Rukomet

Lisica: "Utakmica sa Zagrebom dobro nam je došla kao priprema za nadolazeće susrete Premijer lige"

Iz Kutije šibica:Danijela Lemaić • srijeda, 05.03.2014.
Lisica: "Utakmica sa Zagrebom dobro nam je došla kao priprema za nadolazeće susrete Premijer lige"

Rukometaši Croatia osiguranja Zagreb u osmini finala Kupa Hrvatske upisali su pojedu nad ekipom Umaga te tako došli korak bliže obrani naslova. Netom nakon očekivane pobjede hrvatskog prvaka nad istarskom ekipom dvoboj su prokomentirali treneri Boris Lisica i Boris Dvoršek, kao i igrači Lovro Jotić, Leon Vučko te Lovro Šprem.

Aktualni regionalni prvak uoči dvoboja 16. kola SEHA GSS lige, kada će u Osijeku snage odmjeriti s rukometašima Vojvodine, u svojoj je Kutiji šibica u osmini finala Kupa Hrvatske ugostio momčad Umaga, ekipu koju je u polufinalu turnira prošle godine svladao 39:23.

Šušnja zabrinuo Zagrebaše

Tijekom susreta pozlilo je Leonu Šušnji stoga su ga morali ispratiti s terena, a nakon ozljede Stipe Mandalinića trener Dvoršek se nada kako će kružni napadač biti spreman za susret s Vojvodinom: "Do utakmice s Vojvodinom u nedjelju vratit će se Obranović, dok se nadam da Šušnji nije ništa ozbiljno, naime, njemu je pozlilo tijekom utakmice te ne znamo je li mu pao šećer ili ima nekih problema sa srcem."

Trener Zagrebaša Boris Dvoršek nakon susreta s Umagom rekao je riječ, dvije o samoj utakmici: "Odigrali smo prosječnu utakmicu u kojoj je bilo bitno pobijediti i ne potrošiti se previše jer nas čekaju važni susreti u Regionalnoj ligi. Poštedjeli smo Tončija Valčića, Zlatka Horvata smo odmorili totalno, kao i Tea Čorića. U obrani smo bili jako dobri, dok nam je u napadu nedostajalo malo brzine. U drugom poluvremenu sa Stepančićem smo dobili na toj brzini i tada se sve posložilo."

"Pred nama je sada utakmica s Vojvodinom u kojoj smo mi favoriti. Igraju dobro, imaju dobrog golmana i iskusni su i neće biti lak susret, ali mi moramo ići po pobjedu kako bi bili što bliže prvom mjestu u Regionalnoj ligi", najavio je Zagrebov strateg dvoboj s Vojvodinom koja rukometaše CO Zagreba čeka u nedjelju.

"Jasno je da je Zagreb bio favorit i ovaj susret nam je bio odlična priprema za susret s Marinom Kaštela koja nas čeka u sljedećem kolu Premijer lige. Zagreb igra 6-0 obranu baš kao i naš sljedeći protivnik ", bile su prve riječi trenera Umaga Borisa Lisice nakon dvoboja s hrvatskim prvakom.

"Imali smo sitnih problema u prvom poluvremenu gdje napad nije toliko dobro funkcionirao, dok je obrana bila odlična Na početku drugog dijela susreta smo se odvojili i zbog toga pobijedili. Sada nas čeka Vojvodina koja igra jako dobro i koja je od početka sezone jako napredovala, ali mi idemo po pobjedu", reklo je lijevo krilo Lovro Šprem koje je u pobjedu Zagreba ugradilo tri pogotka.

Iako je Zagreb očekivano slavio nad Umagom, susret je dobro poslužio igračima kako bi se uigrali za važan susret koji ih očekuje s Marinom Kaštelom u sklopu 21. kola Premijer lige: "Liga je ove godine dosta izjednačena, to se vidi iz kola u kolo. U tom se i iskristaliziralo par ekipa kao što smo mi, Marina Kaštela, Zamet i Dubrava koji će do kraja imati priliku ući u Ligu za prvaka. Mi još uvijek nismo pogon koji bi to mogao izdržati, ali dat ćemo sve od sebe da probamo doći do toga."

"Zagreb je u ovoj utakmici bio favorit i zasluženo je pobijedio. Nama je ovaj susret sa Zagrebašima poslužio kao priprema za Marinu Kaštela. Pružili smo dobru utakmicu, prvenstveno u prvom dijelu. U sklopu 16. kola Premijer lige kod kuće smo izgubili od Buzeta stoga se sada moramo vaditi na gostovanjima kako bi probali pronaći svoje mjesto u Ligi za prvaka", kazao je nekadašnji Zagrebov igrač, a sada kružni napadač Umaga Leon Vučko.

"Znali smo da će nam biti teško igrati sa Zagrebom, naime, znamo kako igraju, igrali smo s njima na memorijalnom turniru Darka Pupovca. Dobro nam je došao ovaj susret da se pripremimo za težak susret koji nas čeka s Marinom Kaštelom", pojasnio je lijevi vanjski Umaga Lovro Jotić.

Foto: Matija Hećimović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!