Rukomet

Zagrebaši u svojoj Kutiji šibica dočekuju Poreč i kreću po osmu uzastopnu pobjedu

Danijela Lemaić • petak, 23.05.2014.
Zagrebaši u svojoj Kutiji šibica dočekuju Poreč i kreću po osmu uzastopnu pobjedu

Rukometaši Croatia osiguranja Zagreb dva dana nakon slavlja nad Dubravom u svojoj Kutiji šibica dočekuju momčad Poreča. U prvom susretu sezone slavili su nad momcima Saše Ilića rezultatom 34:21, a sada će to pokušati ponoviti u sklopu osmog kola Lige za prvaka. Igrači Poreča, pak, u dosadašnjih sedam kola nemaju niti jednu pobjedu, a teško da će ju ostvariti i ovaj petak stoga im susret može poslužiti za uigravanje za nadolazeće susrete s Dubravom, odnosno, Varaždinom.

Ekipa CO Zagreba nakon sedme uzastopne i uvjerljive pobjede okrenula se novom dvoboju, točnije, susretu s Porečom koji ovaj petak gostuje u Kutiji šibica. Prilika je to za momke Borisa Dvoršeka da nastave s dosadašnjom igrom i isprobaju poneke nove stvari, ali i da na teren istrče nove mlade nade hrvatskog prvaka.

Nakon odigranih sedam susreta Lige za prvaka Zagrebov strateg može biti zadovoljan pokazanim, naime, igrači napokon pokazuju ono što je Dvoršek cijelu sezonu isticao, a to je maksimalna koncentracija od prve do 60. minute susreta bez obzira tko je protivnik.

Zagrebaši uvjerljivo koračaju prema novom naslovu prvaka bez pravog konkurenta u borbi, a efikasan napad predvode Mario Vuglač, Sandro Obranović i kapetan Zlatko Horvat. U posljednja dva susreta na crti se iskazao mladi Teo Čorić koji ovaj put ima priliku zaigrati protiv svog bivšeg kluba s obzirom na to da u prvom susretu zbog hematoma na butnom mišiću nije mogao otputovati u Poreč. Na vratima Filip Ivić i Ivan Stevanović nastavljaju sa sjajnim obranama stoga zasigurno neće biti lako Porečanima pronaći put do mreže. U redovima hrvatskog prvaka i dalje nema Luke Stepančića zbog ozljede, dok će se na zapisniku zasigurno naći koje kadetsko ime.

CO Zagreb i Poreč za Slavoniju

Utakmica osmog kola između CO Zagreba i Poreča bit će humanitarnog karaktera, a iz redova hrvatskog prvaka pozvali su sve ljubitelje rukometa da pokažu veliko srce i svojim donacijama pomognu prikupiti što više potrebitih stvari za žrtve poplava.

Zagrebaši već drugu sezonu zaredom svojim vjernim navijačima daju besplatne ulaznice stoga ih ovaj put pozivaju da umjesto ulaznice u Kutiju šibica ponesu mlijeko, vodu ili neku drugu važnu namirnicu ili potrepštinu kako bi se pomoglo onima kojima je to u ovome trenutku najpotrebnije. RK CO Zagreb kupit će isti iznos skupljenih potrepština te će sve zajedno u najkraćem mogućem roku dostaviti na područja pogođena poplavama.

Trener Dvoršek uoči uzvratnog susreta s Porečom kazao je: "Poreč je trenutno posljednji na ovoj ljestvici Lige za prvaka. Mi igramo doma i nastavit ćemo s ozbiljnim pristupom. Dat ćemo priliku barem trojici igrača iz kadetskih redova, dok ćemo neke standardne igrače odmoriti, primjerice Tončija Valčića."

"Evidentno smo jači od Poreča i meni je želja da odigramo jednu lijepu utakmicu i da pobijedimo. Nastavit ćemo s igrom koju smo pokazivali do sada, nema se tu što previše reći. Važno je da mlađi igrači pokažu što mogu i da osjete igru u Premijer ligi", nastavio je Zagrebov strateg o utakmici s Porečom.

Momčad Poreča u Ligu za prvaka krenula je s druge pozicije nakon regularnog djela Premijer lige gdje je bila sigurno smještena iza vodećeg Varaždina, ali s početkom natjecanja stigle su i brojne ozljede koje su poremetile ritam igrača Saše Ilića. Upisao je Poreč poraze od Nexea (22:25, 23:31), Karlovca (23:27), CO Zagreba (21:34), Dubrave (24:28) i GRK Varaždina (23:26), dok je u posljednjem sedmom kolu na svom terenu uspio otkinuti bod Karlovcu nakon što je utakmica završena bez pobjednika (20:20). Teško je da može tražiti bod protiv hrvatskog prvaka, ali se može pripremiti za susrete nadolazećih kola u kojima može tražiti bod ili dva.

U dosadašnjih sedam kola iskazali su se kod Poreča Matija Rađaković i Marko Buvinić na krilima, koji zasigurno neće olakšati posao Zagrebovim vratarima, dok s vanjske linije prijete Mario Galijot i Tim Thoss. Između vratnica Mario Cvitković u Ligi za prvaka drži se prosjeka od 11 zaustavljenih lopti te svojim obranama može pomoći ekipi da što duže ide uz bok CO Zagrebu.

Bivši kružni napadač Poreča koji danas brani boje Zagreba Čorić po prvi put će zaigrati protiv svojih bivših suigrača i bivšeg trenera koji mu je, uz Miroslava Mataiju i Vladimira Brčića, bio od velike pomoći tijekom razvoja u Poreču. Uoči tog dvoboja mladi pivot je kazao: "Ekipa Poreča je imala dosta problema s ozljedama na početku Lige za prvaka i zbog toga nije baš u dobrom igračkom ritmu. Sve što mi moramo očekivati je pobjeda i ništa drugo ne dolazi u obzir. Treba dati sto posto bez obzira na protivnika i bez obzira na to što ću igrati protiv svog Poreča."

Momčad CO Zagreba i Poreča tako će ovog petka odigrati drugi međusobni dvoboj ove sezone, naime, u prvom je susret očekivano slavio CO Zagreb 34:21 (15:12). U uzvratnom susretu Poreč mora pokušati pružiti što bolji otpor svom protivniku i uigrati se za nadolazeće utakmice s Dubravom i Varaždinom kako bi pokušao stići do prvog slavlja u Ligi za prvaka. Treba vidjeti hoće li trener Ilić upravo zbog toga odmoriti neke od ključnih igrača s obzirom na to da se pobjednik u ovom susretu praktički već zna.

Susret osmog kola Lige za prvaka između CO Zagreba i Poreča u Kutiji šibica počinje u 18 sati.

Foto: Matija Hećimović

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

RK Zagreb32:26Poreč
Varaždin 193031:26Dubrava
Karlovac23:27Nexe Našice
1RK Zagreb 10353:256+9720
2Nexe Našice 10280:275+512
3Varaždin 1930 10288:293-510
4Dubrava 10288:314-268
5Karlovac 10254:281-277
6Poreč 10246:290-443

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

RK Zagreb32:26Poreč
Varaždin 193031:26Dubrava
Karlovac23:27Nexe Našice
1RK Zagreb 10353:256+9720
2Nexe Našice 10280:275+512
3Varaždin 1930 10288:293-510
4Dubrava 10288:314-268
5Karlovac 10254:281-277
6Poreč 10246:290-443

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!