Zimski sportovi

Cheechoo i Brust nastavili seriju, Omsk bez odgovora

Iz Ledene:Krešimir Ferlak • srijeda, 02.10.2013.
Cheechoo i Brust nastavili seriju, Omsk bez odgovora
Foto: FaH

Fenomenalna serija Medveščaka se nastavlja. Protiv Avangarda iz Omska odigrali su još jednu sjajnu utakmicu i predvođeni Barryem Brustom na golu i Jonathanom Cheehcoom u napadu stigli su do pete uzastopne pobjede u KHL-u.

Prvih desetak minuta susreta prošlo je u blagoj dominaciju gostiju iz Omska. Najviše se to osjetilo u udarcima na gol, koji su bili 11-2 za goste, ali Barry Brust je bez većih problema skinuo te pokušaje hokejaša Avangarda. Za domaćine je opasan bio privremeni kapetan Jonathan Cheechoo, gnjavio je obranu domaćih, ali bez većeg rezultata.

Odlazi Willsie, stiže Ellison

Kao što se i znalo, nakon utakmice protiv Avangarda momčad Medveščaka napustio je Brian Willsie, koji se vratio u svoj matični klub TPS Turku, uz nadu da će ubrzo ponovno zaigrati za Medvjede. Njega će zamijeniti 30-godišnji Kanađanin Matt Ellison. Riječ je o igraču koji je već igrao u KHL-u za Torpedo, ima nešto i NHL iskustva, a u Zagreb stiže iz švicarskog Biela.

Tek pred sam kraj prve trećine vidjeli smo prvo isključenje, na klupi za kažnjene završio je Denis Kazionov. Medveščak je dobro kombinirao u protivničkoj trećini, ali Denis Kostin se pokazao vrlo dobrim, unatoč godinama i neiskustvu. Na prvi odmor se tako otišlo bez golova.

Drugi dio su s igračem više otvorili gosti, ali Brust je zaista u sjajnoj formi. Najbolje je to na svojoj koži osjetio Roman Berdnikov čiji je šut Brust iz neposredne blizine hladnokrvno uhvatio rukavicom. Zato su drugu priliku s igračem više iskoristili Medvjedi.

Lijepo su kombinirali pred golom Omska, sam je ostao Cheechoo i pogodio pod gredu Kostina. Tri minute kasnije vrlo slična situacija. Ponovno su Medvjedi imali igrača više, a sada se na pravom mjestu našao Hugh Jessiman za 2:0. Jessiman rijetko igra u situacijama s igračem više, ali sada se našao na pravom mjestu. Za oba pogotka asistirao je Hannu Pikkarainen, te je tako finski branič upisao prve bodove u dresu Medvjeda.

Tinejdžer na golu Avangarda

Prvi golman momčadi iz Omska Teemu Lassila u velikoj je krizi, pa je priliku u Lednoj dobio rezervni vratar Denis Kostin. Riječ je o mladiću rođenom 1995. Godine, a ovom 18-godišnjaku start protiv Medveščaka bio je tek drugi u profesionalnoj karijeri.

Isti rezultat ostao je do kraja druge trećine, gosti su se malo razbudili, ali obrana na čelu s Brustom opet je izgledala sjajno. Nakon dva perioda udarci na gol su bili 30-11 za goste, ali dominacija na ledu nije bila takva, a rezultat pak potpuna suprotnost tome.

Svoju ubojitost domaćini su pokazali i na otvaranju trećeg dijela. Luke Walker je napravio većinu posla, zadržao pločicu i onda je lijepo ubacio pred gol gdje je sjajno reagirao Andrew Murray za 3:0. Bilo je to nakon samo 27 sekundi igre u trećem periodu. I Jessimanu i Murrayu bili su to prvi golovi u sezoni.

Gosti su nakon toga pali, sve teže su kombinirali u napadu, a zagrebačka momčad je i dalje bila nemilosrdna. Četvrti pogodak, a svoj drugi na utakmici postigao je Cheechoo, koji je uzao pločicu iza gola, doklizao ispred i pogodio u suprotni gornji kut sve nesigurnijeg mladog Kostina na golu Omska.

Završilo je 4:0, Brust je drugu utakmicu za redom sačuvao mrežu netaknutom, Medveščak je slavio peti put uzastopce, a Ledena je još dugo pozdravljala svoje junake. Zaslužili su.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.10.2013. u 11:47
    prvo: bit ce po sredini druge najjace hokejske lige na svitu sa proracunom duplo manjin od dinaovog i u rangu hajdukovog. (ante rukavina kosta cca 700 000 eura godisnje, najskuplji Medo 200 000 :) )drugo: medvescak funkcionira od privatne love i primaju iz proracuna nekoliko stotina tisuca kn... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • h-tomek03.10.2013. u 08:15
    Ja nigdje nisam napisao da treba ili da je moguće stvoriti 5-6 KHL igrača. I naravno da bi ovo sve skupa trebal biti dugoročan projekt i da se rezultati ne mogu vidjeti nakon 2-3 godine. Mislim, lijepo je da su oni uspjeli nabaviti sponzore da mogu složiti momčad za KHL i drago mi je da se... [više na forumu]
    h-tomek
  • Obrisan korisnik03.10.2013. u 01:08
    Ajde reci koji bi to igrači ostali u našim nogometnim klubovima da nestane love? I u kojem to klubu točno.
    Obrisan korisnik
  • greenhorn02.10.2013. u 23:58
    igramo sa tolikom lakocom i dominacijom, da se ove zadnje 3 pobjede cine kao cista rutina
    greenhorn
  • narada10802.10.2013. u 23:43
    a video? a tablica? dede sportnet, sportska javnost žudi za informacijom ...
    narada108