Nogomet

Lagerbäck: "Mi nemamo što izgubiti"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 18.11.2013.
Lagerbäck: "Mi nemamo što izgubiti"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Lars Lagerbäck i njegovi momci sasvim su svjesni da u Zagrebu nemaju što izgubiti nakon prve utakmice i 0:0, a da dobiti mogu mnogo...

Na posljednjoj konferenciji za medije prije sutrašnjeg dvoboja na Maksimiru, Islanđani su pokazali vrlo dobro raspoloženje, iako će im u utakmici nedostajati Skulason i Sigthotsson.

"Nužno ćemo morati igrati drukčije zbog ta dva izostanka, morat ćemo se prilagoditi domaćinu, no svejedno ćemo pokušati igrati svoju igru. Problemi s izostancima se mogu riješiti, samo treba gledati na pozitivnu stranu", kazao je izbornik Islanda Lars Lagerbäck.

Lagerbäck uopće ne poriče da su Hrvati favoriti, i to veliki: "Mi ćemo igrati ako nam Hrvati dopuste. Hrvatska se mora postaviti domaćinski, no vjerojatno neće početi vrlo agresivno, kako nam ne bi ostavila previše prostora i primila pogodak."

Pohvalio je islandski strateg hrvatsku igru iz prve utakmice te kazao: "Hrvatska je sigurno jedna od najboljih reprezentacija na svijetu. Posebno ističem Mandžukića, koji je pokazao da može zabiti najboljim obranama, a zna i asistirati. Kod nas nema euforije, no nemamo ništa za izgubiti i za nas je sve to win-win situacija."

Lagerbäck je još naglasio: "Moji igrači imaju sjajan karakter. Nisu jako iskusni što se reprezentacije tiče, no igraju u svojim klubovima i do sad su se dobro postavljali, a u gostima smo u ovim kvalifikacijama izgubili tek jednu utakmicu."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ZEEBANCIA19.11.2013. u 00:31
    Tako je... Tko god se natječe - ima nešto za izgubiti.... Ne može jedna ekipa pobijediti, a da druga nije izgubila! Lagerback samo pokušava umiriti svoje igrače, koji su očito prenapeti, jer se još nisu našli u ovakvoj situaciji.... Nadam se da ćemo ih brzo osloboditi ikakve neizvjesnosti i nade za... [više na forumu]
    ZEEBANCIA
  • Obrisan korisnik18.11.2013. u 23:32
    Imaju za izgubiti povijesni plasman na veliko natjecanje. Preloša pila naopako i pokušaj prebacivanja nervoze na drugu momčad. Dam se kladiti da Islanđani ne spavaju od zadnje tekme koliko im je bitna ova :)
    Obrisan korisnik
  • minja_subota18.11.2013. u 23:29
    po meni je ovo sve pila naopako. kao mi smo dovdje došli iako nismo htjeli i sad i ako izgubimo nekoliko naspram nula nema veze ... ma daj! ja kad igram za gov... volim pobijedit i ljut sam ako izgubim, a da je njima svejedno ako ne prođu ne vjerujem. to je psihološka igra, hrvati popili 70 piva... [više na forumu]
    minja_subota
  • Obrisan korisnik18.11.2013. u 21:16
    Lagerback im je najjaca karika i s obzirom na njihove mogućnosti dobro , jako dobro gura s njima.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.11.2013. u 20:28
    nešto su mi ovi islanđani preglasni.. gledajući čisto sa aspekta vjerojatnosti vrijeme je da nam reprezentacija odigra poštenu utakmicu. samo se nadam sa 2 napadača, dobro je nekidan rekao ćiro, mi se plašimo islandske kontre da ne primimo gol umjesto da gledamo kako im utrpati 4 komada.. mislim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik