala i svoje mjesto u osmini finala natjecanja iako joj u skupini slijede još dva zanimljiva ogleda, sa Švicarskom u četvrtak te Njemačkom u subotu.

Netom nakon dvoboja izbornik Slavko Goluža stoga je kazao: "Zadovoljan sam današnjom utakmicom, u prvom smo poluvremenu odigrali maksimalno kako smo se i dogovorili, napravili plus od sedam razlike pa smo u drugom dijelu odmarali glavne igrače."

Nastavio je potom Goluža: "Alžirci su bili nezgodan protivnik, htjeli su nas iznenaditi 3-3 zonom, ali mi smo se brzo prilagodili i nismo im dali priliku za iznenađenje."

Ponovno je u Ljubuškom bila dobra atmosfera, stoga Goluža ni ovoga puta nije propustio pohvaliti navijače: "Moram ponovno pohvaliti navijače koji su se okupili u velikom broju, a očekujem da će sutra protiv Švicarske te u subotu u posljednjem kolu u skupini protiv Njemačke dvorana biti puna te da će navijači doći podržati naše dečke jer oni to zaslužuju."

Iako je osmina finala natjecanja osigurana slavljem nad Alžirom, Hrvati sada kreću u borbu za što bolji plasman u skupini kako bi u knock-out fazi, dakako, dobili i lakšeg suparnika: "Plasman u osminu finala smo već izborili, a sada idemo u posljednja dva kola u skupini pokušati izboriti što bolju poziciju. Prvo mjesto u skupini nije imperativ, ali ćemo dati sve od sebe da u daljnje natjecanje krenemo kao prvi u skupini", zaključio je Goluža.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometReprezentacija
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!