Rukomet

Štrlek: ''Utakmica sa Švedskom je najvažniji susret stoga moramo biti puno sigurniji''

Iz Kopenhagena:Danijela Lemaić • srijeda, 15.01.2014.
Štrlek: ''Utakmica sa Švedskom je najvažniji susret stoga moramo biti puno sigurniji''
Foto: FaH

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u drugom kolu Europskog prvenstva, koje se ovih dana održava u Danskoj, uspješno je svladala ekipu Crne Gore. Otvorenje susreta izgledalo je kao da su izabranici Slavka Goluže ponovno u grču te da se teže odupiru crnogorskoj momčadi nego što se očekivalo. Drugi susret europske smotre tako su prokomentirali Manuel Štrlek, Marko Kopljar te vratar Crne Gore Rade Mijatović, kao i lijevi vanjski Igor Marković.

Hrvatska je u svome drugom nastupu na Europskom prvenstvu upisala još jednu pobjedu, naime, nakon što je na otvaranju Eura svladala Bjelorusiju, sada je isto učinila s reprezentacijom Crne Gore, od koje je bila bolja 27:22. Iako su u prvom djelu susreta Kauboji djelovali rezervirano, u posljednjih 30 minuta ušli su sigurnije te utakmicu priveli kraju u svoju korist.

Borba Crnogoraca za drugi krug

Vratar Metalurga i crnogorske mreže, Rade Mijatović koji je Hrvatima uspio skinuti 13 lopti riječ, dvije rekao je o igri svoje momčadi: ''Smatram da je ovo bilo odlično izdanje Crne Gore, iako je krajnji rezultat možda nerealan jer je Hrvatska u ovome trenutku mnogo bolja reprezentacija od nas. Zahvalio bih se na korektnoj igri i želim joj svu sreću u nastavku.''

''Hrvati su malo opuštenije ušli u susret, što je u potpunosti opravdano. Sigurno je da imaju kvalitetu i mogu si dopustiti da protiv reprezentacija kao što je Crna Gora malo opuštenije uđu u dvoboj te da na kraju ne strahuju za pobjedu'', prokomentirao je slabiji start Hrvatske Mijatović.

Crnu Goru u petak očekuje susret s Bjelorusijom koji će biti izravna borba za treće mjesto u skupini, ono koje vodi u glavni dio natjecanja, a susret je najavio: ''Mi kad smo krenuli na prvenstvo očekivali smo da utakmica s Bjelorusijom bude najvažnija u borbi za prolazak dalje u drugi krug. Drago mi je što večeras nismo izgubili s velikom razlikom jer nam to može biti vrlo važno u utakmici s Bjelorusijom.

Hrvatska je na kraju prvog poluvremena imala samo gol prednosti nad momčadi Zorana Kastratovića, a u uvodnim minutama nastavka s dva uzastopna gola lijevo krilo Manuel Štrlek povisio je prednost svoje momčadi: ''Malo smo se mučili na početku utakmice, ali niti u jednom trenutku pobjeda nije došla u pitanje. Najvažnije je da smo pobijedili prve dvije utakmice i da imamo ta četiri boda. Sada se treba skoncentrirati na Švedsku.''

''Utakmica sa Švedskom je najvažniji susret prvog djela natjecanja, ali morat ćemo mnogo bolje odigrati od ovoga kako smo danas s Crnom Gorom igrali. Bit će sigurno teško, bit će puna dvorana Šveđana. Šveđani imaju dva odlična golmana i Karlssona koji će zasigurno odlično zamijeniti Kima Anderssona'', najavio je utakmicu sa Švedskom Štrlek te je za kraj rekao što je ključno za pobjedu: ''Najvažnije je da stisnemo obranu, da bude što više lakih golova i da pobjeđujemo."

Hrvatskoj pobjedi pridonio je i desni vanjski PSG-a, Marko Kopljar koji je crnogorsku mrežu zatresao četiri puta: ''Rekao bih da smo igrali dosta dobro, samo smo možda promašili par zicera na početku nakon čega su Crnogorci poletjeli. Trebalo nam je možda malo više vremena nego što smo očekivali da posložimo stvari, ali kada smo stisnuli obranu, krenuli smo igrati kako smo htjeli igrati cijelu utakmicu. Ponovno smo imali dobro raspoloženog Alilovića što je vrlo važno u ovakvim susretima.''

''Utakmica sa Švedskom je vrlo bitna jer se kasnije križamo s izrazito teškom skupinom. Imamo dan i pol da se odmorimo i da se spremimo za taj susret. Nadam se kako ćemo pokazati bolju igru i pobijediti", zaključio je Kopljar.

Rukometaš Crne Gore Igor Marković netom nakon poraza svoje ekipe kkratko je kazao: "Mi smo u utakmici s Hrvatskom htjeli pokazati da igramo dobar rukomet. Važno je da smo se nakon poraza od Švedske vratili, naravno, Hrvatska je puno bolja ekipa od nas i nama je bilo najvažnije da susret završi sa što manjom razlikom. Pred nama je sada, mogu slobodno reći finale, utakmica s Bjelorusijom u petak."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!