Rukomet

Goluža: "Nisam zadovoljan našom igrom, odrađen je loš posao u obrani"

Iz Kopenhagena:Zvonka Keliš • srijeda, 15.01.2014.
Goluža: "Nisam zadovoljan našom igrom, odrađen je loš posao u obrani"
Foto: EPA

Hrvatski rukometaši na Europskom su prvenstvu u Danskoj upisali i drugo slavlje. Naime, nakon slavlja nad Bjelorusijom na otvaranju natjecanja u drugome su kolu, teže od očekivanog, bili bolji i od Crne Gore te se sada okreću najvažnijem ogledu skupine D, onome sa Švedskom. Susret drugoga kola stoga su prokomentirali izbornici obaju ekipu, kao i igrači Domagoj Duvnjak te Vasko Ševaljević.

Aktualni osvajač brončanog odličja s posljednja tri velika rukometna natjecanja na novoj je europskoj smotri, koja se ovih dana održava u Danskoj, upisala i osvojila nove vrijedne bodove. Iako nešto teže od očekivanog Hrvati su svladali Crnu Goru s pet pogodaka razlike, no u njenim redovima ostaje razloga za zadovoljstvo zbog prikazane igre i konkurentnosti momčadi Hrvatske.

"Moramo igrati mnogo bolje jer znamo i možemo bolje. Nadam se da će već u petak sa Švedskom igrati prava Hrvatska jer će ta utakmica odlučivati o četiri boda za drugi krug. Ostaje nam sada dan odmora, trening i taktika i potom Švedska", kratak je nakon nove hrvatske pobjede bio Domagoj Duvnjak.

Netom nakon dvoboja i nove hrvatske pobjede izbornik Slavko Goluža prvo je kazao nekoliko riječi o samoj Crnoj Gori: "Iza nas je dobra utakmica, no očekivao sam to. Naime, svi su otpisali Crnu Goru zbog povreda i mnogo čega drugoga, no ona je pokazala karakter i borbenost te da se u sportu nikada ne odustaje. S prepolovljenom ekipom odigrala je jako dobru utakmicu."

Izrazio je potom hrvatski izbornik nezadovoljstvo igrom svoje momčadi te je potom poželio sve najbolje Crnogorcima u nastavku natjecanja: "Nisam zadovoljan našom igrom, zadovoljan sam pobjedom, ali igrom samo na trenutke. Imali smo dogovor da pivot n smije primiti loptu i igrači na pozicijama tri i četiri u obrani trebali su zatvoriti pivota i pustiti vanjske igrače neka šutiraju. Jer kada pivot primi loptu deset puta u jednoj utakmici to znači da je odrađen loš posao u obrani."

Ševaljević zadovoljan crnogorskim izdanjem

Naprosto sjajan i izuzetno raspoložen protiv Hrvata bio je Crnogorac Vasko Ševaljević koji je hrvatsku mrežu zatresao čak devet puta : "Porazom od pet razlike nakon svega moramo biti zadovoljni. Svi znaju da smo s dosta problema ušli na Europsko prvenstvo te da smo mlada i dosta neiskusna ekipa za ovakva natjecanja. No, pružili smo dobar otpor Hrvatskoj u prvome dijelu, povratili smo agresivnost, pogotovo u obrani što je jedna od osnovnih karakteristika naše reprezentacija, kao i fanatična borbenost koju smo također prikazali danas."

"U napadu smo, pak, bili statični i razbranili smo vratara. No, našem protivniku želim od srca sve najbolje te da odigra najbolju utakmicu protiv Bjelorusije. Iako su za mene već napravili velik posao samim plasmanom na Europsko prvenstvo želim im da naprave iskorak, oni to mogu i imaju veliku podršku od mene", zaključio je Goluža.

O drugom povijesnom susretu Hrvatske i Crne Gore potom je ponešto kazao i sam crnogorski izbornik Zoran Kastratović: "Ovo je drugi dvoboj ove dvije ekipe, ali prvi na ovako velikom natjecanju od naše nezavisnosti. Zahvalan sam Hrvatima što su korektno prišli susretu i odigrali ga na taj način. Ovo je prvi puta da naša momčad na ovako velikim turnirima igra protiv ovako velike momčadi i da pritom bude u susretu gotovo svih 60 minuta."

Uslijedile su nove pohvale za Hrvatsku od strane Kastratovića, ali i zadovoljstvo igrom njegovih momaka: "Bili ste pravi i ovo nam je bila prilika da naučimo od vas. Moji su, pak, igrači pokazali veliku požrtvovnost i borbenost za razliku od prethodnog susreta, prisutna je bila i veća agresivnost u obrani. Veći dio utakmice igrali smo na visokom nivou i ova će nam utakmica poslužiti kako bi na pravi način dočekali susret s Bjelorusijom."

Euro 2014. - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Hrvatska27:22Crna Gora
Bjelorusija22:30Švedska
1Hrvatska 385:68+176
2Švedska 382:68+144
3Bjelorusija 373:86-132
4Crna Gora 366:84-180

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euro 2014. - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Hrvatska27:22Crna Gora
Bjelorusija22:30Švedska
1Hrvatska 385:68+176
2Švedska 382:68+144
3Bjelorusija 373:86-132
4Crna Gora 366:84-180

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kroftek17.01.2014. u 00:59
    kopljar ima ''ante tomić'' sindrom :)
    kroftek
  • Lovro-ZG16.01.2014. u 17:18
    Jučer je on bio jedan od rijetkih koji je dobro igrao, čak je bio i probojan...
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik16.01.2014. u 10:32
    Kopljar ti igra 58 minuta, a u napadu je daleko najgori od naših.... nema probojnost, a kad i uspije proći jednog čovjeka onda izmišlja triper kombinacije umjesto da probije i golmana i gol i mrežu....
    Obrisan korisnik
  • cameosis15.01.2014. u 23:35
    ako je loše odigrana obrana, to je do izbornikove pripreme, guzoližo ... sam sebi skačeš u usta, ništa novo.
    cameosis
  • sportoz15.01.2014. u 22:42
    Gledao sam samo drugo poluvrijeme i imao sam dojam da i jedni i drugi šetaju terenom čekajući kraj. Bilo je obostrano finih akcija i dobrih poteza, ali nije bilo nikakve vatre i žestine. U svakom slučaju, kao što tekma s Bjelorusijom nije bila nikakvo mjerilo, tako nije ni ova. Odradili smo, nismo... [više na forumu]
    sportoz