Rukomet

Hrvatski junior Tokić najavio sve bolju igru: "Idemo korak po korak, medalja je još daleko"

Razgovarala:Petra Bičanić • četvrtak, 18.07.2013.
Hrvatski junior Tokić najavio sve bolju igru: "Idemo korak po korak, medalja je još daleko"
Foto: Ivana Karačić

Hrvatska rukometna juniorska reprezentacija novom je pobjedom protiv Alžira (30:21) osigurala prolazak u osminu finala Svjetskog prvenstva. Tijek susreta, dosadašnje utakmice i ciljeve na Prvenstvu za Sportnet je stoga prokomentirao mladi hrvatski rukometaš Ante Tokić.

Hrvatski juniori iza sebe sada imaju tri slavlja u tri odigrana susreta, a stopostotan učinak već je nakon pobjede nad Alžirom u srijedu navečer značio kako će hrvatski predstavnici zaigrati u osmini finala Svjetskog juniorskog prvenstva u BiH. Vrlo dobar od samoga početka bio je mladi krilni igrač Ante Tokić koji je Alžiricima zabio tri pogotka, Nizozemcima šest, a u prvom susretu s Katarom se također tri puta upisao u listu strijelaca te se stoga za Sportnet osvrnuo na oglede iza njegove reprezentacije te na ono sve što je još pred njime i njegovim suigračima.

Juniorski reprezentativac Hrvatske, koji je u susretu s Alžirom dao svoj doprinos pobjedi, prvo je prokomentirao dvoboj trećega kola te je ujedno dao svoju viziju susreta kojeg hrvatski rukometaši nisu baš najbolje otvorili: "Nismo dobro krenuli u utakmicu, ali smo se posložili do sredine prvoga poluvremena i napravili prednost polukontrama i kontrama", rekao je Tokić.

Hrvati su pred kraj prvoga dijela zahvaljujući odličnome Anti Kalebu i suigračima započeli sa serijom pogodaka, odvojili se od Alžiraca, da bi već na poluvremenu na semaforu stajalo 17:10. U drugome dijelu hrvatska je reprezentacija stoga samo zadržala visoku prednost: "U drugome poluvremenu nastavili smo s našom igrom", rekao je krlni igrač Hrvatske i dodao: "Dogovor je bio da opuštanja nema, a i malo smo uvježbavali 6-0 obranu. Utakmicu smo stoga mirno priveli kraju."

Iako su Prvenstvo započeli s nešto lošijom igrom i pomalo u grču te impresionirani publikom i samim natjecanjem, mladi Hrvati iz utakmice u utakmicu dižu svoju formu: "Mučili smo se s Katarom, to je ipak bilo otvaranje Svjetskoga prvenstva, no kako natjecanje ide dalje, forma nam raste, igramo bolje u svakom novom susretu. Nadam se da ćemo tako do kraja", dodao je mladi hrvatski reprezentativac.

Mnogi im već nameću medalje, s obzirom na prijašnja dostignuća hrvatske juniorske reprezentacije, no Tokić ostaje prizemljen i dodaje: "Idemo korak po korak, prvo nam je cilj zauzeti visoko mjesto u skupini. Za razmišljanja o medalji ima još dosta vremena, trebamo svladavati prepreku po prepreku", zaključio je Tokić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometReprezentacija
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.07.2013. u 20:16
    samo polalako i sretno
    Obrisan korisnik