Ostali sportovi

Sandra Perković najbolji poziv za ljubitelje atletike, dolazi 40-ak vlasnika odličja iz Moskve

Sportnet • četvrtak, 22.08.2013.
Sandra Perković najbolji poziv za ljubitelje atletike, dolazi 40-ak vlasnika odličja iz Moskve
Foto: Dejan Popek

Razgledavanjem stadiona Mladosti i konferencijom za novinare u ciljnoj ravnini atletske staze započeta je završna kampanja IAAF World Challenge mitinga Zagreb 2013 – 63. Hanžekovićevog memorijala. Ovogodišnje izdanje mitinga na stadionu Mladosti bit će održano 3. rujna...

Prema riječima direktorice mitinga Ivane Brkljačić, očekuje se nastup 40-ak osvajača medalja s nedavnog Svjetskog prvenstva u Moskvi, a predstavljene startne liste bacanja diska i Memorijalne utrke Boris Hanžeković jamče reprizu finala Svjetskog prvenstva na Savi.

Svjetskoj prvakinji Sandri Perković će, tako, suparnice biti osvajačice srebra i bronce iz Moskve, Francuskinja Melanie Robert-Michon i Kubanka Yarelis Barrios, kao i četvrta iz Moskve, Njemica Nadine Müller.

"Repriza finala Svjetskog prvenstva je i Memorijalna utrka na 110 metara prepone jer će u Zagreb stići sva tri osvajača medalja iz Moskve, zlatni i srebrni Amerikanci David Oliver i Ryan Wilson, te brončani Rus Sergej Šubenkov, a društvo na startu pravit će im i bivši svjetski rekorder te olimpijski pobjednik iz Pekinga 2008., Kubanac Dayron Robles", rekla je Ivana Brkljačić.

"To što će sa svim tim zvijezdama nastupiti 480 finalista Erste Plave lige, u kojoj je nastupilo više od 4.000 osmoškolaca iz cijele Hrvatske, najviše je što je Hanžekovićev memorijal dao hrvatskoj atletici i njezinoj popularizaciji", naglasila je direktorica Mitinga.

Gradonačelnik Milan Bandić posebno se osvrnuo na nastup najbolje svjetske diskašice Sandre Perković, čije rezultate smatra čudesnima.

"Ono što Sandra radi u bacanju diska posljednjih godina graniči sa znanstvenom fantastikom, to je teško i zamisliti, a kamoli ostvariti: da netko s 23 godine 'potaraca' – kako to ona meni kaže – sve svoje suparnice i osvoji sve što se osvojiti može", rekao je Bandić, koji je najavio i posebnu nagradu ako Sandra na Savi prebaci 70 metara.

"Ako u Zagrebu prebaci 70 metara, onda ćemo se pobrinuti da joj za to isplatimo i dodatni bonus. Za najbolje ima novaca čak i u ovim recesijskim vremenima", dodao je zagrebački gradonačelnik.

"Ovaj miting hrvatska atletika treba jer već godinama ima svjetske klase uz koje se promoviraju Zagreb i Hrvatska. Stoga posebno zahvaljujem gradonačelniku Bandiću, jer ga realno nitko osim Grada Zagreba ne bi mogao organizirati", naglasio je Luciano Sušanj, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza.

Siniša Ergotić, direktor HAS-a i izbornik hrvatske reprezentacije, kazao je kako će osim Sandre Perković priliku nastupiti na "Hanžeku", između ostalih, imati još troje naših reprezentativaca iz Moskve.

"To su Ana Šimić, koja će nastupiti u ženskom visu, disciplini koja je postala tradicionalna na ovom mitingu, te Marin Premeru u bacanju kugle i Ivan Horvat u skoku s motkom, koji će imati priliku iskupiti se za lošiji nastup u Moskvi. Također bih se zahvalio organizatorima što su u program uvrstili B utrke na 100 i 400 metara u kojima će nastupiti velik broj naših mladih atletičara, što nam je vrlo bitno s obzirom da nam je želja do Europskog prvenstva u Zürichu sljedeće godine formirati barem dvije štafete koje bi tamo nastupile", rekao je Ergotić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido22.08.2013. u 15:50
    ...samo da Sandra baci za rekorda...
    nido