Rukomet

Zagrebaši protiv ruskog St. Petersburga love osminu finala Lige prvaka

Zvonka Keliš • subota, 22.02.2014.
Zagrebaši protiv ruskog St. Petersburga love osminu finala Lige prvaka
Foto: Davor Sajko

Rukometaši CO Zagreba ove će subote pred svojim navijačima u zagrebačkoj Areni zakoračiti u svoj posljednji i odlučujući susret skupine A Lige prvaka. U najvažnijem dvoboju sezone Zagrebaši će snage odmjeriti s ekipom ruskog St. Petersburga protiv koje se očekuje opravdanje uloge favorita te sigurno slavlje za nastavak europskog sna i prolaz dalje u osminu finala natjecanja.

Najelitnije europsko klupsko rukometno natjecanje stiglo je i do svog posljednjeg kola natjecanja po skupinama, a jedina nepoznanica koja je preostala jest pitanje onog posljednjeg putnika u osminu finala natjecanja. Upravo na to će pitanje ove subote odgovor ponuditi kako dvoboj Motor Zaporožja i Veszprema tako i CO Zagreba i St. Petersburga koji će odlučiti koja će momčad biti posljednji sretnik iz skupine A koji će imati priliku proći u daljnju fazu Lige prvaka.

Aktualni hrvatski i regionalni rukometni prvak na svome terenu ima velike šanse osigurati slavlje nad ruskom ekipom koja u dosadašnjem dijelu natjecanja nije upisala nijednu pobjedu, a ukoliko CO Zagreb i učini u nešto ranijem subotnjem terminu ekipa mađarskog Veszprema trebala bi pokazati što sve zna u gostima kod Motor Zaporožja, kojemu tek slavlje pred domaćim navijačima donosi prolaz u osminu finala, te bi time Mađari trebali samo dodatno potvrditi svoje prvo mjesto na ljestvici.

Čorić najavio lov na pobjedu

Kružni napadač CO Zagreba, Čorić, netom uoči susreta sa St. Petersburgom kazao je: "Atmosfera je odlična, treniramo još bolje i idemo po pobjedu, o ničemu drugom ne treba razmišljati. Trebamo ući borbeno, odigrati jako svih 60 minuta, prvenstveno u obrani. Potrebno je preslikati igru s treninga jer na njima stvarno odlično radimo i nema razloga da uđemo u susret bezvoljno. Gledali smo snimke njihove igre i spremni smo odigrati akcije koje će probiti rusku obranu."

Iza momčadi CO Zagreba u nastavku su sezone odlična pobjeda nad Motor Zaporožjem, koja je produljila europski san ovih rukometaša, ali i težak dvoboj s ekipom Partizana koja je na domaćem terenu Zagrebašima pružila dobar otpor te ih je dobrano namučila pred nov europski ogled, ovoga puta u gostima kod jakog mađarskog Veszprema koji se prikazao u vrlo dobrom svjetlu te je nanio Hrvatima uvjerljiv poraz.

Pred Zagrebašima jest sada onaj uistinu najvažniji i ključni dvoboj sezone koji odlučuje o njihovu nastavku europskog sna i toliko željenoj osmini finala. Na putu k ostvarenju svoga cilja Zagrebovi momci, međutim, ne bi trebali imati previše problema budući da će se na suprotnoj strani terena zagrebačke Arene ove subote u večernjem terminu naći podosta pomlađena ekipa St. Petersburga kojoj su na samome startu sezone otišli njeni ključni igrači te stoga na svom europskom proputovanju nije uspjela upisati nijedno slavlje te je tek prije dva kola osvojila svoj prvi bod osiguranim neriješenim rezultatom protiv Celja (29:29).

Hrvatski predstavnik je, pak, dobrom igrom krenuo u drugi dio sezone te je konačno u kompletnom sastavu, sa zdravom te itekako spremnom ekipom, kako nakon napornih klupskih, ali i reprezentativnih priprema, prikazao što sve zna i umije već protiv Motor Zaporožja stoga bi upravo takvu i još bolju igru trebao usavršiti i dokazati već protiv St. Petersburga. Naime, bojazni na vratarskoj poziciji nema jer se tamo odlično nadopunjuju Ivić i Stevanović, a još manje je bojazni za Zagrebova krila koja su sigurna na svakom koraku te u naponu snage čekaju da ispune svoj zadatak te polete u kontru, dvije, tri.

Uigrao je trener Boris Dvoršek i Zagrebovu crtu na kojoj se u posljednjih nekoliko dvoboja istaknuo Teo Čorić, jasno je pokazao kakvu čvrstu i agresivnu obranu želi, a tu je i vanjska linija čiji srednji vanjski treba dobro razigrati svoje šutere koji su sve spremniji i sve razoritiji, a kada se njima kao pravi dobitak doda zimsko pojačanje Mario Vuglač vrijeme je da Zagrebova mlada ekipa stane na kraj lošijim ulascima u dvoboje te da od prve minute pokaže ono što toliko uvježbava na treninzima.

Slika 1 od 1.

Nekoliko dana uoči ogleda s Rusima trener CO Zagreba Dvoršek ipak je pozvao na lagani oprez: "Utakmica sa St. Petersburgom je najvažniji susret sezone jer nam može osigurati prolaz dalje stoga idemo po pobjedu. Moramo ući koncentrirano u utakmicu, ne smijemo imati slab početak. St. Petersburg je jaka ekipa, iskusnija nego što je bila na početku sezone, igra vrlo brzo i kao što smo mogli vidjeti uzela je bod Celju."

Otkrio je potom Zagrebov strateg kako u subotu zasigurno neće računati na Iliju Brozovića te je nadodao: "Najvažnije je da nema ozljeda, da smo kompletni. Ova momčad ima glavu i rep, opasni smo na svim pozicijama, imamo sustav igre u kojem svaki igrač ima svoju ulogu. Pobjeda bi bila nagrada za sav trud koji smo uložili i dobru igru koju smo pokazali od kad smo počeli trenirati u kolovozu."

Ruska momčad St. Petersburga nije se ove sezone proslavila u Ligi prvaka gdje je u skupini A do sada osvojila tek jedan bod, onaj u osmome kolu protiv Celja, te se bi zasigurno od Europe željela oprostiti na najbolji mogući način, laganim iznenađenjem. Iako je u sezonu krenula bez nekolicine ključnih igrača te potkrijepljena mladim momcima, momčad Dmitrija Torgovanova na svom se terenu uz Nevu protiv Zagrebaša dobro držala u uvodnih 30 minuta te je, unatoč uvjerljivom konačnom porazu (24:35), osigurala čak i minimalno vodstvo na poluvremenu (16:15) stoga vrijedi vidjeti što je spremila za ovu subotu u kojoj bi Hrvati svakako trebali opravdati svoju ulogu favorita.

U svom drugom ovosezonskom međusobnom ogledu ruski će rukometaši u svom posljednjem nastupu u Ligi prvaka zasigurno imati motiv više da se prikažu u dobrom svjetlu, no oni hrvatski bi trebali imati i nekoliko motiva više da osim dobrog rukometa pred svojom publikom čvrsto i sigurno osvoje i posljednja dva boda u skupini, pokažu sve ono što su radili na treninzima te potom zakorače u osminu finala natjecanja.

Susret desetoga kola Lige prvaka između CO Zagreba i St. Petersburga u zagrebačkoj Areni počinje u 19 sati.

Foto: Matija Hećimović

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Rhein-Neckar Löwen35:25Celje Pivovarna L.
Motor Zaporožje26:22Veszprem
RK Zagreb26:24St. Peterburg
1Veszprem 10303:243+6017
2Rhein-Neckar Löwen 10305:252+5316
3Celje Pivovarna L. 10269:272-39
4Motor Zaporožje 10277:296-199
5RK Zagreb 10267:282-158
6St. Peterburg 10216:292-761

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Rhein-Neckar Löwen35:25Celje Pivovarna L.
Motor Zaporožje26:22Veszprem
RK Zagreb26:24St. Peterburg
1Veszprem 10303:243+6017
2Rhein-Neckar Löwen 10305:252+5316
3Celje Pivovarna L. 10269:272-39
4Motor Zaporožje 10277:296-199
5RK Zagreb 10267:282-158
6St. Peterburg 10216:292-761

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido23.02.2014. u 02:03
    Zao mi je sto sam osjetio sta ce se na kraju desiti...
    nido
  • Obrisan korisnik22.02.2014. u 20:28
    Veszprem je odigrao superozbiljno u Zaporožju. Superozbiljno su odradili izlet...
    Obrisan korisnik
  • nido22.02.2014. u 13:41
    Bojim se da pobjeda nece biti dovoljna! :-(
    nido
  • Obrisan korisnik22.02.2014. u 13:06
    ma to je malo jači trening, utakmica sezone je Motor Zaporožje--Veszprem
    Obrisan korisnik