Nogomet

Kovač: "Ne trebamo mnogo mijenjati, trebamo samo popraviti realizaciju"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 18.11.2013.
Kovač: "Ne trebamo mnogo mijenjati, trebamo samo popraviti realizaciju"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Novi hrvatski izbornik spreman je za prvu pobjedu s trenerske klupe i uvjeren je da će se ona dogoditi upravo na Maksimiru u utorak.

Niko Kovač je veliki optimist što se tiče utakmice Hrvatske i Islanda na Maksimiru. Hrvatski izbornik je naime uvjeren da će njegova momčad pobijediti, a sasvim je neopterećen najavama da prodaja ulaznica ide slabo, te je siguran da će momci u dresovima s kvadratićima uz sebe imati najmanje 25 tisuća navijača.

0:0 s Island ne vidi kao slabi rezultat: "Bilo nam je važno tamo ne primiti gol. Imali smo dobar posjed lopte i koncentrirano smo sprječavali islandsku skok-igru kod prekida. Dakle, ne trebamo mnogo mijenjati, ono što trebamo jest popraviti realizaciju", kazao je Kovač.

Izbornik Kovač naglašava kako će na Maksimiru njegovi nogometaši pokazati još bolji nogomet: "Naš je cilj pokazati zajedništvo, do sada smo to uspjeli u obrani, a hoće i u napadu, no iza sebe imamo svega sedam treninga i ništa se ne može preko noći. Naše će samopouzdanje rasti kroz pozitivne rezultate."

Slika 1 od 1.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Za susret su njegovi igrači u potpunosti spremni, naglašava novi izbornik: "Analizirali smo Island, točno znamo što moramo napraviti. Igrači su na treninzima odgovorili sjajno, pokazali su veliku želju za plasmanom u Brazil i ja sam uvjeren da ćemo mi na Maksimiru pobijediti."

Ivan Rakitić se nadovezao na šefa stručnog stožera i kazao: "Mi kao ekipa možemo dati više, a posebno mi u veznom redu. Igramo kod kuće, idemo to pobijediti, sve znamo i nema nikakve dileme tko će slaviti", siguran je hrvatski reprezentativac.

Kako je islandski izbornik izdvojio Marija Mandžukića kao posebno opasnog u redovima Hrvatske, Rakitić je komentirao: "Naš je zadatak Mandžukiću dostaviti loptu na 15-20 metara, a onda svi znamo što on može."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.11.2013. u 15:37
    Srna je sjajno izvodio kornere u Beogradu protiv Srbije....
    Obrisan korisnik
  • Evangelista19.11.2013. u 13:06
    Baš sam gledao neke stare utakmice ove generacije i golove iz kornera... Vidim da smo dosta golova iz kornera dali kad je Srna izvodio kornere. S obzirom da Rakitića baš ne ide zadnje vrijeme, možda bi opet trebalo njega vratit na izvođenje? Samo ideja doduše, vjerujem da Niko zna što radi.
    Evangelista
  • qvestor19.11.2013. u 08:21
    mene baš zanima dal su Srna i Perišić vježbali centaršuteve jel ak će centrirat kao u zadnjim utakmicamaManđo neće doći do lopte, nažalost dobra prilika je bila propuštena na Islandu i to treba zaboravit.
    qvestor
  • Obrisan korisnik19.11.2013. u 06:23
    Jedva cekam da s rijeci krenete na djela.. Na rijecima su svi bili jaki i prije odlaska na Island pa smo prosli kako jesmo al ocito im to nije bila skola.. Ovim izjavama samo motiviramo njih da nam zapapre..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.11.2013. u 02:16
    ajmooooooo!!!!
    Obrisan korisnik