Rukomet

Zagrebaši nošeni Horvatom, Stepančićem i Josipom Valčićem osigurali Final Four Kupa

Zvonka Keliš • srijeda, 12.03.2014.
Zagrebaši nošeni Horvatom, Stepančićem i Josipom Valčićem osigurali Final Four Kupa

Hrvatski rukometni prvak ove je srijede nastavio svoj put u Kupu Hrvatske u kojem, dakako, brani stečeni naslov. Četvrtina finala donijela je momčadi CO Zagreba gostovanje kod ekipe Marine Kaštele koja je prikazala dobru igru, no Zagrebaši bivaju bolji te tako osiguravaju svoje mjesto na završnom turniru Kupa Hrvatske.

Marina Kaštela - CO Zagreb 27:32 (14:17)

Četvrtfinale Kupa Hrvatske

Marina Kaštela: Pepur (7 obrana), Galić (5 obrana), Družijanić (4 obrane); Olivari, Šindik 1, Markota 2, Vukić 5, Ševo 3, Dželalija 4, Perkušić, Bujas 2, Pavić 1, Jukić 4, Babić 2, Ilić, Sakić 3
Trener: Željko Čagalj

CO Zagreb: Stevanović (12 obrana), Mudrinjak (2 obrane); Mihić 1, Brozović 1, Stepančić 7, Matulić 2, Šprem 2, Čorić, Šebetić 2, Horvat 8, Šandrk 1, J. Valčić 7, T. Valčić 1, Vuglač, Kovačević
Trener: Boris Dvoršek

Sedmerci: Marina Kaštela: 2/4; CO Zagreb: 4/5
Isključenja: Marina Kaštela: -; CO Zagreb: 4 min.

Rukometaši hrvatskog prvaka CO Zagreba nakon novog sigurnog slavlja u regionalnoj ligi, upisanog ove nedjelje u Osijeku, okrenuli su se četvrtini finala rukometnog Kupa Hrvatske koji im je nakon slavlja nad Umagom protekloga tjedna u osmini finala, donio gostovanje kod Marine Kaštele protiv koje su Zagrebaši trebali osigurati svoje mjesto na Final Fouru Kupa koji će se ove godine održati u Umagu.

Susret protiv ekipe Marine Kaštele, koja je u prethodnome kolu bolja bila od Karlovca, otvorio je dokapetan Josip Valčić pogotkom za uvodnih 1:0 na koje odgovor na drugoj strani odmah nudi Marko Vukić. Trebalo je Zagrebašima da se lagano zagriju što, pak, domaćin koristi kako bi osigurao i prvo vodstvo u susretu (4:3) u osmoj minuti, no nakon što su momci Borisa Dvoršeka ubacili u brzinu više, a sjajna su pritom bila braća Valčić, vrijeme je bilo za Zagrebovih 6:4 koji ubrzo rastu i na 8:6.

Dobro se, međutim, borila domaća momčad koja je uporno htjela sustići svog suparnika, no isti u završnicu prvoga dijela ulazi s vodstvom 14:9. Nisu se rukometaši Marine Kaštele predali ni tada te tako do isteka 30. minute smanjuju svoj zaostatak na tri pogotka razlike (14:17).

Nastavak susreta odlično, pak, otvara kapetan CO Zagreba Zlatko Horvat koji s nekoliko uzastopnih pogodaka odvodi svoju momčad na sigurnih i tada velikih 21:16, a stečenu prednost potom nastavljaju povećavati dokapetan Josip Valčić, kao i desni vanjski Luka Stepančić. Pridružuje im se tada i drugo desno krilo, Jerko Matulić, i branitelj naslova osvajača Kupa Hrvatske ubrzo odlazi i na +7 (27:20).

Do samoga kraja domaći rukometaši ipak ponovno smanjuju svoj zaostatak na konačnih 27:32 koje postavljaju Tino Pavić i Toni Markota čime Marina Kaštela završava svoj put u Kupu, dok Zagrebaši osiguravaju svoje mjesto na završnom turniru u Umagu.

Četvrtfinale Kupa Hrvatske:
Marina Kaštela - CO Zagreb 27:32 (14:17)

Foto: Matija Hećimović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.03.2014. u 13:24
    "dokapetan Josip Valčić" hah-hah-hahahaha.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.03.2014. u 22:13
    zagreb je bio bolje nema tu sta zagreb igra ljepo..,ma da su i kastelani dobro i borbeno igrali parirali donekle...a bez uvrede kastelanski golmani su bili bolji veceras...jer zagrebovi nisu sve skupa imali 10 obrana ako i too
    Obrisan korisnik
  • dino2612.03.2014. u 21:44
    na šta je taj zagreb spao..
    dino26
  • Obrisan korisnik12.03.2014. u 19:58
    Mislim da je Valčić ovakvom igrom protiv ovog ljutog rivala zaslužio poziv u Katar, ajde nek' je doceko ove teletabise da negdje izbaci bijes, obrana opet za kurac
    Obrisan korisnik
  • ZZ Top12.03.2014. u 19:48
    Svaka čast nositelju Josipu Valčiću. Bravo bože rukometa.
    ZZ Top