Tenis

Uvjerljive sestre Williams, odlično krenule i Radwanska i Kerber

Branimir Korać • ponedjeljak, 26.05.2014.
Uvjerljive sestre Williams, odlično krenule i Radwanska i Kerber
Foto: EPA

Jedina nositeljica koja se dosad oprostila od Roland Garrosa je Estonka Kaia Kanepi. Kanepi je poražena od Monice Niculescu dok su ostale nositeljice lako i bez stresova prošle dalje...

Serena Williams u Roland Garrosu ima jedini poraz u karijeri u prvom kolu Grand Slama. Dogodilo se to u dvoboju protiv Virginie Razzano, međutim Alize Lim nije zaprijetila. Inače dobra prijateljica Serene s kojom vrlo često zajedno trenira, na kraju je uhvatila samo tri gema.

"Bila sam nervozna kao i uvijek u prvim kolima. Uvijek je početak turnira težak za mene, nikako se ne mogu 'otresti' te nervoze. Bio je to ipak dobar meč, drago mi je zbog Alize, odigrala je dobro i stalno napreduje", rekla je Williams.

Što možeš očekivati osim poraza ako ne osvojiš niti jedan jedini svoj servis gem u cijelom meču. Kineskinja Shuai Zhang uzela je tri gema Agnieszki Radwanskoj, no sva tri su došla na servis Radwanske i to u početku meča u kojem je prvih sedam gemova završilo breakovima. Kada je Radwanska uspjela stabilizirati početni udarac, vrlo brzo je priči bio kraj.

"Toliko breakova u nizu. Ne znam postoji li ikakvo racionalno objašnjenje za sedam oduzetih servisa zaredom, ali eto, događa se. Zemlja nije moja omiljena podloga, ali trudim se. prošle godine došla sam do četvrtfinala i nadam se da ću ove godine biti još bolja", rekla je Poljakinja.

Angelique Kerber bila je preteška protivnica za Katarzynu Piter. Vrlo preciznim forhendima uništavala je Poljakinju koja se na kraju zadovoljila s četiri uhvaćena gema.

Očekivanu pobjedu ubilježila je i Carla Suarez-Navarro iako teže od očekivanja. Ukrajinka Yuliya Beygelzimer dosta je namučila Španjolku, realizirala je prilike koje su joj se pružile, ali u oba seta je pala u završnici i ostala bez iznenađenja.

Monica Niculescu ispratila je iz turnira 25. nositeljicu Estonku Kaiju Kanepi. Ne može se reći kako je to posebna senzacija, Niculescu je vrlo neugodna igračica dok Kanepi pamti i bolje dane u karijeri.

Dvoboj generacija, na jednoj strani Venus Williams, a na drugoj Belinda Bencic. Mlada Švicarka je igrala dosta dobar prvi set i stvorila probleme Williams, ali nakon što ga je izgubila, izgubila je i koncentraciju i Venus je otišla do pobjede. Bio je to drugi njihov dvoboj, prvi su imale još prije dvije godine kada je Bencic imala tek 15 godina.

"Mislim da joj je to iskustvo dosta pomoglo. Kada smo prvi put igrale, to joj je valjda bio prvi profesionalni meč i ovo je bilo posve drugo iskustvo. Čak i tada je igrala dobro, sve je bolja i pred njom je velika karijera", komentirala je Venus.

Daniela Hantuchova očekivano je slavila protiv Jovane Jakšić u tri seta. Bio je to još jedan susret u kojem je Slovakinja puno griješila (42 neforsirane pogreške), međutim ovaj put je dosta i pogađala (53 winnera) i uspjela je doći do pobjede nakon što je izgubila prvi set.

Domaće navijače razveselila je Claire Feuerstein koja je iznenadila Bjeloruskinju Olgu Govorcovu i stigla do pobjede. Ova pobjeda Feuerstein donosi ulazak u Top 100 čime je ostvarila jedan od ciljeva u karijeri. "Ovo mi stvarno puno znači za samopouzdanje, ali vidjet ćemo mogu li se zadržati na toj razini."

Roland Garros, tenisačice, prvo kolo:
Agnieszka Radwanska (Poljska, 3) - Shuai Zhang (Kina) 6:3, 6:0
Anna Schmiedlova (Slovačka) - Jie Zheng (Kina) 6:7(2), 6:3, 6:4
Daniela Hantuchova (Slovačka, 31) - Jovana Jakšić (Srbija) 2:6, 6:2, 6:4
Venus Williams (SAD, 29) - Belinda Bencic (Švicarska) 6:4, 6:1
Carla Suarez-Navarro (Španjolska, 14) - Yuliya Beygelzimer (Ukrajina) 7:5, 7:5
Claire Feuerstein (Francuska) - Olga Govorcova (Bjelorusija) 6:1, 7:5
Serena Williams (SAD, 1) - Alize Lim (Francuska) 6:2, 6:1
Monica Niculescu (Rumunjska) - Kaia Kanepi (Estonija, 25) 5:7, 6:3, 6:1
Yvonne Meusburger (Austrija) - Amandine Hesse (Francuska) 3:6, 6:3, 6:4
Garbine Muguruza (Španjolska) - Grace Min (SAD) 7:5, 7:6(6)
Tsvetana Pironkova (Bugarska) - Annika Beck (Njemačka) 6:7(5), 6:3, 6:2
Angelique Kerber (Njemačka, 8) - Katarzyna Piter (Poljska) 6:3, 6:1
Johanna Larsson (Švedska) - Maria Kiriljenko (Rusija) 6:1, 6:2
Varvara Lepchenko (SAD) - Petra Cetkovska (Češka) 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!