Zimski sportovi

Benn donio Kanadi finale i susret sa Švedskom

Martina Oštrić • petak, 21.02.2014.
Benn donio Kanadi finale i susret sa Švedskom
Foto: EPA

Hokejaši Kanade u drugom polufinalu bili su bolji od kolega iz SAD-a, te se s minimalnom pobjedom plasirali u finale Olimpijskih igara. Tamo ih čeka Švedska, koja je u popodnevnom dvoboju bila bolja od Finaca...

Reprezentacije SAD-a i Kanade večernji su polufinalisti hokejaškog turnira ZOI. U ravnopravnoj prvoj trećini nije bilo pogodaka, mada su obje momčadi imale i nekoliko izglednih prilika. Kanađani su u drugom dijelu trećine na ledu izgledali nešto bolje, no niti jedna reprezentacija nije iskoristila igrača više.

Drugi period počeo je bolje za Kanađane. Jay Bouwmeester s plave je crte pucao prema golu, no pločica je došla do suigrača mu Jamiea Benna koji postiže prvi gol na utakmici za kanadsko vodstvo. Dvije minute poslije gola Amerikanci isključenjem Ryana Getzlafa imaju igrača više, no ne koriste brojčanu prednost na ledu. Štoviše, Kanađani su u tom periodu izgledali bolje na ledu.

U 35. minuti Kessel je isprobao šut, ali Price je na mjestu. Amerikanci ponovno nisu iskoristili igrača više u kada je u 36. minuti isključen Kunitz. Amerikanci su tek dvije minute kasnije stvorili gužvu pred kanadskim golom, no na drugi odmor se otišlo samo pogotkom u Quickovoj mreži.

Početnih pet minuta posljednje trećine u potpunosti su pripali kanadskoj reprezentaciji, no nakon toga Amerikanci su nakratko preselili igru u protivničku trećinu. Golmana ipak nisu uspjeli ugroziti unatoč pokušaju Parisea u 47. minuti. Tri minute kasnije Kanađani ostaju bez Kassela, no Američki power play danas nije funkcionirao.

U 55. minuti Kanađani su imali odličnu šansu za povećanje vodstva. Kunitz je pucao dva puta, no prvi mu je udarac obranio Quick, a drugi je otišao pored gola. Nešto kasnije je i Carter izbio sam pred gol, no obrana SAD-a spriječila je udarac.

U posljednjoj minuti Quick je izašao s gola, no SAD sa šestoricom nije uspio ugroziti kanadska vrata. Na kraju 37:31 za Kanađane u udarcima na gol. Kanadu u finalu čeka Švedska, dok će Amerikanci u borbu za broncu sa Fincima.

Rezultat utakmice:
Kanada - SAD 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz21.02.2014. u 22:56
    Uvijek je lijepo kad ameri legnu...
    sportoz
  • Obrisan korisnik21.02.2014. u 21:44
    Bez obzira na "skroman" rezultat utakmica zanimljiva, puno udaraca po golu, kontakt igre, tempo koji rijetko koje reprezentacije mogu pratiti...dosad odličan hokejaški turnir. Usput, ne znam je novinarka pratila tekmu ali Bouwmeester nije pucao s plave nego dodavao...klasična akcija u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik