Rukomet

Losert: "Još nismo pokazali svoju najbolju igru, očekujem pobjedu nad Poljskom"

Zvonka Keliš • utorak, 21.01.2014.
Losert: "Još nismo pokazali svoju najbolju igru, očekujem pobjedu nad Poljskom"
Foto: Kristijan Komarica

Iza hrvatske rukometne reprezentacije nova je sigurna i uvjerljiva pobjeda na europskoj smotri u Danskoj. Naime, nakon poraza od Francuza na otvaranju skupine 2 vrijeme je bilo da Hrvati u utorak u ogledu s Rusima pokažu sve što znaju i umiju te da upišu nove vrijedne europske bodove. Zadovoljni Hrvatskom bili su vratar Venio Losert te lijevo krilo Manuel Štrlek, dok su svoj osvrt na susret ponudili i Rusi Konstantin Igropulo te Vadim Bogdanov.

Hrvatski predstavnici na Europskome prvenstvu u Danskoj love jedino zlato koje im nedostaje u riznici, a nakon što su u drugi krug natjecanja prošli sa stopostotnim učinkom dočekali su ih Francuzi koji su se pokazali boljima. No, vratili su se Hrvati na pobjedničke staze već u utorak kada su rukometnu lekciju očitali rukometašima Rusije te se sada mirno okreću ogledu s Poljacima koji je na rasporedu već u srijedu.

Iskusni hrvatski vratar Venio Losert koji je svoju priliku među vratnicama dobio u drugome dijelu nakon dvoboja je za EHF izjavio: "Mislim da je ova utakmica bila lakša od onih do sada odigranih. Rusima najbolji igrači, kao recimo Sergej Gorbok, nisu igrali. No, mi smo iskusniji i igrali smo bolje od njih danas, zato smo i pobijedili."

Štrlek zadovoljan igrom Hrvatske u obrani

"Igrali smo dobro od samoga početka, a posebice smo dobri bili u obrani, iskoristili smo nekoliko brzih kontri i postigli dosta lakih pogodaka. Poveli smo pet razlike na poluvremenu i nije nam bilo teško očuvati vodstvu u drugome poluvremenu", kratak je bio hrvatski krilni igrač Manuel Štrlek.

Odmah potom Losert je bacio pogled u budućnost, točnije, u hrvatski dvoboj s Poljskom koji slijedi već u srijedu: "Bit će to težak dvoboj budući da je Poljska dobra momčad, a i sam ogled bi mogao odlučivati o tome hoćemo li proći u polufinale. Poljska ima jake i snažne igrače koji su izuzetno motivirani za igru budući da su slavili nad Bjelorusima. No, mi i dalje imamo mnogo energije i još nismo pokazali svoju najbolju igru tako da očekujem našu pobjedu u srijedu."

Netom nakon dvoboja Rus Konstantin Igropulo za službene stranice Europske rukometne federacije kazao je: "Danas smo dali priliku brojnim mlađim igračima jer je ovo odlična prilika za njih da dobe na iskustvu. Ovo je ipak dug turnir za nas. Imamo i dug put i do Olimpijskih igara 2016. godine, no ja vidim svjetlo na kraju tunela."

Nastavio je potom Igropulo s osvrtom na samu Hrvatsku: "Hrvatska je vrlo dobra momčad, no i sve preostale ekipe su vrlo dobre i ravnopravne stoga Hrvate vidim kao outsidere na putu prema naslovu prvaka. Danska se, pak, čini izuzetno jako te je s domaćom publikom jedan od glavnih favorita, no ipak je teško ostati na toj razini igre. Također, neke ekipe možda ni ne pokažu sve što mogu do samoga finala, Francuzi su isto tako jaki, a i Španjolci."

Na svog suigrača nadovezao se potom kratko i vratar Vadim Bogdanov: "Hrvati su pokazali točno ono što smo od njih i očekivali. Bili su izuzetno jaki, posebice s kompaktnom i agresivnom obranom. Mi smo se stoga trudili i borili u napadu gdje smo uspjeli postići dosta lakih pogodaka."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.01.2014. u 16:42
    mamu ti igropulo, ti hrvatsku stavljaš uz bok 'mnogih jakih ekipa'?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.01.2014. u 21:26
    Sretno sutra!:)
    Obrisan korisnik