Zimski sportovi

Bez dobrih vijesti za Medveščak: Baris ga dodatno udaljio od doigravanja

Branimir Korać • ponedjeljak, 08.12.2014.
Bez dobrih vijesti za Medveščak: Baris ga dodatno udaljio od doigravanja
Foto: FaH

Još jedna od onih utakmica za Medveščak koja je označena kao susret koji se jednostavno mora dobiti. Baris Astana došla je u Zagreb u velikoj seriji poraza, no ovdje ju je prekinula i slavila s 5:3...

Omsk triput, Ufa dvaput, Jekaterinburg, kazan i Vladivostok pobjeđivali su Baris Astanu nakon što je u Kazahstanu svladan Soči nakon kaznenih udaraca. Čak osam poraza u nizu imala je Astana prije dolaska u Zagreb gdje je ipak uspjela prekinuti sušu.

Gosti su slavili s 5:3 dramatičnoj završnici u kojoj su u posljednje četiri minute postignuta čak četiri pogotka i to tri od strane gostiju.

Nije dobro počelo. Najopasniji igrač gostiju Nigel Dawes u razmaku od samo dvije minute doveo je Baris Astanu do prednosti 2:0. Drugi gol postigao je u 12. minuti s igračem više kojem je prethodilo isključenje Pascala Pelletiera.

Nadu Medveščaku u završnici prve trećine vratio je Edwin Hedberg da bi odmah na početku druge dionice Nikolaj Antropov zaradio isključenje, a Pelletier odličnom akcijom kroz sredinu zabio za poravnanje.

Dugo je na semaforu stajalo tih 2:2, a onda je uslijedio vatromet golova u zadnje četiri minute susreta.

Prvo je Dawes kompletirao hat-trick da bi već u sljedećoj minuti Pelletier poravnao na 3:3. Međutim Medvjedi nisu izdržali i pomalo nesretno primili su pogodak za 4:3 preko Brandona Bochenskog.

Do kraja susreta ostale su dvije minute, Doug Shedden povukao je s gola Calvina Heetera, no u završnici Medveščak nepotrebno gubi pak i Bochenski odlazi u kontru i zabija na prazan gol za konačnih 5:3.

Na ljestvici Zapadne konferencije Medveščak ima isti broj bodova (43) kao Dinamo Riga i Slovan iz Bratislave koji je na samom dnu, no ima i tri utakmice više od ovih protivnika.

Za dva dana, 10. prosinca, u Ledenu dolazi vodeća momčad Istočne konferencije, Avangard Omsk.

KHL:
Medveščak - Baris Astana 3:5 (1:2, 1:0, 1:3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!