Rukomet

Jakobsson i Persson zamjene za Kima Anderssona, povratak vratara Flensburga

Mihaela Bradovski • srijeda, 11.12.2013.
Jakobsson i Persson zamjene za Kima Anderssona, povratak vratara Flensburga
Foto: EPA

Švedski izbornički dvojac Ola Lindgren - Staffan Olsson objavio je listu igrača na koje računa u pripremnom razdoblju za Europsko prvenstvo u Danskoj do kojeg je ostalo 32 dana. Londonski finalist, poznato je već neko vrijeme, u Dansku će bez najveće zvijezde Kima Anderssona no i dalje s respektabilnim sastavom od kojeg se svakako očekuje prolazak skupine D...

Nakon popisa koji je sastavio izbornik domaćina Eura Ulrik Wilbek poznat je i švedski popis igrača koji će započeti pripreme za nadolazeću europsku smotru. Bude li sve po planu, odnosno bez novih ozljeda, isti će kadar otputovati i na samo Europsko prvenstvo. Švedsku je ždrijeb spojio u skupinu D s Hrvatskom, Bjelorusijom i Crnom Gorom.

Bez Kima Anderssona kojem je operirano ozlijeđeno rame te mu je prognoziran povratak idućeg proljeća, Ola Lindgren i Staffan Olsson odmah su se odlučili za skraćeni popis na kojem se nalazi 16 imena.

Najveću zvijezdu reprezentacije i igrača s kojim bi i čitav Euro bio snažniji i atraktivniji, zamijenit će Magnus Persson, a do promjena je došlo i na vratima. Uz Kielova vratara Johana Sjöstranda ponovno je u reprezentativno društvo pozvan i čuvar mreže Flensburga, Mattias Andersson, koji posljednjih mjeseci pruža odlične predstave u klupskom dresu. Društvo Magnusu Perssonu na poziciji desnog vanjskog radit će Johan Jakobsson.

Švedski roster:
Mattias Andersson (Flensburg), Johan Sjöstrand (Kiel), Jonas Källman (Skövde), Fredrik Petersen (Füchse Berlin), Kim Ekdahl Du Rietz (Rhein Neckar Löwen), Jonas Larholm (Pick Szeged), Patrik Fahlgren (Melsungen), Lukas Karlsson (Kolding), Johan Jakobsson (Aalborg), Magnus Persson (Halmstad), Mattias Zachrisson (Füchse Berlin), Niclas Ekberg (Kiel), Jesper Nielsen (Füchse Berlin), Andreas Nilsson (HSV), Magnus Jernemyr (Lugi), Tobias Karlsson (Flensburg)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.12.2013. u 17:42
    Možemo jedino dobiti sami sebe protiv Švedske,ako ćemo biti neozbiljni,nespremni,ako će nam faliti veliki broj ključnih igrača ili nešto slično.A upravo takvi nespremni sa izostancima prva 2 lijeva krila smo bili na SP 2011 koje je doduše igrano u Švedskoj i gdje smo izgubili.Ova Švedska je dobra... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2013. u 16:29
    hmm zaista respektabilan roster po meni u danskoj imaju cak sanse i hrvatsku srusit u skupini
    Obrisan korisnik
  • ivan9011.12.2013. u 14:26
    Šveđani će biti solidni u svom "komšiluku" ali ne vjerujem u borbu za medalje bez Kima, nenadoknadiv im je.. :(
    ivan90