Ostali sportovi

Brkljačić: "Zaista bismo voljeli da iduće godine Bolt ponovo dođe u Zagreb"

Sa stadiona Mladosti:Jelena Bagarić • utorak, 03.09.2013.
Brkljačić: "Zaista bismo voljeli da iduće godine Bolt ponovo dođe u Zagreb"
Foto: FaH

Oko 9000 gledatelja došlo je vidjeti čak 30 medaljaša sa nedavno održanog Svjetskog prvenstva u Moskvi. 63. po redu Hanžekovićev memorijal apsolutno se može smatrati uspješnim. Nažalost, veselje nije moglo biti potpuno zbog poraza Sandre Perković koja nije pred svojom publikom osvojila zlato i bacila rekord mitinga koji je toliko priželjkivala. Na konferenciji za novinare direktorica mitinga Ivana Brkljačić najavila je veliko iznenađenje za iduću godinu.

Još jedan uspješan Hanžek je iza direktorice Ivane Brkljačić. Ove godine bio je poseban jer su se na startnim listama našlo 30 osvajača medalja s netom održanog Svjetskog prvenstva. Iako je bilo otkaza u zadnji čas direktorica je izuzetno zadovoljna mitingom na kojem je srušeno čak pet rekorda.

Iz godine u godinu pokušavamo popraviti rad. Ove godine smo srušili pet rekorda mitinga. Žao nam je što Sandra nije bacila rekord. Sreća je što je došla uopće. Vidjelo se da ne osjeća disk. Točno se vidjelo po njenoj tehnici da nije ona prava. Teško je vratiti se nakon što se prije deset dana dogodila ozljeda", pojasnila je Brkljačić

Fond za naknade nije bio posebno visok, no i takav je bio dovoljan da se dovede nekolicina atletskih zvijezda koje se iznova vraćaju u Zagreb u kojem se odlično osjećaju. "Imali 130 000 dolara za naknade. To na drugim mitinzima dva atletičara potroše, a mi smo uspjeli dovesti 30 atletičara za tu sumu novca, a većina su bili medaljaši s nedavno održanog Svjetskog prvenstva u Moskvi", rekla je Brkljačić koja je u nastavku najavila povratak miljenika publike Usaina Bolta.

"Mi smo raspravljali o Boltu i da je bila duga stanka od 2011. kada je zadnji put nastupao. Imamo to u planu za iduću godinu. On se ovdje dobro osjećao, nismo ga iznevjerili i ima dobra sjećanja na Zagreb tako da neće biti problem izlobirati njegov dolazak. No, važno je da sad već uspijemo dogovoriti dolazak, da potpišemo s njim ugovor i da osiguramo njegov nastup iduće godine. Zaista bismo voljeli da iduće godine Bolt ponovo dođe u Zagreb."

Ovogodišnji budžet mitinga zasigurno ne bi bio dovoljan za dovođenje Bolta čija cijena premašuje budžet. Na pitanje novinara kolika je ona Brkljačić je pojasnila sljedeće: "Stvara se medijska fama o njihovim honorarima, ali to je poslovna tajna. Nagradni fond se zna jer je IAAF to propisao. Međutim njihove nagrade su stroga poslovna tajna."

Osvrnula se direktorica mitinga i na Sandru Perković koja je otkazala zakazanu konferenciju za novinare nakon natjecanja u disku, pokraj novinara je u mix zoni projurila u suzama: "Sandra nije imala osjećaj za spravu jer deset dana nije mogla bacati. Emotivno je sigurno tužna. Pobijedila je na svim natjecanjima i onda pred svojom publikom ne može baciti rekord mitinga što joj je bila velika želja."

Ako je suditi po najavama iduće 64. izdanje Hanžekovićeva memorijala moglo bi biti uzbudljivije nego ijedno prije. Ovogodišnje zvijezde najavile su svoj povratak, a očito je da se sprema i dolazak Bolta koji će zasigurno privući još više gledatelja na tribine atletskog stadiona na Mladosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.09.2013. u 07:40
    plati, pa ce doci, vrlo jednostavno
    Obrisan korisnik
  • Powers04.09.2013. u 04:59
    Znamo da bi htjela, da na budem vulgaran.
    Powers
  • Obrisan korisnik04.09.2013. u 02:12
    meni se sviđa ivana brkljačić... kao bijela serena williams
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.09.2013. u 22:57
    zamoli Mamića pa će i doć
    Obrisan korisnik