Rukomet

Ulrik Wilbek odabrao 18 igrača za pripreme, otpisao Nielsena, upitan Lauge Schmidt

Željka Jurkas • srijeda, 11.12.2013.
Ulrik Wilbek odabrao 18 igrača za pripreme, otpisao Nielsena, upitan Lauge Schmidt
Foto: EPA

Jedan od prvih poznatih popisa igrača koji kreću u pripreme za nadolazeće Europsko rukometno prvenstvo je popis domaćina. Danske pripreme započet će 18 igrača među kojima neće biti Kaspera Nielsena i Nikolaja Markussena...

U svom zadnjem mandatu na klupi danske reprezentacije Ulik Wilbek objavio je popis od 18 igrača koji će započeti pripreme za Europsko prvenstvo. EHF-u je poslan popis s dodatnih deset imena koja će se moći uzeti u obzir kao zamjene ukoliko za to bude potrebe.

Nikolaj Markussen, dvadesetpetogodišnji lijevi vanjski El Jaisha iz Katra ozlijedio je ahilovu tetivu na prvom treningu pripreme nacionalne momčadi za turnir Zlatne Lige u Oslu početkom studenog.

Jedno od možda ne toliko velikih iznenađenja je nepozivanje veterana Kaspera Nielsen. Nakon što je uvršten na širi popis, 38-godišnjeg obrambeni specijalist nije ušao u uži krug. Slična situacija se dogodila na prošlom Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj kada je Nielsen kao zamjena ušao u šesnaestini finala zbog ozljede Jespera Noddesboa. S druge strane, iznenađenje je uvrštavanje Klausa Thomsena, 27-godišnjeg obrambenog igrača momčadi Tvis Holstebro na njegovo mjesto.

Pozvan je i Rasmus Lauge Schmidt, dvadesetdvogodišnji srednji vanjski THW Kiela koji je ozlijedio koljeno na utakmici Zlatne Lige protiv Hrvatske. Izbornik Wilbek ga je uvrstio u skraćeni popis, ali nije siguran hoće li ga i povesti: "Nemoguće je reći koliko je spreman. Ja vjerujem da je, ali najveće pitanje će biti njegova forma."

Trening kamp domaćin će održat između Božića i Nove godine te nastaviti nakon novogodišnje pauze. Šesnaestorica će biti prijavljeni, a tijekom turnira moguće su dvije zamijene. Europsko prvenstvo, kojem su domaćini, ali i na kojem brane zlatnu medalju, održat će se od 12. do 26. siječnja 2014.

Roster Danske:
Vratari: Niklas Landin Jacobsen (Rhein Neckar Löwen), Jannick Green Krejberg (Bjerringbro-Silkeborg)
Desno krilo: Lasse Svan Hansen (SG Flensburg Handewitt), Hans Lindberg (HSV Hamburg)
Lijevo krilo: Anders Eggert Magnussen (SG Flensburg Handewitt), Casper Ulrich Mortensen (Bjerringbro-Silkeborg)
Pivoti: Michael V. Knudsen (SG Flensburg Handewitt), Rene Toft Hansen (THW Kiel), Jesper Noddesbo (FC Barcelona)
Lijevi vanjski: Mikkel Hansen (PSG Handball), Mads Mensah Larsen (Aalborg Handbold), Bo Spellerberg (KIF Kolding Kobenhavn), Henrik Jensen Mollgaard (Skjern Handbold), Klaus Thomsen (Team Tvis Holstebro)
Desni vanjski: Kasper Sondergaard (Sarup Skjern Handbold), Mads Christiansen (Bjerringbro Silkeborg)
Srednji vanjski: Rasmus Lauge Schmidt (THW Kiel), Thomas Mogensen (SG Flensburg Handewitt)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometEP 2014.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.12.2013. u 21:15
    godinama isti sastav sa po neku sitnu promjenu,ali imam osjecaj da ce na ovom prvenstvu makar su i domacini podbaciti
    Obrisan korisnik