Rukomet

CO Zagreb u Karlovcu kreće po svoju petu prvenstvenu pobjedu

Danijela Lemaić • subota, 10.05.2014.
CO Zagreb u Karlovcu kreće po svoju petu prvenstvenu pobjedu

Rukometaši Croatia osiguranja Zagreb ove subote gostuju kod Karlovca u sklopu petog kola Lige za prvaka. U gradu na četiri rijeke tražit će svoju petu uzastopnu pobjedu, dok će Karlovčani pokušati odigrati što bolje i pripremiti se za nadolazeće susrete, ponajprije onaj s Dubravom koji ih čeka već u narednom šestom kolu.

Hrvatski prvak nakon sigurnog slavlja nad našičkim Nexeom u sklopu četvrtog kola Lige za prvaka gostuje kod Karlovca kod kojeg će tražiti nastavak pobjedničkog niza. Kao očiti favoriti u susretu momci Borisa Dvoršeka utakmicu mogu iskoristiti za uvježbavanje još ponekih stvari uoči dvoboja s GRK Varaždinom, ali i Kupa Hrvatske koji ih očekuje već sljedeći vikend gdje u polufinalu također čekaju Varaždinci.

Nakon odigrane četiri utakmice u Ligi za prvaka CO Zagreb iza sebe ima stopostotan učinak. S dobrim reakcijama na vratima nastavio je Ivan Stevanović koji je u hrvatskom derbiju zaustavio 20 lopti i koji će zasigurno biti problem za Karlovčane, dok je Filip Ivić uvijek spreman pomoći. U napadu Zagrebaše i dalje predvodi kapetan Zlatko Horvat koji je u četiri utakmice bio siguran 32 puta. Tu su još Sandro Obranović i Mario Vuglač koji se pokazuju kao glavni nositelji igre u vanjskoj liniji.

Iako je nakon prve dvije utakmice trener Dvoršek isticao kako još ima mjesta za napredak u obrani, nakon sraza s Porečom i Nexeom Zagrebova obrana postala je čvršća i agresivnija te protivnici teško nalaze put do mreže, a treba vidjeti kako će se upravo s istom nositi Karlovac.

"Pred Zagrebom je sada serija gostovanja, naime, u petom kolu igramo kod Karlovca nakon čega slijede Varaždin i Dubrava, a naravno i Kup. Kada bismo pobijedili sve to imali bi ispunjen naš cilj", kazao je Dvoršek o nadolazećim susretima hrvatskog prvaka.

Zagrebov strateg uoči dvoboja u gradu na četiri rijeke kazao je: "Kvaliteta definitivno ide u našu korist i jasni smo favoriti, ali treba ući u susret s ozbiljnim pristupom. U Karlovcu ćemo nastaviti s igrom koju smo pokazali protiv Nexea, znači s čvrstom 6-0 obranom s puno prekida te brzim i kratkim napadima uz polukontre i kontre."

"Uvijek mi je drago vratiti se u Karlovac u kojem sam proveo tri godine kao trener. Ima dobre navijače i lijepu atmosferu. To je ekipa koja rasterećeno igra Ligu za prvaka i koja je pokazala koliko je dobra u susretima protiv Nexea i Varaždina", za kraj je istaknuo Zagrebov strateg.

Momčad Karlovca u Ligu za prvaka krenula je s treće pozicije za koju se u posljednjih par kola regularnog dijela sezone borila sa zagrebačkom Dubravom. Tijekom sezone igrači Dinka Đankovića okusili su i europsko natjecanje, točnije, Challenge Cup u kojem su u dvije zanimljive utakmice slavili nad Manchesterom da bi u osmini finala izvukli Metaloplastiku iz Šapca. Iako su u domaćem dvoboju slavili s pogotkom prednosti to nije bilo dovoljno za prolaz dalje s obzirom na to da je srpska momčad u prvom susretu slavila 26:22.

Sigurno je da su u borbi za četvrtfinale Challenge Cupa, a kasnije i borbi za što bolju poziciju u Prvenstvu Hrvatske, Karlovcu nedostajali Luka Cindrić i Vuko Borozan koji su bili nositelji igre ovoga kluba. Njihovim odlaskom u makedonski Metalurg trener Đanković morao je nanovo posložiti momčad i uigrati ekipu, a da to nije lak posao vidjelo se u utakmici s Marinom Kaštelom u osmini finala Kupa Hrvatske.

U prvom kolu Lige za prvaka Karlovac je uvjerljivo izgubio od Dubrave, ali već u drugom kolu pobijedio je Poreč. Kod Nexea je unatoč porazu pokazao da može pomrsiti račune svim suparnicima u Ligi za prvaka, što je i dokazao u četvrtom kolu kada je Varaždinu uspio otkinuti bod. Kod Karlovca bi se u vanjskoj liniji istaknuti trebali Dominik Smojver i Matija Perajica, ukoliko isti bude spreman zbog ozljede, a na krilima Ivan Bačić i Boris Batinić, dok je sigurno kako vratar Luka Prezelj neće olakšati posao Zagrebašima.

Karlovac muku muči s ozljedama

Trener Đanković otkrio je zdravstveno stanje ekipe: "Imamo sitnih problema s ozljedama kod četvorice igrača koje se vuku već neko vrijeme i treba vidjeti tko će od njih biti spreman za susret. Također, osjeti se nedostatak širine klupe nakon što su nam otišli neki ključni igrači."

Trener Karlovca Đanković uoči dvoboja sa Zagrebom za Sportnet je istaknuo: "Imamo već tradicionalno čvrst domaći parket i to smo uvijek pokazali, ali u ovoj utakmici se zna pobjednik. Zagreb je kvalitetnija ekipa koja je u susretu s Nexeom pokazala koliko je jaka i što sve može. Mi se nećemo predati i dat ćemo sve od sebe kako bi Zagrebu pružili što bolji otpor barem dio utakmice. Siguran sam da će naši navijači uživati."

Ekipa CO Zagreba i Karlovca ove će subote odigrati prvi međusobni dvoboj ove sezone. Iako se favorit u susretu zna, treba vidjeti koliko će Karlovčani moći pratiti tempo Zagrebaša te hoće li trener Đanković ipak odlučiti odmoriti poneke igrače kako bi bili što spremniji za susret šestog kola kada im u goste dolazi zagrebačka Dubrava.

Susret petog kola Lige za prvaka između Karlovca i CO Zagreba u ŠSD Mladost počinje u 19.30 sati.

Foto: Matija Hećimović

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Nexe Našice34:28Dubrava
Karlovac27:38RK Zagreb
Poreč23:26Varaždin 1930
1RK Zagreb 10353:256+9720
2Nexe Našice 10280:275+512
3Varaždin 1930 10288:293-510
4Dubrava 10288:314-268
5Karlovac 10254:281-277
6Poreč 10246:290-443

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Nexe Našice34:28Dubrava
Karlovac27:38RK Zagreb
Poreč23:26Varaždin 1930
1RK Zagreb 10353:256+9720
2Nexe Našice 10280:275+512
3Varaždin 1930 10288:293-510
4Dubrava 10288:314-268
5Karlovac 10254:281-277
6Poreč 10246:290-443

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teletabis8910.05.2014. u 17:59
    Sigurno je da će Zagreb i ovo dobiti bez problema. Teško da će ikad netko protiv Zagreba biti favorit, barem ne u bliskoj budućnosti.
    teletabis89