Rukomet

Dvoršek: "Od sada na dalje gledat ćemo samo ovako odličan Zagreb"

Iz Arene Zagreb:Zvonka Keliš • subota, 23.11.2013.
Dvoršek: "Od sada na dalje gledat ćemo samo ovako odličan Zagreb"
Foto: Davor Sajko

Hrvatski i regionalni rukometni prvak u svom novom europskom izazovu nije uspio iznenaditi jaku ekipu njemačkog RN Löwena te je unatoč odličnoj igri i vrlo dobrom otporu pa čak i vodstvu na početku drugoga dijela na koncu upisao poraz s četiri pogotka razlike. Netom nakon dvoboja svoje zadovoljstvo izrazili treneri obje ekipe kao i igrači Luka Stepančić te Roko Peribonio.

Momčad CO Zagreba ove je subote na svome terenu pružila odličan otpor ekipi njemačkog Rhein-Neckar Löwena te je unatoč najboljoj igri ove sezone u završnici pokleknula i upisala četvrti poraz u Europi (24:28). Prava rukometna borba odvijala se na parketu zagrebačke Arene punih 60 minuta, a iako su početkom drugoga dijela Zagrebaši uspjeli i povesti protiv iskusnijih Nijemaca, u samoj završnici gostujući Lavovi pokazali su klasu više te su osvojili nove europske bodove.

"Poraz boli, ali smo zadovoljni i sretni"

Svoje viđenje susreta ponudio je i Luka Stepančić koji se pokazao u vrlo dobrom svijetlu te je postigao šest pogodaka: "Čestitao bih Löwenu, ali i svojim suigračima na odličnoj utakmici. Prije utakmice smo se dogovorili da bez obzira na rezultat želimo prikazati dobru igru i to smo učinili i dogovorili smo se također kako im nećemo dopustiti da se odvoje u prvih 15 minuta igre. Prvo smo poluvrijeme igrali savršeno u obrani i Ivić je odlično branio, no kada smo se u drugome dijelu odvojili Nijemcima se uvukla panika u redove i počeli su rotirati igrače i pokazali su da imaju širinu klupe. Možda smo se mi prerano odvojili i pukli smo pod pritiskom i očekivanjem pobjede. Iako poraz boli mi smo zadovoljni i sretni što smo prikazali dobru igru."

Netom po susretu i pobjedi svoje ekipe gostujući trener Gudmundur Gudmundsson kazao je: "Zahvaljujem se Zagrebu na dobroj utakmici, naš je suparnik danas odigrao uistinu odlično i bilo je teško igrati protiv njega. Očekivali smo da će biti tako, znali smo da Zagreb ima dobre igrače i da se radi o dobroj ekipi. U prvom smo poluvremenu mi igrali presporo i napravili smo previše tehničkih pogrešaka, dok smo se u drugome dijelu popravili, posebice u posljednjih 15 minuta igre. Prvih deset minuta bilo je uistinu loše za moju momčad, bila je ovo teška utakmica za dobiti, no Löwen je pokazao duh borbenosti te je na kraju uspio biti bolji."

Nadodao je još potom kratko strateg njemačke ekipe koliko su njegovoj momčadi važni novi europski bodovi te je pohvalio hrvatskog vratara Roka Peribonija: "Osvojena dva boda na kraju su nam jako važna zbog teške skupine u kojoj se nalazimo. Također, danas bih pohvalio i dao velik kompliment Periboniju za njegovu izvedbu. On je naš novi igrač, a odradio je odličan posao."

Riječ, dvije o susretu tada je kazao i domaći trener Boris Dvoršek koji unatoč porazu hrvatskog i regionalnog prvaka nije krio zadovoljstvo: "Čestitam svojim dečkima na sjajnoj utakmici, danas je Zagreb bio odličan i bio je Zagreb kakav ćemo od sada na dalje stalno gledati, Zagreb kojeg smo najavljivali. Bili smo drugačiji, agresivniji, borbeni i znali smo od početka što želimo."

"Realno, imam osjećaj da smo propustili priliku kod 17:13, no mi tada nismo pali već se Löwen digao jer je imao veći širinu klupe te nas je s Peterssonom i dvojicom svježih igrača, kao i boljom obranom iscrpio", nadodao je Dvoršek.

"Znali smo da nas očekuje teška utakmica i da će nas u Zagrebu dočekati drugačiji Zagreb koji je doma bolji. Tako je i bilo, u prvom su poluvremenu Zagrebaši igrali posebice dobro u obrani, a i Ivić je bio odličan, no u drugom smo dijelu mi imali više igrača za zamjenu, dobro smo odigrali i Zagreb je izgubio energiju, dok smo mi ojačali i pobijedili", izjavio je nakon susreta vratar RN Löwena Roko Peribonio.

Osvrnuo se potom strateg CO Zagreba i na ozlijeđene igrače koji su se na najbolji mogući način vratili te će od sada nadalje biti još i bolji: "Pokazali smo zašto smo toliko vapili za ozlijeđenim igračima. Obranović je, naime, odigrao sjajnu utakmicu te je u obrani s Tončijem Valčićem bio vrlo dobar, a tu je bio i odličan Ivić na golu. Od prve smo minute uz Obranovića i Ivića uveli i Mihića i početni rizik nam se isplatio. Bili smo jako dobri 50 minuta, no na koncu je presudila kvaliteta Löwena i kako njihova individualna kvaliteta tako i iskustvo."

Nastavio je potom Dvoršek s pohvalama na računa svoje ekipe za koju smatra da će ovakvom igrom protiv Celja zasigurno uspjeti slaviti te da će na proljeće, kada se ekipi priključe i preostali ozljeđeni igrači, Zagreb biti onakav treba biti: "Igrali smo zrelo iako smo mlada ekipa i treba nam vremena da sve sjedne na svoje mjesto. Zrelim se danas prije svega pokazao i Mandalinić, ali i svi igrači su bili taktički jako dobri. Naime, analizirali smo poraz od Löwena u detalja, pripremili smo cijelu taktiku i ponavljali smo akcije cijeli tjedan i igrači su to proveli na terenu stoga sam zadovoljan utakmica i prikazanim drugačijim Zagrebom."

Za kraj je trener Dvoršek bacio pogled u budućnost svoje ekipe: "Idemo sada ispraviti nedostatke, ali uistinu nakon danas možemo biti zadovoljni. Ako ovako odigramo protiv Celja možemo se nadati pobjedi. Postavili smo sada kriterije ispod kojih ne idemo, a sigurno smo kako ćemo s oporavljenim Brozovićem i Kovačevićem na proljeće biti i bolji i zreliji i pametniji."

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

St. Peterburg18:24Motor Zaporožje
Veszprem27:26Celje Pivovarna L.
RK Zagreb24:28Rhein-Neckar Löwen
1Veszprem 10303:243+6017
2Rhein-Neckar Löwen 10305:252+5316
3Celje Pivovarna L. 10269:272-39
4Motor Zaporožje 10277:296-199
5RK Zagreb 10267:282-158
6St. Peterburg 10216:292-761

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

St. Peterburg18:24Motor Zaporožje
Veszprem27:26Celje Pivovarna L.
RK Zagreb24:28Rhein-Neckar Löwen
1Veszprem 10303:243+6017
2Rhein-Neckar Löwen 10305:252+5316
3Celje Pivovarna L. 10269:272-39
4Motor Zaporožje 10277:296-199
5RK Zagreb 10267:282-158
6St. Peterburg 10216:292-761

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • markoli23.11.2013. u 23:18
    Ma sve to stoji, ali zašto ga gurati na prednjega u ovako važnoj utakmici?!
    markoli
  • Obrisan korisnik23.11.2013. u 21:50
    Dužina klupe,iskusnij igrači,mnogo jača liga te stvari nedostaju Zagrebu i u tome leži razlika između Zagrebu i Lowena!Trreba reći da 70% Zagrebove ekipe ima između 18 i 23 godine,to je isto jako bitan faktor.Što se tiče Šprema,pa ako ćemo pošteno Mihić je najbolje lijevo omladinsko krilo svijeta i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • markoli23.11.2013. u 20:59
    Majstor izvadio Šprema koji je donio preokret i ne vraća ga do kraja, a na prednjem igra mali Mihić koji ipak nije ta razina u obrani..
    markoli