Rukomet

Našički Nexe u hrvatskom derbiju želi iznenaditi momčad CO Zagreba

Danijela Lemaić • srijeda, 07.05.2014.
Našički Nexe u hrvatskom derbiju želi iznenaditi momčad CO Zagreba
Foto: Ivana Stančin

Rukometaši Croatia osiguranja Zagreb nakon sigurnog slavlja nad Porečom ove će srijede nastaviti s borbom za naslov prvaka Hrvatske. U Kutiji šibica u sklopu četvrtog kola Lige za prvaka odigrat će se derbi hrvatskog prvenstva, naime, iz Našica stiže vječni rival, momčad Nexea.

Zagrebaši će nakon tri sigurna slavlja na svom terenu tražiti i četvrtu uzastopnu pobjedu u Prvenstvu Hrvatske, a na putu k njoj stajat će im Nexe. Uoči derbija prvenstva trener Boris Dvoršek zajedno sa sedam igrača CO Zagreba sudjelovao je na All Star utakmici u Brestu u čijem su sastavu bili i Nexeovi Šime Ivić, Igor Vujić, Marin Vegar, Marko Mrđenović, Franjo Lelić i vratar Perica Lelić stoga je Zagrebov strateg ponovno mogao vidjeti što to sve našički momci znaju i umiju.

Nakon tri odigrana kola Lige za prvaka hrvatski prvak pokazao je da je i dalje na vrhu hrvatskog rukometa i da će mu teško bilo koja ekipa pomrsiti račune u borbi za naslov prvaka. Trener Dvoršek nakon kompletirana tri kola zadovoljan je pokazanim, a sigurno je kako će i u ovom dvoboju jedan od glavnih napadača biti Mario Vuglač koji je izvrsno zamijenio ozlijeđenog Luku Stepančića. Također, s odličnim partijama nastavlja kapetan Zlatko Horvat, kao i vratarski tandem Ivić-Stevanović.

Za utakmicu s Nexeom Zagreb će krenuti sa standardnom postavom, a dobra je vijest da se u igru vraća i kružni napadač Teo Čorić. Stepančić i dalje nije spreman istrčati na teren, ali vjeruje se kako će biti spreman za polufinalnu utakmicu Kupa kada će CO Zagreb snage odmjeriti s varaždinskim Dabrovima.

"Ovo je najozbiljnija utakmica u hrvatskom prvenstvu u koju moramo ući maksimalno skoncentrirano. Dobrom igrom u obrani vjerujem kako možemo slaviti s većom i ozbiljnijom razlikom", kazao je za Sportnet vratar CO Zagreba Stevanović.

Zagrebov strateg uoči dvoboja s Nexeom rekao je riječ, dvije o srazu dvije najbolje hrvatske ekipe: "Znamo da je to veliki derbi hrvatskog prvenstva. To su dvije ekipe koje su se susretale ovu godinu kroz SEHA ligu. Bit će nam težak protivnik, ali mi smo domaćini i favoriti u hrvatskom prvenstvu. Dečki znaju da je ova utakmica od velikog značaja i da moramo potvrditi ulogu favorita. Pokušat ćemo pobijediti sa što većom razlikom i bio bih sretan kada bi bila puna dvorana kako bi svi mogli pogledati pravi rukometni derbi."

"Nexe je jako napredovao i odigrao par odličnih utakmica, naime, pobijedio je Vardar i Metalurg. Zaista je momčad koja se dizala kako je Liga odmicala. Prve susrete domaćeg prvenstva možda nije odigrao standardno, ali ima sjajnu vanjsku liniju s Vegarom, Jurjevićem i Ivićem, uz Vujića koji je odličan igrač. Ima dobre kružne napadače i krila koja zabijaju svoje. Uz 6-0 obranu kombinira i 5-1 te vjerujem kako će nas napasti jer uvijek igra svim silama protiv Zagreba ", prokomentirao je Dvoršek sastav i igru hrvatskog viceprvaka.

Iako je ekipa našičkog Nexea početak Lige za prvaka otvorila pobjedom nad Porečem, u samo Prvenstvo ušla je slabije nego inače. Već u drugom kolu naišla je na prepreku, naime, u vrlo uzbudljivoj utakmici izgubila je od Varaždina, momčadi koja bi itekako mogla napasti broj dva u hrvatskom prvenstvu. U trećem ogledu kod Karlovca teže od očekivanog je hrvatski doprvak stigao do slavlja stoga momci Zdenka Kordija znaju kako u ostalim susretima moraju dati sve od sebe kako bi osigurali drugo mjesto na tablici.

Sigurno je da će Zagrebovu mrežu najviše napadati najbolji iz redova Nexea, koji su dobru igru pokazali u prethodnim dvobojima, od krilnog igrača Franje Lelića preko vanjske linije predvođene Ivićem, Vujićem, Vegarom i Tiborom Jurjevićem do pivota Mrđenovića. Treba vidjeti hoće li Perica Lelić nastaviti s nizom sjajnih obrana u Ligi za prvaka s obzirom na to da zbog ozljede nije imao prilike čuvati mrežu All Star ekipe u Brestu.

"Najteža utakmica nakon SEHA lige"

"Smatram da je nakon SEHA lige ovo najteža utakmica za nas. Imali smo dosta vremena, dobro smo se pripremili i trebamo ući ozbiljno u utakmicu. Pozivam sve da dođu u Kutiju šibica da nas podrže i da dvoboj bude zaista pravi derbi", rekao je mlađi čuvar Zagrebove mreže Ivić.

Desni vanjski našičkih redova Ivić za Sportnet je najavio dvoboj s CO Zagrebom: "Zagreb je sigurno favorit u utakmici. U SEHA ligi smo odradili jako dobar posao, ali igra nam je osjetno pala tijekom hrvatskog prvenstva. Vjerujem da ćemo se dići i da ćemo zadati muke Zagrebu."

"Od kraja regularnog djela regionalne lige gotovo mjesec dana nismo imali pravih utakmica i to se osjeti na igri, ali nadam se kako će prvenstvo ići kraju da ćemo biti sve bolje i da ćemo osigurati to drugo mjesto koje nam je prioritet", kazao je Ivić o igri svoje momčadi u prva tri kola Lige za prvaka u kojoj ekipa iz Našica nije pokazala što sve može.

Hrvatski prvak i viceprvak u ovoj su se sezoni susreli dva puta u SEHA GSS ligi, točnije, u njenom prvom i desetom kolu. U oba susreta bolji je bio Zagreb koji nije dopustio Nexeu da mu se približi. Ipak, Kordijevi momci ove su sezone upisali i povijesnu pobjedu nad zagrebačkim Lavovima, naime, u prijateljskoj utakmici povodom 60 godina muškog rukometa u Koprivnici slavili su rezultatom 36:34.

Derbi lige uvijek je spektakl u kojem se obje momčadi dodatno trude za pobjedu, a treba vidjeti hoće li Nexe nakon četiri ostvarena boda, od mogućih šest u Ligi za prvaka, ući u susret bez kočnica te možda otkinuti bod ili dva Zagrebu kao što im je uspjelo u SEHA ligi protiv makedonskih klubova ili će Dvoršekovi igrači nastaviti s čvrstom obranom i organiziranim napadima te upisati još jednu uvjerljivu pobjedu.

Susret četvrtog kola Lige za prvaka između CO Zagreba i Nexea u Kutiji šibica počinje u 19.30 sati.

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Varaždin 193030:30Karlovac
Dubrava28:24Poreč
RK Zagreb37:24Nexe Našice
1RK Zagreb 10353:256+9720
2Nexe Našice 10280:275+512
3Varaždin 1930 10288:293-510
4Dubrava 10288:314-268
5Karlovac 10254:281-277
6Poreč 10246:290-443

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Varaždin 193030:30Karlovac
Dubrava28:24Poreč
RK Zagreb37:24Nexe Našice
1RK Zagreb 10353:256+9720
2Nexe Našice 10280:275+512
3Varaždin 1930 10288:293-510
4Dubrava 10288:314-268
5Karlovac 10254:281-277
6Poreč 10246:290-443

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!