Zimski sportovi

Vrlo loš nastup i visok poraz Medveščaka na gostovanju kod Sočija

Branimir Korać • petak, 05.12.2014.
Vrlo loš nastup i visok poraz Medveščaka na gostovanju kod Sočija
Foto: Ivana Stančin

Nakon pobjede poslije izvođenja kaznenih udaraca na gostovanju u Moskvi kod Dinama, Medveščak je gostovao kod Sočija, jednog od konkurenata za prolazak u doigravanje i odigrao je vrlo lošu utakmicu te upisao poraz 6:2...

Važan susret bio je pred Medveščakom koji je u Soči došao na krilima dva boda iz Moskve, ali ulazak u utakmicu i u obrani i u napadu bio je vrlo vrlo loš. Soči je pitanje pobjednika riješio već u prvoj trećini, a kako je Medveščak izgledao u tom razdoblju, prijetila je prava katastrofa.

Prva dva gola Sočija potpuno su usmjerila utakmicu i dovoljno govore u kakvom stanju su Zagrepčani ušli u susret. U razmaku od samo 29 sekundi primili su dva shorthanded gola i to preko Ilje Krikunova i Coryja Emmertona da bi vrlo brzo i Max Warn povisio na 3:0.

Doug Shedden odmah je povukao s leda Marka Owuyu i poslao u igru Marka Dekanicha, međutim niti on nije uspio zaustaviti odlični Soči koji drugim golom Emmertona ima ogromnih 4:0 nakon prve četvrtine.

Kada je odmah na početku druge dionice Igor Ignatuškin postigao i peti pogodak, domaćin je malo "povukao ručnu". Medveščak je uspio doći do daha i uspostaviti ravnotežu na ledu, međutim bilo je prekasno.

Do kraja susreta Medveščak je uspio smanjiti na ukupnih 6:2 golovima Krysa Kolanosa i Brandona Segala, no ne može biti zadovoljan prikazanim.

Bilo je puno nervoze na ledu, nepotrebnih isključenja i pogrešaka obrane, a za čudo u takvoj utakmici trebali su vratari na vrhunskoj razini što nisu bili niti Owuya, a niti Dekanich.

Nakon ovog susreta Medveščak je na 11. poziciji s 43 boda, bod više i četiri utakmice više od posljednjeplasiranog Atlanta te osam bodova manje i pet utakmica manje od osmoplasiranog Sočija.

Sljedeći protivnik bit će 8. prosinca u Zagrebu od 19:30 sati momčad Baris Astane.

KHL:
Soči - Medveščak 6:2 (4:0, 1:1, 1:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.12.2014. u 10:18
    Priča se svašta, ne znači da je istina. Što se doigravanja tiče to je samo teorija i osobno ne vidim da ova ekipa ima mogućnosti napraviti takav podvig. Ostaje nam uživati u vrhunskom hokeju i nadati se da će sljedeća sezona biti rezultatski uspješnija.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.12.2014. u 20:09
    nadam se da će što duže ostat u borbi za doigravanje, iako ovakve igre ne uljevaju povjerenje. već se priča da neće uspjet sastavit roster za iduću sezonu. stvarno bi bila šteta da odustanu od khl-a prije isteka 3 zajamčene sezone...
    Obrisan korisnik