Košarka

Cibonino prekasno dizanje, Nymburk izdržao u Draženovu domu

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • srijeda, 27.11.2013.
Cibonino prekasno dizanje, Nymburk izdržao u Draženovu domu
Foto: FaH

Cibona je pretrpjela šesti ovosezonski poraz u Eurokupu. U sedmom kolu skupine A u Domu Dražena Petrovića slavio je češki ČEZ Nymburk, koji se time približio drugom krugu ovog natjecanja. Vukovi su, pak, pali na omjer 1-6, s pravim otporom gostima tek u četvrtoj četvrtini...

Poslije subotnjeg uspjeha protiv Zadra, košarkaši Cibone nisu došli do nove pobjede pred svojim navijačima. U srijedu predvečer u Domu Dražena Petrovića boljim se pokazao ČEZ Nymburk, koji je s 84:77 napravio važan korak u svojoj borbi za drugi krug.

Vukovi su s omjerom 1-6 sada praktički eliminirani uz te utrke, no više od poraza, za Slavena Rimca problematično je što nije mogao reći koga će u četvrtak imati na treningu. Kako najvećem dijelu momčadi kasne plaće, moguće je da će Cibosi prestati trenirati, a jedino čime će se baviti je igranje utakmica - ne bude li naglog spasonosnog rješenja iz kluba, koje se ne nazire.

Poslije susreta, predsjednik kluba Ivica Lovrić kratko je kazao da nije osobito zabrinut i da će se naći rješenje, iako se radi o problemima koji nisu od jučer, kako je i sam priznao. Lovrić je dodao i kako ne očekuje da će igrači prestati raditi.

Simmons vodio goste, Kus Vukove

U dolasku do četvrte ovosezonske pobjede u Eurokupu, u dresu ČEZ Nymburka najraspoloženiji je bio Tre Simmons (24 poena, šest asistencija, pet skokova). Radoslav Rančik dodao je 13 poena i četiri skoka.

Za Cibonu je najviše zabio Davor Kus, koji se istaknuo s 22 poena uz 4/5 za tricu. Martin Junaković imao je 12 poena i tri asistencije, a Matt Janning 11 poena, šest asistencija, po tri skoka i osvojene lopte.

Iako je Slaven Rimac poslije poraza najavio sastanak trenerskog stožera s Upravom u srijedu navečer, dodajući da će s vodstvom kluba pričati i igrači, Cibonin predsjednik ustvrdio je da za takav sastanak ne zna.

Tako stoje stvari izvan parketa, a na njemu, Cibosi su u prvom poluvremenu ogleda s Nymburkom bili u vrlo blijedom izdanju, kakvo ih je ove sezone već vodilo u europske poraze. Ni gosti nisu igrali sjajno, ali ono što su pokazali bilo im je dovoljno da na predah u svlačionicama odu sa 16 poena prednosti (36:20) protiv indisponiranih Vukova.

Predvođen Treom Simmonsom, koji je na početku susreta ubilježio četiri poena, ČEZ Nymburk je rano otišao do šest poena prednosti i održavao sličnu razliku i u nastavku prve četvrtine. Poslije obostrano slabih prvih 10 minuta, na semaforu je stajalo 13:7 za goste iz Češke, kojima je puno bolja igra omogućila značajnije odvajanje na početku druge dionice.

Uz jednu tricu Vojtecha Hrubana i dvije Vlade Ilievskog, prošlosezonskog člana Cedevite, Nymburk je sveukupnom serijom od 13:0 pobjegao do 24:7 u 13. minuti. Gostujuća momčad tada je u potpunosti kaznila brojne promašaje i izgubljene lopte Vukova, koji nisu uspjeli zabiti ni sasvim otvorene vanjske šuteve, pokušaje polaganja poslije ulaza ili zicere nakon skokova u napadu.

Koliko slabo je to izgledalo, dobro će dočarati sarkastične ovacije s tribina nakon što su Vukovi odigrali pravu akciju i iz nje lako zabili, s asistencijom Matta Janninga i jednostavnim polaganjem Darka Planinića. Cibona je tim Planinićevim ubačajem smanjila na 29:14 dvije i pol minute do poluvremena, a na 15-minutni predah u svlačionicama otišlo se s nešto većim vodstvom gostiju, koji su imali +16.

Treća dionica nije donijela bolje vijesti za Vukove. Točnije, donijela je još gore. Držeći domaću momčad na tri zabijena poena u nešto više od četiri minute, Nymburk je u središnjem dijelu te četvrtine pobjegao na 46:23, do svoje najveće prednosti na susretu.

Jedino pozitivno za Cibonu u tom razdoblju bilo je što je Slaven Rimac poštedio posjetitelje ove utakmice od nastavka gledanja Jerela Blassingamea na parketu. Američkom razigravaču se ovog popodneva nije igralo, na klupu je ispraćen sa zvižducima, a zamijenio ga je Martin Junaković.

U posljednju četvrtinu ušlo se s 58:40 za Nymburk, a tih završnih 10 minuta ponudilo je nešto sasvim drugačije u odnosu na Ciboninu igru u ranijem dijelu utakmice. S petorkom bez pravog centra, sa Šarićem i Markom Jagodić-Kuridžom na unutarnjim pozicijama, a Junakovićem, Davorom Kusom i Mattom Janningom vani, Vukovi su se potpuno vratili u igru, na samo tri poena zaostatka (76:73) nešto manje od pola minute do kraja.

U završnoj dionici je osobito raspucan bio Davor Kus, a za nešto više, Vukovima je nedostajao poneki obranjeni napad suparnika više, za koje je nekoliko važnih šuteva zabio Simmons, ili koji ubačaj više - poput situacije kod zaostatka od 73:68 minutu i pet sekundi do kraja, kada je Rašid Mahalbašić blokirao Jagodić-Kuridžu na pokušaju zakucavanja. Trener gostiju Kestutis Kemzura to je vidio kao ključni trenutak završnice, u kojoj je njegova momčad zabila dovoljan broj slobodnih bacanja za zadržavanje prednosti na svojoj strani.

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Cibona77:84ČEZ Nymburk
Telenet Oostende87:71Artland Dragons
Red October Cantu88:86Le Mans Sarthe
1Red October Cantu 81+88
2ČEZ Nymburk 54+60
3Le Mans Sarthe 54+10
4Telenet Oostende 62+5
5Cibona 19-57
6Artland Dragons 27-106

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Cibona77:84ČEZ Nymburk
Telenet Oostende87:71Artland Dragons
Red October Cantu88:86Le Mans Sarthe
1Red October Cantu 81+88
2ČEZ Nymburk 54+60
3Le Mans Sarthe 54+10
4Telenet Oostende 62+5
5Cibona 19-57
6Artland Dragons 27-106

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina28.11.2013. u 18:03
    nakon ludog niza od 28 poraza, još uvijek je živ niz domaćih poraza u Europi. bilo bi interesantno vidjeti koliko Cibona ima domaćih uzastopnih poraza.
    pikepiletina
  • rokinho28.11.2013. u 14:40
    još 27 europskih utakmica do nove europske pobjede
    rokinho
  • Obrisan korisnik28.11.2013. u 09:42
    Svi smo dobro vidjeli kako su neki igrali i kada plaće nisu kasnile...
    Obrisan korisnik
  • mala truba28.11.2013. u 01:22
    auuuuuuuu .... kakav gospodin !a tebi isto fali par placa?zivis u stranoj drzavi.gdje si "ovaj crnac" !cestitam !
    mala truba
  • sportoz27.11.2013. u 22:05
    Mučka đubrad!
    sportoz