Košarka

Rimac: "Ne bih rekao da je bilo pomanjkanja volje, veći problem bio je nedostatak koncentracije"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • srijeda, 27.11.2013.
Rimac: "Ne bih rekao da je bilo pomanjkanja volje, veći problem bio je nedostatak koncentracije"
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Cibone nisu došli do druge uzastopne pobjede u Eurokupu, a četvrte zaredom ukupno. Slaven Rimac doživio je prvi poraz u ulozi glavnog trenera Vukova u ogledu s češkim ČEZ Nymburkom, koji je u Domu Dražena Petrovića uvjerljivo vodio najvećim dijelom utakmice i izdržao u završnici...

Cibona je i dalje s jednom ovosezonskom pobjedom u skupini A Eurokupa, a bez ijedne u Domu Dražena Petrovića, sada s 0-4 na domaćem parketu. U srijedu u sedmom kolu u Zagrebu je slavio ČEZ Nymburk, koji se u Češku vraća s pobjedom s 84:77.

"Vidjeli ste da smo se otpočetka mučili, nismo nalazili rješenje za njihov switch koji smo trebali bolje rješavati, o tome smo pričali prije utakmice. No, nismo imali dovoljno vremena da bismo pripremili sve što smo htjeli", opisao je Slaven Rimac poslije svojeg prvog poraza u ulozi glavnog trenera Cibone: "Bilo je promašenih zicera, ne bih rekao da je bilo pomanjkanja volje, veći problem bio je nedostatak koncentracije."

"Drago mi je da nije otišlo na 30 razlike iako se činilo da će krenuti u tom smjeru. Publike nije bilo puno, ali lijepo je da su dobili priliku navijati, dali smo barem tih 10-15 minuta", nastavio je trener Vukova, osvrćući se na kombinaciju koja je vratila njegovu momčad u igru, petorku u kojoj su bili Martin Junaković, Davor Kus, Matt Janning, Dario Šarić i Marko Jagodić-Kuridža.

"Nije to petorka koja je puno igrala skupa, s obzirom na situaciju s drugim igračima uspjeli su napraviti pritisak", opisao je Rimac: "Bio je problem branjenja Simmonsa što je Strawberry radio dosta dobro, ali s obzirom na raspoloženje petorke, nisam htio ništa mijenjati nego sam ih pustio da završe utakmicu."

Stvari bi vjerojatno išle u drugačijem smjeru da Jerel Blassingame glavom nije bio negdje drugdje, sa samo dva poena bez ubačaja iz igre (0/6), uz tri izgubljene lopte i bez ijedne asistencije.

"Blassingame je čudna biljka, to je takav igrač, s njim nije lako raditi. No, ja sve igrače gledam pozitivno. Jednostavno, takav je igrač, na nama je da ga probamo probuditi da u utakmici donosi prave odluke. Danas je bilo krivih odluka, ali mislim da će nam to vratiti u nekoj drugoj utakmici", komentirao je trener Vukova Amerikančev nastup, dodajući kako ne vjeruje da je na ovakvu Blassingameovu igru utjecao problem s kašnjenjem plaća.

"To su situacije koje nisu lagane, naše je da pripremimo igrače da obave posao na parketu. Što ide vrijeme, bit će sve teže i teže, nadam se da ćemo uspjeti riješiti da te financije više ne budu problem", zaključio je Rimac.

Kestutis Kemzura, Litavac na klupi ČEZ Nymburka, bio je zadovoljan što je njegova momčad došla do vrijedne gostujuće pobjede u borbi za drugi krug: "Bez obzira što znamo da ovo nisu najbolja vremena za Cibonu, znamo i da nije jednostavno igrati u ovoj dvorani. Prvi nam je plan bio spriječiti kontre Cibone, obrambeno smo obavili posao, možda i uz nešto sreće jer su promašivali pod košem, dok smo mi koristili svoje prilike."

"S nešto mlađom i mobilnijom petorkom zaigrali su agresivnije, počele su im ulaziti trice, a mislim da je ključni trenutak za naše zadržavanje prednosti bila Mahalbašićeva blokada", dodao je Kemzura, prisjećajući se trenutka kod 73:68 za njegovu momčad nešto više od minutu do kraja, kada je Rašid Mahalbašić blokirao Marka Jagodić-Kuridžu na zakucavanju i time pomogao gostima da zadrže prednost.

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Cibona77:84ČEZ Nymburk
Telenet Oostende87:71Artland Dragons
Red October Cantu88:86Le Mans Sarthe
1Red October Cantu 81+88
2ČEZ Nymburk 54+60
3Le Mans Sarthe 54+10
4Telenet Oostende 62+5
5Cibona 19-57
6Artland Dragons 27-106

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Cibona77:84ČEZ Nymburk
Telenet Oostende87:71Artland Dragons
Red October Cantu88:86Le Mans Sarthe
1Red October Cantu 81+88
2ČEZ Nymburk 54+60
3Le Mans Sarthe 54+10
4Telenet Oostende 62+5
5Cibona 19-57
6Artland Dragons 27-106

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.11.2013. u 13:23
    mali kuridža neće čekati, traži ga pola nba
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.11.2013. u 13:10
    odlazi rimac nisi dorasto klupi cibone
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.11.2013. u 11:46
    Volim Rimca kao jednog od najboljih zg haklera...Ali nadam se da vam je sad konačno jasno da nije bilo do Spahije..jednostavno je nemoguće nametnut neki autoritet ako igrači ne dobijaju placu.. posebno naši plačenici poput Blassa, Strawberrya, itd..(a Spahija kojem je Pop nekakv idol svakako ima... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • ZEEBANCIA28.11.2013. u 09:43
    Ako nije "pomanjkanje volje" kako se to onda zove kada sa sebi ravnim protivnikom na poluvrijeme odeš sa -16 poena, kada počneš igrati tek u zadnjoj četvrtini kad je protivnik popustio očito zadovoljan visokim vodstvom i u toj zadnjoj četvrtini ubacite poena (37) skoro jednako kao i u... [više na forumu]
    ZEEBANCIA
  • litleben27.11.2013. u 22:24
    Slavene, malo više hrabrosti pri vođenju utakmice. Do 35. minute se ne može čekati da netko proigra, a ti si čekao njih petoricu. Što je previše, je previše.
    litleben