Ostali sportovi

Perković u problemima uoči Zagreba: "Tješi me činjenica da sam uz bolove bacila osobni rekord"

Sportnet • subota, 24.08.2013.
Perković u problemima uoči Zagreba: "Tješi me činjenica da sam uz bolove bacila osobni rekord"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon nedavno osvojenog najsjajnijeg odličja u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u Moskvi, Sandra Perković bi početkom rujna trebala biti u akciji u Zagrebu, na novom izdanju Hanžekovićevog memorijala, ali u pripremi za to natjecanje stanje je daleko od idealnog. Najbolja hrvatska atletičarka trenutno je na terapijama, ali nada se da će biti spremna za završne nastupe u sezoni...

Sandra Perković je na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Moskvi ostvarila glavni ovosezonski cilj. Najbolja hrvatska atletičarka opravdala je ulogu glavne favoritkinje i uzela svjetski naslov u bacanju diska, a nakon što je u glavnom gradu Rusije nastupila s boli, problemi se nastavljaju i nakon tog dolaska do zlatnog odličja.

"Trenutno se nalazim u Poliklinici Peharec u Puli na fizakalnim terapijama. Nakon Svjetskog prvenstva počela mi se javljati bol u području trbušnog zida i rebrene ovojnice. Nekoliko dana smanjila sam intenzitet treninga misleći da će se bol smanjiti, ali nažalost sve se više pogoršavala", izvijestila je Perković u priopćenju poslanom medijima.

Situacija nije najbolja moguća, ali nije sve beznadno. "Tješi me činjenica da sam na treningu prije tjedan dana uz bolove bacila disk od dva kilograma osobni rekord", dodala je vodeća svjetska diskašica: "Uz tu pomisao se budim i idem spavati svaki dan."

"Nikako mi nije lako, ostaju mi dva najdraža mitinga, naš 'Hanžek' i finale Dijamantne lige", dodala je Perković o izazovima koji je čekaju, pozivajući gledatelje da 3. rujna u Zagrebu prate tradicionalni atletski miting na stadionu Mladosti.

"Tko nije mogao dobiti kartu za Moskvu za Svjetsko prvenstvo neka dođe u Zagreb i podrži me jer će mi vaša podrška u ovom trenutku najviše pomoći", poručila je najbolja svjetska diskašica ljubiteljima atletike: "Natjecanje će biti izuzetno zanimljivo jer dolazi prvih pet cura iz finala SP-a."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!