Tenis

Tomljanović: "Pepeljuga? Bez nadimaka molim, najmanje do četvrtfinala!"

Iz Pariza:Maja Giljanović • petak, 30.05.2014.
Tomljanović: "Pepeljuga? Bez nadimaka molim, najmanje do četvrtfinala!"
Foto: Maja Giljanović

Da je bila ozbiljna kada je nakon pobjede nad Elenom Vesninom rekla da neće biti pretjeranog slavlja jer za nju turnir još nije gotov, Ajla Tomljanović dokazala je danas na Centralnom terenu pobjedom nad trećom tenisačicom svijeta Agnieszkom Radwanskom i plasmanom u osminu finala Roland Garrosa...

Nakon pobjeda nad Francescom Schiavone i Elenom Vesninom Ajla Tomljanović stigla je i do novog uspjeha karijere, 21-godišnja Zagrepčanka nadigrala je Agnieszku Radwansku i preko treće tenisačice svijeta izborila osminu finala Roland Garrosa. Prvi put je najbolja hrvatska tenisačica konferenciju za novinare odradila u glavnoj sali, pod reflektorima i pred cijelom svitom znatiželjnog inozemnog tiska. Je li ovo priča o Pepeljugi? "Ako vi tako kažete, ali nije li još prerano za nadimke? Mislila sam da se s njima kreće barem s četvrtfinalom, pričekajmo još jedan meč!".

Radwanska nije poput prve dvije nositeljice Serene Williams i Li Na bivša pobjednica, ali je prekaljena treća igračica svijeta. Koliko ste vjerovali u uspjeh? "Nema osvojen Grand Slam, ali tu je već jako dugo, prošla je sve i na Centralnom terenu vjerojatno se osjeća kao kod kuće. Jako je poštujem, ali vjerovala sam u sebe. Nakon eliminacija Serene i Li Na pomislila sam 'pa i ja to mogu, odrasla sam s ovim curama koje ih pobjeđuju'. Glavom sam bila stvarno unutra, vjerovala sam i zato sam i pobijedila. Bila sam spremna za vjerojatno najteži meč u karijeri, ali maksimalno sam se fokusirala da od početka do kraja ispoštujem sve ono što smo s trenerom dogovorili".

Kakav je bio dogovor s trenerom Daveom Taylorom? "Znali smo da moram biti raznovrsna. Ona voli kad igraš brzo, koristi tvoju snagu i onda te razvlači po terenu. Zato sam igrala malo slice, malo dizala loptu, malo igrala punom snagom. Igrala sam pametno, znala sam da moram sve sama zaraditi, da mi ništa neće pokloniti i na kraju sam sve dogovoreno sprovela u djelo".

Koliko je bilo nervoze kod servisa za meč? "Trudila sam se razmišljati isključivo o igri, ne o rezultatu. I ranije tijekom meča, u prvom setu kad sam vodila 5:1 i poslije u drugom nakon breaka nisam ni jednom pomislila 'to je to'. Prije servisa za meč pomislila sam kako ne smijem dozvoliti da mi se ponovi Australian Open kad sam protiv Sloane Stephens u drugom kolu imala 5:4 i servirala za pobjedu i izgubila. Igrala sam poen po poen, potpuno u igri i odjednom sam imala meč-loptu".

Što vam znači ova pobjeda? "Svakako je dokaz da mogu i da su svi oni koji su vjerovali u mene imali pravo. Nije bilo lako, lani sam se vratila nakon mononukleoze, s novim trenerom sam od prosinca i ovu pobjedu dugujem njemu. Uveo je nove stvari u moju igru, prepoznao je da sam ja ta koja mora biti agresivna od prve lopte, da ja moram dominirati igrom, radili smo na forhendu, servisu, ali najvažnije je da je stvarno vjerovao da sam dobra. Ove sezone imala sam nekoliko teških poraza, ali još je tu i još vjeruje u mene".

U osmini finala čeka vas pobjednica susreta između Taylor Townsend i Carle Suarez Navarro. "Sigurna sam da će njihov meč biti zanimljiv, a koja god pobijedi bit će nezgodan protivnik. Mogu samo reći da turnir za mene još nije gotov, bit ću spremna za bilo koju!"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2014. u 16:43
    ovdje je ajla izgledala kao da je ona 3.tenisacica na rang-listi. cestitke!
    Obrisan korisnik
  • mladjo.vkci30.05.2014. u 16:04
    Ma šta tri u polufinalu...tri u finalu !!!
    mladjo.vkci
  • interreg30.05.2014. u 15:14
    Tooooooooooo! Bravo Ajla! Gledao sam mec i stvarno jako pametno odigran mec. Ovim je definitivno probila led! Sad zna da moze i protiv najboljih.
    interreg
  • Captain Tsubasa30.05.2014. u 14:32
    za par godina imati ćemo hrvatsko grand slam finale, možda i tri u polufinalu :D
    Captain Tsubasa
  • raz_bojnik30.05.2014. u 14:23
    Prvi hrvatski reket bar još godinu dana. Pravi sportaš za primjer.
    raz_bojnik