Zimski sportovi

Medveščak iznenadio u Moskvi, svladao snažni Dinamo i došao do velika dva boda

Branimir Korać • srijeda, 03.12.2014.
Medveščak iznenadio u Moskvi, svladao snažni Dinamo i došao do velika dva boda
Foto: FaH

Hokejaši Medveščaka došli su do jedne od zvučnijih pobjeda ove sezone. Na gostovanju u Moskvi svladali su Dinamo s 3:2 nakon kaznenih udaraca i tako stigli do dva velika boda...

Iako su u Moskvu ispraćeni s dosta skepse, hokejaši Medveščaka stigli su do velike pobjede. Slavili su s 3:2 nakon kaznenih udaraca i tako uzeli dva vrijedna boda za nastavak sezone.

Pozicija na ljestvici nije dramatično popravljena, Medveščak je 11. s 43 boda, osmoplasirani Soči bježi mu pet bodova, a od posljednjeg Atlanta ima samo bod više. Sve bi to bilo još i dobro da Medveščak nema po tri, četiri pa čak i pet utakmica više od ostalih klubova. Prava slika dobit će se tek nakon Spengler kupa kada se Medveščak vrati iz Švicarske s istim brojem utakmica kao i ostale momčadi. Upravo iz tog razloga, u narednim susretima mora skupiti što više bodova.

U Moskvu je stigao kao autsajder i Dinamo se od početka susreta postavio čvrsto i pokazao da ga zanima isključivo pobjeda. Međutim Medveščak se dobro držao izdržao je prvu trećinu bez primljenog gola uz dobar nastup Marka Owuye.

Ipak na samom početku druge trećine, već u 13. sekundi Maksim Petuško dovodi Moskovljane u prednost. Šest minuta kasnije Medveščak se vraća golom Marka Popovica.

Kada se već činilo da će momčadi u posljednju trećinu ući poravnate, domaćin u zadnjoj minuti druge dionice preko Gleba Korjagina dolazi do prednosti po drugi put.

U trećoj trećini igralo se čvrsto i bez puno velikih prilika, a u završnici Doug Shedden odlučio se na potpuni rizik, izvadio Owuyu i s igračem više u polju stigao do poravnanja zahvaljujući golu Krysa Kolanosa.

Otišlo se u produžetak gdje pogodaka nije bilo, a jedini koji je zabio iz kaznenog udarca bio je junak Medvjeda Kolanos koji tako donosi dva boda.

Za dva dana Medveščak očekuje vrlo važno gostovanje kod Sočija od 17 sati.

KHL:
Dinamo Moskva - Medveščak 2:3 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 0:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vlacng03.12.2014. u 23:08
    Tko bi rekao!
    vlacng