Tenis

Ajla Tomljanović krenula pobjedom protiv bivše osvajačice i dvostruke finalistice Roland Garrosa

Branimir Korać • nedjelja, 25.05.2014.
Ajla Tomljanović krenula pobjedom protiv bivše osvajačice i dvostruke finalistice Roland Garrosa
Foto: EPA

Ajla Tomljanović odlično je otvorila nastup u Roland Garrosu. Prvo kolo donijelo joj je dvoboj protiv iskusne Talijanke Francesce Schiavone koju je svladala u dva seta s po 6:3...

Sat i 25 minuta trebalo je Ajli Tomljanović za prolaz u drugo kolo Roland Garrosa. Ždrijeb joj je donio Talijanku Francescu Schiavone, iskusnu protivnicu koja je u Parizu bila dvaput u finalu i jednom osvojila turnir, ali Talijanku koja je u padu.

Međutim nastup u Rimu bio je opomena za Tomljanović da Schiavone još uvijek može odigrati prilično dobro što je pokazala s dvije pobjede protiv dobrih Eugenie Bouchard i Garbine Muguruze prije nego je poražena od Agnieszke Radwanske.

Ipak, ovdje nije bila tako dobra, Tomljanović je tijekom susreta bila bolja protivnica i na kraju je zasluženo slavila bez nekih posebnih stresova što joj je donijelo prolaz u drugo kolo.

Naša igračica ušla je u susret malo nervozno, izgubila je svoja prva dva servis gema, međutim u problemima je bila i Schiavone. Talijanka je u prvom setu uspjela osvojiti samo svoj prvi servis gem i do kraja seta Tomljanović je serijom 5:0 stigla do prednosti.

U drugom setu ključan je bio šesti gem u kojem Tomljanović po drugi put u tom setu radi break i to bez izgubljenog poena te se Schiavone više nije uspjela oporaviti. Ajla je prvu meč loptu propustila na reternu kod 5:2, no sljedeću na svom servisu je realizirala i izborila drugo kolo.

Šest puta je oduzimala servis protivnici, osvojila je čak 56 posto poena na reternu i potpuno zasluženo izborila je prolaz.

U drugom kolu igrat će protiv bolje iz dvoboja Elene Vesnine i sve bolje Amerikanke Christine McHale.

Roland Garros, tenisačice, prvo kolo:
Ajla Tomljanović (Hrvatska) - Francesca Schiavone (Italija) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.05.2014. u 20:15
    Bravo kraljice!! samo jako dalje
    Obrisan korisnik
  • teniosac25.05.2014. u 19:50
    samo tako dalje,več je jednom pokazala u americi da protiv favorita može jako dobro odigrati..
    teniosac