Tenis

Ajla Tomljanović izbacila treću nositeljicu Radwansku te se plasirala u osminu finala Roland Garrosa

Kristijan Musa • petak, 30.05.2014.
Ajla Tomljanović izbacila treću nositeljicu Radwansku te se plasirala u osminu finala Roland Garrosa
Foto: EPA

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović napravila je podvig karijere svladavši treću nositeljicu Roland Garrosa te se plasiravši u osminu finala. Tomljanović je cijelim tijekom meča igrala bolje i ozbiljnije, Radwanska nije griješila kao što je to činila Serena Williams protiv Muguruze Blanco, no Tomljanović je igrala znatno bolje i znatno češće završavala zahtjevne poene od svoje protivnice.

Hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović zabilježila je svoju najveću pobjedu u profesionalnoj karijeri, i to na svome debitantskom nastupu na Roland Garrosu. Nakon što je uvjerljivo svladala Francescu Schiavone i Elenu Vesninu, Tomljanović se ponovno bolje snašla u ulozi autsajdera te slavila protiv treće nositeljice turnira, Poljakinje Agnieszke Radwanske.

Odmah u prvom setu vidjelo se igra Poljakinje ne nalikuje na dosad viđeno te da joj igra kakvu je prezentirala hrvatska predstavnica uopće ne odgovara. Snažni servisi, snažni, precizni i što je najbitnije, duboki udarci Ajle Tomljanović bili su veliki problem za treću nositeljicu.

Draganja u osmini finala parova

Mladi hrvatski tenisač Mario Draganja plasiraose u osmini finala Roland Garrosa u konkurenciji parova. Draganja je do tog podviga došao zajedno s Florinom Mergeom.

Draganja i Mergea su u drugom kolu bili bolji od rusko-kazahstanske kombinacije Gabashvili/Kukushkin sa 6:3 6:4. Hrvatski tenisač dokazao je da mu odgovara igra koju igra s Rumunjom, posebice nakon što su u prvom kolu eliminirali Poljake Fyrstenberga i Matkowskog.

Za plasman u četvrtfinale Draganja i Mergea će igrati protiv boljeg iz meča Lopez/MelzerKontinen/Nieminen.

Vrlo rano Tomljanović je napravila dva vezana breaka, koje je uspjela potvrditi svojim početnim udarcem, tako da je u ranoj fazi meča povela s 5:1. Radwanska se uspjela vratiti do 5:4, no Tomljanović je iz drugog pokušaja u kojemu je servirala za set, uspjela i doći do prednosti od 1:0.

Tomljanović je furiozno krenula i u drugu dionicu, oduzevši servis protivnici već u prvom gemu. Igra hrvatske tenisačice bila je jednostavno bolja i kvalitetnija od tenisa kakav je igrala Radwanska. Nakon potvrđenog breaka, Tomljanović je dugo držala break prednosti te ga čuvala servisima.

Ključni gem drugog seta je osmi, kada je Agnieszka Radwanska propustila čak tri break lopte. Tomljanović je tada povela 5:3, te na 5:4 ponovno servirala, ovog puta za pobjedu i plasman u osminu finala drugog Grand slama sezone, svog najvećeg rezultata u karijeri.

Prva dva poena pripala su Ajli Tomljanović, Radwanska je uspjela izjednačiti u gemu na 30:30, ali jedan krivo odigran backhand-slice donio je prvu meč loptu za Tomljanović. Radwanska nakon duže izmjene izbacuje loptu u out, a slavlje u hrvatskom taboru je moglo početi.

U svom debiju u Parizu Ajla Tomljanović se domogla osmine finala te potvrdila da je ženski dio turnira ove godine prepun izenađenja. Nakon Na Li i Serene Williams turnir je napustila i Agnieszka Radwanska.

Za plasman u četvrtfinale Tomljanović će igrati protiv bolje iz meča između neugodne 14. nositeljice, Španjolke Carle Suarez Navarro i Amerikanke Taylor Townsend.

Roland Garros, 3. kolo:
Ajla Tomljanović (Hrvatska) – Agnieszak Radwanska (Poljska, 3) 6:4 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir30.05.2014. u 22:52
    Fantastićna pobjeda, odlićan uspjeh! Bravo za Ajlu! Sve bolja i bolja.......
    Mithrandir
  • Totalna_Pasiva30.05.2014. u 17:42
    Bravo Ajla! A ja sam je otpisao već protiv Schiavone. Svaka čast, samo tako naprijed pa dokle ide.
    Totalna_Pasiva
  • Obrisan korisnik30.05.2014. u 15:40
    bravoo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2014. u 15:15
    svaka čast, bit će veselja idući godina od ženskog tenisa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2014. u 15:11
    Vama 11,Cilic igra odlican mec..hehehe,igra toliko agresivno da je postalo biti opasno na tribinama..).. A Novak igra sa 70ak % snage..
    Obrisan korisnik